arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۱۶۶۱
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۷ - ۰۵ آبان ۱۳۹۹

«ایل‌دا» شایستگی‌های ایلات و عشایر را به خوبی به تصویر کشید

 یک استاد دانشگاه گفت: سریال «ایل‌دا» شایستگی‌های ایلات و عشایر در ایام دفاع مقدس را به خوبی به تصویر کشید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 یک استاد دانشگاه گفت: سریال «ایل‌دا» شایستگی‌های ایلات و عشایر در ایام دفاع مقدس را به خوبی به تصویر کشید.

سیدمحسن طباطبایی استاد دانشگاه و دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران درباره سریال ایل دا ، گفت: درباره موضوع دفاع مقدس و فرهنگ آن هر چقدر کار ساخته شود باز هم کم است زیرا نسل جدید به خصوص دهه ۷۰ و ۸۰ همچنین فرزندان دهه ۹۰ ما باید با دفاع مقدس به عنوان یک فرهنگ اصیل ایران اسلامی آشنا شوند.

وی افزود: سریال ایل‌دا کار موثر و مطلوبی است که از ابعاد مختلف باید به آن توجه کرد. ابتدا نقطه قوت این سریال به نمایش در آوردن نقش ایلات و عشایر در جنگ تحمیلی است که عملکرد این عزیزان نقش بی‌بدیلی بود زیرا با دست‌های خالی از خاک و مرز و بوم کشور در حوزه‌ای که خودشان حضور فعال داشتند، به خوبی دفاع کردند علی‌رغم محدودیت امکاناتی که داشتند.

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران ادامه داد: نکته مهمی که در سریال قابل مشاهده است این که موضوع تفاوت‌های فرهنگی بین اقوام که در ایلات و عشایر وجود دارد را در این سریال به خوبی به گونه‌ای به نمایش گذاشت که به اتحاد و همدلی آن ها بدل شد؛ علی‌رغم برخی اختلافات در شاخص‌های فرهنگی اتحاد و یکپارچگی قومی و قبیله‌ای ایلات و عشایر را در دفاع از ایران بسیار خوب به تصویر کشید.

طباطبایی گفت: از دیگر نکات مثبت سریال می‌توان به چالش‌هایی که دشمن قصد داشت در میان اقوام مرزنشین ایجاد کند و از این شکاف‌ها به نفع خود استفاده کند که با هوشیاری و بصیرت افراد اتحاد حفظ و این یکپارچگی مستحکم‌تر شد؛ به طور نمونه مخاطب را به قسمتی ارجاع می‌دهم که سرباز عراقی سعی داشت زن را متقاعد کند دوگانگی و مشکلات در میان مرزنشینان کشور هنوز باقی مانده است اما آن زن که از عشایر ایرانی بود باعث شد تا نظر سرباز عراقی تغییر کند و او به تصمیم عادلانه‌تری هدایت شود.

وی در ادامه به تکنیک دفاعی به کار برده شده در سریال اشاره کرد و گفت: از بعد استراتژی‌ها و تکنیک و تاکتیک‌های دفاعی که برای سریال طراحی شده است بسیار هوشمندانه بود که با حداقل امکانات و ابزاری که ایلات در اختیار داشتند با هوشمندی و درایت از استراتژی تدافعی و حمله و ضد حمله استفاده می‌کردند و این نشان از بینش علمی درست و خوبی دارد که سازندگان اثر نسبت به آن منطقه و تحرکات آن در آن دوران داشتند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه در مجموع در سریال «ایل‌دا» شایستگی‌هایی که ایلات و عشایر در منطقه در آن برهه از زمان داشتند را به خوبی به تصویر کشید، افزود: به نظرم انتخاب بازیگران در این سریال خوب بود اما مشخص بود که تلاش شده با کمترین هزینه سریال تولید شود البته در اجرای فیلمنامه یک کاستی‌هایی وجود داشت به خصوص در حوزه جنگ نتوانستند از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنند و بیشتر نمادین بود اما نباید از نقاط قوت سریال که در بالا ذکر آن رفت غافل شویم.

طباطبایی گفت: در آثار تصویری باید نقش رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس به خوبی به نمایش گذاشته شود. افرادی که به جبهه رفتند افراد کم‌سواد و کم برخورداری نبودند و در آن صحنه پرفشار جنگ تحمیلی که ایران در برابر ابرقدرت‌ها ایستاد با هدایت و حمایت رزمندگان و فرماندهان باهوش و با قدرت ما بود. مخاطب دهه ۸۰ و ۹۰ باید به این مهم آگاه شود که هشت سال جنگ معمولی در کشور اتفاق نیافتد و ما دچار عقب‌افتادگی سنتی نبودیم.

وی خاطرنشان کرد: جنگ ما با بسیاری از کشورها بود و ما در مقابل بسیاری از کشورهای متخاصم ایستادگی و مقاومت کردیم. تعریف درستی از پیروزی در آثار تولید شده دیده نمی‌شود. در شرایط فعلی مستندهای دفاع مقدس بسیار آموزنده‌تر از یک اثر سینمایی یا تلویزیونی است. باید آثار با پژوهش و تحقیق نوشته و در اختیار سازندگان آثار قرار گیرد. نسل جدید باید بداند افراد بی‌سواد و کم‌برخوردار به جبهه‌ها نمی‌رفتند بلکه افرادی بالنده و با فرهنگ بودند و با بینش از کشور دفاع کردند.

ایرنا

نظرات بینندگان