پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
این هفته مطالعهای توسط موسسه ایمونولوژی لا ژولا (La Jolla) به صورت آنلاین منتشر شد که در آن محققان ۱۸۵ بیمار کرونا را که بیشتر آنها از بیماری خفیف بهبود یافته بودند ردیابی کردند و سلولهای ایمنی بدن آنها را برای محافظت در برابر کرونا پس از شش تا هشت ماه بررسی کردند.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، شین کروتی، ویروس شناس و از نویسندگان این مقاله میگوید: «بیشتر افراد دارای حافظه ایمنی قابل توجهی نسبت به این ویروس به مدت شش ماه یا بیشتر هستند و میتوانند در این دوره خود را از ابتلا به بیماری محافظت کنند، که باید ناشی از حافظه ایمنی بدن باشد.»
مقاله دیگری که در ماه گذشته در مجله پزشکی ایمنی منتشر شد نشان داد که افراد با موارد خفیف ابتلا میتوانند آنتی بادیهایی تولید کنند که به مدت حداقل پنج تا هفت ماه پس از ابتلا به کرونا از بدن محافظت میکنند. اگرچه این تحقیقات قطعی نیستند، اما میتوانند تا حد زیادی پیش بینی کننده و موثر باشند.
مطالعات دیگر نیز ایمنی طولانی مدت را بررسی کرده اند، که به گفته کارشناسان نشانه دلگرم کنندهای است و نویدبخشی برای تولید واکسن است. دکتر جیم کلنر، عضو تیم مدیریت کرونای کانادا در این خصوص میگوید: «این دادههای مهمی است تا ما را به درک بهتر پاسخ طولانی مدت به کرونا هدایت کند.»
براساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی (WHO)، اکثر افرادی که آلوده شده اند طی چند هفته پس از آلودگی به یک واکنش ایمنی دچار میشوند، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است. آنا بانرجی، متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه تورنتو از افرادی است که هنوز هم به میزان اثربخشی طولانی مدت واکسن کرونا شک دارد و میگوید هنوز مشخص نیست این واکسنها مصونیت طولانی مدت ایجاد میکنند یا باید هر سل تمدید شوند.