arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۸۲۳۰
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۰ - ۱۵ آذر ۱۳۹۹

لاوروف: اوضاع خلیج فارس بشدت نگران کننده است / پیشنهاد پوتین مبنی بر نشست کشورهای عضو دائمی شورای امنیت به همراه ایران و آلمان می تواند به شکل گیری سیستم امنیتی جمعی در این منطقه کمک کند

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: اوضاع منطقه خلیج فارس به شدت نگران کننده شده است. لاوروف روز جمعه در نشست مجازی «گفت‌وگوهای مدیترانه‌ای»‌ افزود: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به تازگی پیشنهاد کرد که همایش وبیناری سران کشورهای عضو دائمی شورای امنیت به همراه ایران و آلمان برگزار شود. وی افزود: این پیشنهاد گام های هماهنگی را پیش بینی کرده بود که امکان اجتناب از تشدید بیشتر اوضاع و پیشرفت به سوی هماهنگی شاخص‌ کارهای مشترک برای کمک به شکل گیری سیستم امنیتی جمعی در خلیج فارس را فراهم می کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت: اوضاع منطقه خلیج فارس به شدت نگران کننده شده است.

به گزارش ایرنا ، لاوروف روز جمعه در نشست مجازی «گفت‌وگوهای مدیترانه‌ای»‌ افزود: ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به تازگی پیشنهاد کرد که همایش وبیناری سران کشورهای عضو دائمی شورای امنیت به همراه ایران و آلمان برگزار شود.

وی افزود: این پیشنهاد گام های هماهنگی را پیش بینی کرده بود که امکان اجتناب از تشدید بیشتر اوضاع و پیشرفت به سوی هماهنگی شاخص‌ کارهای مشترک برای کمک به شکل گیری سیستم امنیتی جمعی در خلیج فارس را فراهم می کرد.

وزیر امور خارجه‌ روسیه خاطرنشان کرد: روسیه چند سال پیش این طرح را پیشنهاد داد و سال گذشته آن را تجدید کرده و به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد و در ماه اکتبر سال جاری بحث هایی را در این مورد در سطح وزیران خارجه انجام داد.

اسراییل از اقدامات یکجانبه خودداری کند

لاوروف در بخش دیگری از سخنان خود از اسراییل خواست تا از اقدامات یکجانبه در مورد سرزمین های اشغالی در کرانه باختری رود اردن خودداری کند.

وی تصریح کرد که نمی توان اوضاع را بطور کامل تثبیت کرد زیرا مناقشه اعراب و اسراییل همچنان حل نشده باقی مانده است.

نگرانی روسیه از مساله لیبی

لاوروف در بخش دیگر سخنان خود گفت: روسیه نگران حل نشدن مساله انتصاب نماینده ویژه جدید دبیرکل سازمان ملل در مساله لیبی است.

وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد، آمریکا ماههاست که مانع تصمیم گیری در این مورد و انتصاب نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در لیبی می‌شود.

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طُبرُق» در شرق لیبی که «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.

امارات، عربستان، مصر، فرانسه، یونان و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت می‌کنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، و برخی کشورهای اروپای حامی دولت السراج هستند.

حضور غیرقانونی آمریکا مانع یکپارچگی سوریه

وزیر خارجه روسیه در بخش دیگر سخنان خود گفت که حضور نظامی غیرقانونی آمریکا در سوریه مانع احیای یکپارچگی این کشور می شود.

وی افزود: واشنگتن از کمک به دمشق حتی در حل مسائل انسانی خودداری می کند. در شرایط شیوع همه گیر ویروس کرونا، غرب به ایجاد تنگنا و مشکلات اقتصادی برای سوریه ادامه می دهد.



نظرات بینندگان