پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سلام . به جهت اتفاقات جالب و زیبایی که توی این چند وقته اخیر روی داد ، ما که کارمان طنازی است و مطایبه بر خود لازم دیدیم ، حال که عناصری قوی تر آنهم بصورت رئال وجود دارد ، چرا ما به مغز خود فشار بیاوریم و فسفر بسوزانیم . البته مایه ی ما کم می شود ولی این بی پولی به سلامتی ای که خنده به انسان می بخشد ، می ارزد.
و اما در همین چند روزه ، یارانه بازی دولت ، طرح جالب شهرداری در اتوبان کردستان ، قیمت خودرو و مسکن ، سفر 70 درصدی مردم در ایام عید ، مهاجرت جناب خاوری از کانادا به کارائیب ، کل کل با ترکیه و در نهایت گنده گویی وزیر خارجه جزیره ی امارات و پاسخ وزارت خارجه ما ، جایی برای اظهار وجود برای حقیر باز کرد اینبار گرچه کمی تلخ اما گفتیم .
شیرین ترین ها
1- عوامل باحال
آقا یه گروههایی هستند که هر از گاهی انسجام نفری پیدا می کنند و برای انجام یک پروژه بسیج می شوند و هر چه هم که نهاد های قانونی برای انجام وظایف این افراد وجود داشته باشد ، به هیچ می انگارند و هرچه بخواهند به فعلیت در می آورند.
نمونه و یا به قول دوستان ورژن جدید اقدامات این بزرگواران ، تجمع خودجوش برای جلوگیری از دو فیلم بود که وزارت ارشاد به آنها هم مجوز پخش داده بود و هم در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمده بودند.
ما به مضمون فیلم ها کاری نداریم ، که باید اهل فن در آن موارد سخن بگویند ، اما جان ما این درسته ، فیلمی که وزارت ارشاد به آن مجوز داده ، یک عده تجمع کنند که وامصیبتا ، که نمایش آن چنین و چنان می کند ما را ! و نکته جالب اینکه قانون هم در برابر آنها تمکین می کند و هر چه آنها خواسته اند به اجرا در می آورد.
حالا این دوستان که این همه قدرت دارند و می انگارند دو فیلم سینمایی بنیان های اخلاق را در جامعه ما به لرزه می اندازد و با این قدرت آنها را از پرده پایین می کشند ، آیا در مسئله اقتصاد هم به همین نسبت احساس مسئولیت دارند ؟
آیا می پذیرند فقر علت العلل بسیاری ناهنجاری های اخلاقی و فرهنگی است ؟
البته در حالیکه این سوالات در ذهن الکن ما جاری و ساری بود ، اندکی اندیشیدیم و به خود نفهممان نهیب زدیم که های ! حقیر ! کوچک ! خورد ! تو چه نمی دانی که این دوستان عوامل با حال در کار فرهنگی هستند و در نتیجه ، آنها را با عوامل با حال اقتصادی چه کار .
همین لحظه بود که فهمیدیم و بر خود خشم گرفتیم و با حالتی پر از خجالت ، خود را برای مطلب بعد آماده کردیم .
2- آقای احمدی نژاد
جناب آقای رییس جمهور در خصوص میزان سفرهای سال جدید فرموده اند :
70 درصد مردم، نوروز به مسافرت رفتند. حالا یه بحثی ، هفتاد درصد مردم یعنی حدود 56 میلیون نفر ، اولاً کجا رفتند ، ثانیاً چرا ترافیک جاده ای امسال با وجود کاهش مسافرتهای هوایی و ظرفیت ثابت حمل و نقل ریلی ، کمتر شده بود ؟ ثالثاً درست است که "نوبهار است و باید در آن كوشید كه خوشدل بود" و برای اینکار باید باک را پر کرد و با دل قرص ، بدور از فکر سهمیه و قیمت اسکان و خوراک خانواده به سفر رفت ، اما با این گرانی ها به کجا می توان خزید ؟ رابعاً دقت بفرمایید اگر بجای این آمارها سری به شهرهای مختلف کشور می زدید ، مشاهده می فرمودید کلی از مردم کنار پارک ها چادر زده اند و از ترس میهمان نوروزی ، مشقت این سفر ناخواسته بر خود هموار کرده اند . خامساً آنگونه که ما بررسی میدانی داشتیم بسیاری از همین سفر رفته ها ، از فضای مجازی برای سفر بهره برده اند و در گوگل به این کشور و آن کشور سفرهای بصری داشته اند .
حالا خداوکیلی 56 میلیون نفر رفتند سفر ؟ معنی سفر هم مثل کار تغییر کرده ؟ اگر تعداد خودروهای موجود در کشور را حدود 15 میلیون درنظر بگیریم ، و با این تفسیر جناب دکتر بپذیریم 70 درصد آنها استارت خورده و سفر رفته اند ، یعنی حدود 10/5 میلیون خودرو حداقل یکبار باک خود را پر کرده اند و اگر میزان گنجایش هر باک را متوسط 60 لیتر در نظر بگیریم ، یعنی این میزان خودرو با یکبار پر کردن باک حدود 630 میلیون لیتر بنزین زده اند و اگر تمام آنها بنزین سهمیه ای یعنی 400 تومانی زده باشند ، یعنی 252 میلیارد تومان برای یک باک بنزین این 70 درصد سفر رفته پرداخت شده .
این محاسبات که کاری نداشت ، کسی دو کلاس دبیرستان سواد داشته باشه و عدد خوانی رو بلد باشه ، به این نتایج می رسه . حالا از بزرگوارانی که این آمار ها را به دکتر می دهند یک سوال داریم :
یک سوال : در ایام عید چه میزان سوخت خریداری شده ؟ آیا مردم غیور ما با یک باک بنزین در این خودروهای بسیار بسیار کم مصرف ! داخلی که در هر 100 کیلومتر 2 یا حداکثر 3 لیتر ! مصرف سوخت دارند بهتر نیست به ایرانگردی و یا حتی جهانگردی بپردازند ؟
حالا دقت بفرمایید ، اگر مثلاً یک تهرانی به همراه خانواده اش ، با خودروی وطنی اش که هر روز گرانتر از دیروز می شود ، از تجریش برود شهر ری همان یک باکش تمام می شود هیچ ، ذهنش درگیر روشن شدن چراغ بنزین می شود و انواع بیماری های روحی روانی به سراغش می آیند . حالا بقولی سفرش کجا بود ؟
کمی انصاف و دقت هم بد نیست ، چرا که 70 درصد 80 میلیون رقم بزرگی است و این آمارها جز پر کردن زمان بخش های مختلف خبری کار دیگری انجام نمی دهد و البته تشکر خود این دوستان آمار دهنده از خودشان ، حال آنکه نمودی در جامعه نداشته است .
3- جناب مرادی
سال گذشته رو خاطرتون هست ، اواخر سال برای برخی از هموطنان پیامکی ارسال شد با این مضمون : "آقای ..... نظر به تمکن مالی ، لطفاً جهت انصراف از دریافت یارانه، به سامانه Refahi.ir مراجعه نمایید. سازمان هدفمندی یارانه ها"
آخی تموم شد ، خسته شدیم . دقت فرمودید ، اول اول ماجرا اختیاری بود ، بعد آقایان گفتند از دریافت مرحله دوم عزل می شوید ، بعد گفتند اصلاً هرکس پیامک گرفته مرفه است ، بعد گفتند اینها که 1250000 خانوار بیشتر نیستند ، و در آخر معلوم شد شما که مختار بودی و هیچکس نمی تونست شما را از حق دریافت یارانه منصرف کنه ، حتماً باید تشریف ببری سایت refahi.ir و اگر تشریف نبری یعنی منصرف شدی و یارانه ، پر!
جان ما ، شما یه همچین نحوه ی مدیریتی رو چطور هضم می فرمایید ؟ این نحوه ی رفتار با مردم رو یه اسمی داره ، بدم نیستا ، ولی عیبه ، بهش میگن : " سر کار گذاشتن " . خوب برادر من همون اول صاف و صادق بیاید به مردم بگید "فلوس لا موجود " و از اونها تقاضای "help" کنید ، بهتر نیست مردم در جریان کارها باشند ، تا این شیرین کاری ها پیش نیاد .
و در نهایت ، اینهمه وقت رو اگر صرف اصلاح نظام مالیاتی می کردید بهتر نبود ؟ به این طریق کم کم یارانه ها هم حذف می شد و همه به قدر داشته شون و نه مصرف روزانه و استانداردشون در اقتصاد کشور مشارکت می کردند.
به ما ربطی نداره ، اما این اقداماتی که شرح دادیم ، خیلی خیلی شیرین بود و به جهت ایجاد این موقعیت طنز از شما دوستان بزرگوار سپاس بیکران داریم .
جسور ترین ها
1-نخست وزیر ترکیه
این جناب اردوغان در یک اقدام جالب ، پس از سفر به تهران ، ناگهان مدعی شدند : "
ایران صادق نیست و اگر مذاکرات در ترکیه برگزار می شد، ایران وجهه بین المللی کسب می کرد " اینکه گفتیم جالب از آن باب بود که این اردوغان خان یک سیاستمدار است و سیاسیون در اظهاراتشان همواره جانب احتیاط نگاه می دارند و لااقل پلی برای بازگشت باقی می گذارند. اما این مقام ترکیه ، بجای آنکه دقت کند و چشم اندازی قابل قبول پیش روی خود قرار دهد هنوز در افکار امپراطوری عثمانی غوطه می خورد و تصور می کند وجهه بین المللی ایران بسته به این قدرت تقلبی منطقه دارد.
کاری به سیاست بازی ها نداریم ، اما اگر آمریکا اندکی پشت ترکیه را خالی کند ، این کشور به قهقرای سالهای گذشته اش باز می گردد و سیاسیونی از این دست دیگر مجال این پراکنده گویی ها را نخواهند داشت . اما نکته مهم در این جسارت اردوغان ، عدم بهره برداری از فرصتهایی از این دست توسط مقامات وزارت خارجه ی ماست که به راحتی از دست می رود و در این میان باز ترکیه محور می شود و خود را بازیگردان این ماجرا می کند.
2- وزیر خارجه امارات
جناب رییس جمهور که تشریف بردند جزیره "ابوموسی" ، ما هم حال اساسی کردیم از این تشریف فرمایی ایشان ، گویی این جزیره فینگیلی امارات ناراحت شده و وزیر امور خارجه اش که تصور کرده شهر شلوغ است ، اقدام نمود به هفت تیر کشی و ابوعطا خوانی که : "
چرا احمدی نژاد به جزایر ما آمده ؟!" و وزارت خارجه ما هم در برابر این یاوه گویی ها در اقدامی جدی !
گفته است : "معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره بر اراده جدی جمهوری اسلامی ایران در توسعه و تحکیم روابط دو کشور بر اهمیت گفتگو های دو جانبه به منظور حل و فصل سوء تفاهمات احتمالی تاکید کرد."
حالا چرا در مسئله ای با این اهمیت که به تمامیت ارضی کشور مرتبط است ، اینگونه منفعل برخورد می کنیم هم جای سوال بسیار دارد . چرا مسئولان سیاست خارجی ما پاسخ جدی و درخور و نه بیانیه ای ! به این جسارت این مقام جزیره کوچک را نمی دهند ؟ چرا با اقتصادی که بر پایه ریال تجار ایرانی پا گرفته ، با ایجاد فرصتهای سرمایه گذاری مطمئن در داخل کشور ، برخورد جدی نمی کنیم ؟ و هزار چرای دیگر که به ما مربوط نیست !
3- خاوری
جناب خاوری هم گویا کانادا زیاد نساخته ، تصمیم گرفته اند هوایی عوض کنند و تشریف برده اند
سواحل کاراییب ، تا با پول مردم کشورشان خوش بگذرانند و دعای خیر کنند برای اقتصادی که به آن ضربه ای مهلک وارد آورده اند و آب پرتقالی نوش کنند در ساحل زیبای این جزیره و ما هم از طریق این
تصاویر محل توقف ایشان را ببینیم و کلی دعای خیر نثار حضرتشان کنیم !
حالا یه سوال : ایشون که رفتند ، هر وقت هم هرجا نسازه ، جابجا می شند ، خوب این اینترپل چرا همکاری نمی کنه و این آقایی که به ساحت مردم و میهن جسارت کرده رو دستگیر نمی کنه ؟ چرا باید مسئولان اقتصادی که چنین تفکری از اون بوجود اومد و فرصت هر تخلفی به اون داده شد هنوز بدون هیچ نگرانی ای به کارشون ادامه بدهند و هزار نوع ناز و قمیش هم برای مردم بیاورند که اگر ما نبودیم کذا و کذا ! یعنی قرار بود بدتر بشه اگر شما نبودید ؟ اجازه ندهیم افرادی چون خاوری تا این حد جسور در اقتصاد و معیشت مردم تاثیرگذار شوند و بعد ما بمانیم و خنده های حضرات به ریشمان !
4-خودرو
آقا این خودرو هم از اون دست تولیداتی است که هر اتفاقی می افته یه جورایی قیمتش بالا میکشه . سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده بیانیه میده ، خودرو گرون میشه . بنزین گرون میشه ، خودرو گرون میشه . یارانه ها پرداخت میشه ، خودرو گرون میشه . پیامک قطع یارانه میاد ، خودرو گرون میشه . حالا خودش که بصورت جهشی گرون میشه هیچ ، هزینه های جانبی و نگهداری اش هم به همون نسبت گرون میشه . اخیراً روغن موتور افزایش 30 درصدی تو قیمت داشته ، کم کم لاستیک و لوازم یدکی دیگه هم که دوستی می گفت در شرف است و احتمال می داد کم کم ، هزینه بیمه و روغن و لوازم یدکی یک خودرو در هر سال 25 درصد قیمت خودرو بشه و خودرو داشتن هم همچین به صرفه نباشه .
این چهارپایان هم که قیمت علوفشون رفته بالا ، عمر مفیدشون پایین اومده و به جهت اینکه تک سرنشین هستند ، استفاده از اونها مقرون به صرفه نیست .
راستی این خارجی سوارها هم همچین حال و روز خوبی ندارند و اگر وطن نشینان با افزایش قیمت یکی دو میلیونی برای خودروهایشان مواجه شده اند ، آنها با افزایش 10-20 میلیونی روبرو شده اند که هم نگرانی از بروز تصادفات را بریشان بیشتر کرده و هم هزینه های نگهداری را بالا برده است .
حالا که مسئولین محترم به یک پدیده ی جالب در اقتصاد بنام "حباب" دست یافته اند و هر بار از ترکاندن آن سخن به میان می آورند و با هر بار انهدام این موجود ، حباب مستحکم تر می شود و بجای ترکیدن ، دست نیافتنی و پنهان ، خواهش می کنیم دست از سر این حباب قیمتی خودرو بردارند ، چرا که نیست این عزیزان بگونه ای غیرقابل باور در امر ترکاندن حباب نخبه هستند ، ممکن است هر حبابی با انهدامش به اطرافش ضرباتی وارد کند که جبران آن دیگر از دستان با کفایت این عزیزان ساخته نباشد .
5-اتوبان کردستان
اقا این یکی دو روزه تشریف بردید اتوبان کردستان ، تقاطع جلال آل احمد ؟ عملیات احداث زیرگذر و پل در تقاطع بزرگراه کردستان - شهید گمنام ، در آنجا در حال انجام است . البته اگر برای خرید به سمت شهروند بروید باید از زیر گذری که تازه ایجاد شده عبور کنید .
اولاً این زیر گذر که اجازه عبور خودروها از آن داده شده ، زیر پلی قرار گرفته که اگر از زیر به ان بنگرید کلی هراس انگیز است ، و تصور می شود اقدامات ایمنی جهت افزایش استحکام آن هنوز به اتمام نرسیده . ثانیاً از لحاظ شکل ظاهری ، تصور می شود شهرداری آن قسمت را بمباران کرده و همین یک چهره زشت در اطرف ورودی این زیر گذر ایجاد کرده است که امیدواریم میهمانان خارجی را از آن قسمت به نقاط دیگر شهر منتقل نکنند . ثالثاً دوستان لطفی کنند ایمنی را فدای سرعت نکنند و همین حالا بجای بهره بردن از مصالح نامرغوب به پیمانکاران اجبار کنند تنها از مصالح و محصولاتی استفاده نمایند که استاندارد است و سازمان ملی استاندارد آن را تایید می کند .
البته از توجه شهرداری محترم تهران به اقدامات عمرانی کمال سپاس و تشکر را داریم ، اما باید دقت کرد هر پروژه ای باید هم از لحاظ ایمنی و هم بصری برای مردم و استفاده کنندگان اطمینان ایجاد کند و همین که این منظره را که زیاد جالب نبود دیدیم ، به جسارت پیمانکار آن آفرین گفتیم و السلام .