پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گروهی از پژوهشگران علوم فیزیوتراپی و ورزش در ایالات متحده معتقدند که یاده روی میتواند درد پا را در افراد مبتلا به بیماری شریان محیطی تسکین دهد. بیماری شریان محیطی یک مشکل گردش خون شایع است که در آن شریانهای باریک باعث کاهش جریان خون به اندامهای بدن میشوند. در مبتلایان به این بیماری، اندامهای بدن (معمولا پاها) به اندازه کافی خون مورد نیاز خود را دریافت نمیکنند و این امر موجب بروز علائم زیادی میشوند که مهمترین آنها درد پا هنگام راه رفتن است.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، دکتر الیزابت هاروود و همکارانش در یک پژوهش گروهی به نتایج قابل توجهی در درمان بیماری شریانهای محیطی دست یافته اند.
به طور معمول از ورزش در درمان بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و ریوی استفاده شده است. اما ورزش میتواند نقش مهمی در درمان بیماری شریان محیطی داشته باشد. آخرین بررسیها نشان میدهد که برای افراد مبتلا به بیماری شریان محیطی، برنامههای ورزشی ممکن است با تسکین علائم درد پا، گرفتگی عضلات و خستگی که برخی از افراد تجربه میکنند، به بهبود توانایی راه رفتن و کیفیت زندگی کمک کنند.
بیماری شریان محیطی نوعی بیماری شایع قلبی عروقی است که ۲۳۶ میلیون نفر را در سراسر جهان درگیر میکند. در حالی که برخی از افراد مبتلا به این بیماری هیچ علائمی را تجربه نمیکنند، اما کلاسیکترین علائم بیماری شامل درد، گرفتگی عضلات، بی حسی، ضعف یا مورمور شدن است که در هنگام راه رفتن در پاها رخ میدهد.
در حال حاضر، درمانهای بیماری عروق محیطی بر مدیریت علائم و جلوگیری از گرفتگی بیشتر عروق متمرکز است که خطر بیماریهای قلبی و سکته را کاهش میدهد. همچنین ممکن است داروهایی برای کاهش کلسترول یا درمان فشار خون بالا تجویز شوند، که هر دو عامل خطر ابتلا به بیماری شریان محیطی هستند.
اما برنامههای ورزشی ممکن است روش درمانی دیگری را برای افراد مبتلا به مشکلات حرکتی متناوب ارائه دهند. شواهد حاصل از آخرین بررسیها نشان میدهد که ورزش میتواند به راه رفتن بدون درد بیماران کمک کند و همچنین ممکن است خطر بیماری قلبی و سکته را کاهش دهد.
بر اساس این پژوهش جدید، گفته میشود که افراد باید حداقل سه بار در هفته و هر بار ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پیاده روی کنند. افزون بر اینها توصیه میشود که افراد، سرعت و زمان پیاده روی خود را به تدریج افزایش دهند. نظارت بر میزان راه رفتن با یک برنامه یا ساعت هوشمند ممکن است مفید باشد.
با این حال، به افراد توصیه میشود که در صورت ناراحتی، ورزش نکنند و در صورت مشاهده علائم نگران کننده هنگام انجام ورزش، مانند درد قفسه سینه، سرگیجه یا بیماری، باید به پزشک مراجعه کنند.