پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ابتلا به کرونا یک کابوس همیشگی است و بسیاری از افراد نگرانند که به این ویروس آلوده شوند، اما هنوز و با وجود گذشت نزدیک به یک سال از همه گیری کرونا بسیاری از افراد نگرانیها و پرسشهایی مهم درباره این بیماری دارند که بی پاسخ مانده اند.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، اطلاع پیدا کردن از ویژگیهای مهم مرتبط با کرونا میتواند در پیشگیری و کنترل ابتلا به کرونا موثر باشد. در ادامه به بررسی برخی پرسش و پاسخهای مهم مرتبط با این بیماری میپردازیم:
کرونای طولانی مدت تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
گفته میشود کرونای طولانی مدت در برخی از بیماران مشاهده میشود، این افراد، گروهی هستند که حتی تا ۸ هفته پس از ابتلا به کرونا هنوز علائمی دارند. دکتر تیم اسپکتر و همکارانش در بیمارستان کالج لندن علائم بیماران را رده بندی کرده اند و به این نتایج رسیده اند:
_از هر ۷ نفر ۱ نفر به مدت ۴ هفته علائم داشت
_از هر ۲۰ نفر ۱ نفر به مدت ۸ هفته علائم داشت
_از هر ۵۰ نفر ۱ نفر به مدت ۱۲ هفته یا بیشتر علائم داشت
_بسیاری از آنها هنوز هم پس از ۹ ماه یا بیشتر علائم دارند
عوامل خطر برای کرونای طولانی شامل این موارد است:
سن بالا:کرونای طولانی ۱۰ ٪ افراد ۱۸-۴۹ ساله را تحت تأثیر قرار میدهد، اما این رقم در افراد بالای ۷۰ سال به ۲۲ ٪ افزایش مییابد
چاقی: اگر BMI شما بالا باشد، کرونای طولانی کمی شایعتر است
جنسیت:در گروههای سنی جوانتر، کرونای طولانی در زنان بیشتر از مردان است
آسم: به نظر میرسد این موضوع با ابتلا ارتباط دارد
کرونای طولانی را میتوان به دو گروه تقسیم کرد. یک گروه که بیشتر علائم تنفسی طولانی مدت با سرفه مزمن، تنگی نفس و خستگی دارند. گروه دوم علائم اختصاصی در اعضایی مانند مغز و سایر علائم عصبی، آسیب قلبی و نارسایی کلیه دارند.
در زمان نگارش این مقاله، ۵۴ میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا آلوده شده اند. اگر از هر ۲۰ نفر ۱ مبتلا به کرونای طولانی شود، این نشان دهنده یک بار بیماری عظیم جدید در سراسر جهان است.