arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۷۸۹۲۳
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۲۳ - ۱۸ مهر ۱۳۹۹

الکاظمی:عراق با استفاده از خاک شهر «سنجار»، توسط گروه‌های مسلح علیه ایران مخالف است

«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق امروز جمعه نشستی با مقامات دولت فدرال و دولت منطقه کردستان درباره توافق برای بازگشت ثبات و عادی سازی اوضاع در شهر سنجار استان نینوی برگزار کرد که «جنین پلاسخارت» نماینده دبیر کل سازمان ملل هم در این نشست حضور داشت. نخست وزیر عراق در این نشست گفت عراق با استفاده از خاک آن از سوی گروه‌های مسلح برای حمله به همسایگانش چه ترکیه و چه ایران و چه دیگر همسایگان مخالف است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نخست وزیر عراق در نشست اعلام توافق نهایی درباره شهر «سنجار» میان بغداد و اربیل، گفت عراق با استفاده از خاک آن از سوی گروه‌های مسلح برای حمله به همسایگانش چه ترکیه و چه ایران و چه دیگر همسایگان مخالف است.

به گزارش فارس، منابع خبری جزئیات توافق میان دولت بغداد با دولت منطقه کردستان عراق درباره شهر «سنجار» در استان نینوی منتشر کردند.

به گزارش پایگاه خبری موازین نیوز، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق امروز جمعه نشستی با مقامات دولت فدرال و دولت منطقه کردستان درباره توافق برای بازگشت ثبات و عادی سازی اوضاع در شهر سنجار استان نینوی برگزار کرد که «جنین پلاسخارت» نماینده دبیر کل سازمان ملل هم در این نشست حضور داشت.

بر اساس بیانیه دفتر اطلاع رسانی نخست وزیر عراق، الکاظمی در این نشست بر نهایی شدن توافق بر سر پرونده های اداری و امنیتی در شهر سنجار تاکید کرد که این امر موجب تسهیل و تسریع بازگشت آوارگان به این شهر می شود.

در این بیانیه آمده است: توافق در فضایی از تفاهم برادرانه میان دولت بغداد و دولت منطقه کردستان عراق حاصل شده است، بازتاب خوبی در سطح داخلی و بین المللی خواهد داشت و آغازگر حل مشکلات همه مناطقی در عراق خواهد بود که از تنوع قومی و دینی برخوردار است.

الکاظمی در این نشست قول داده است که دستگاه‌های دولتی همه تلاش خود را برای حل مسئله ایزدی‌های ربوده شده یا مفقودی در جریان حمله داعش به سنجار به کار بندند و دولت فدرال با هماهنگی دولت اربیل به نقش خود در اجرای درست توافق عمل کنند.

نخست وزیر عراق بر اهتمام دولت و جدیت آن بر خالی شدن سنجار از گروه‌های مسلح چه گروه‌هایی داخلی و چه آنهایی که از خارج مرزها به عراق آمده‌اند، تاکید کرد.

الکاظمی با تاکید بر اینکه امنیت غرب نینوی در چارچوب اختیارات دولت فدرال بغداد است، گفت: عراق با استفاده از خاک آن از سوی گروه‌های مسلح برای حمله به همسایگانش چه ترکیه و چه ایران و چه دیگر همسایگان مخالف است.

نخست وزیر عراق ضمن تاکید مجدد بر اینکه مسائل امنیتی در سنجار بر اساس اختیارات دولت فدرال و با هماهنگی دولت منطقه کردستان عراق مدیریت می شود، گفت: اما مسائل خدمات رسانی مسئولیت کمیته مشترک میان دولت بغداد و دولت منطقه کردستان عراق و استانداری نینوی است.

شهر سنجار در ۱۳۰ کیلومتری غرب موصل و ۵۵ کیلومتری شهر تلعفر قرار دارد و در سال ۱۹۲۸ به شهر موصل ملحق شد. این شهر در چهل کیلومتری مرز عراق با سوریه قرار دارد و قومیت‌های مختلف کُرد، عرب و ایزدی را در خود جای داده است.

سنجار با ۳۳۰۰ کیلومتر مربع وسعت، به دلیل احاطه شدن توسط رشته کوهای اطراف خود، از لحاظ امنیتی و تجاری نیز داری مزیت‌های گوناگونی است.

جمعیت این شهر که قبل از سال ۲۰۱۴ بین ۳۵۰ الی ۴۰۰ هزار نفر بود، پس از حمله گروه تروریستی داعش به طور تخمینی به ۸۸ هزار نفر کاهش یافت.

هشتاد درصد ساکنان سنجار را ایزدی‌ها، ۱۳ درصد کردهای مسلمان و ۵ درصد نیز از عرب ها تشکیل شده است. پنج درصد بقیه را نیز مسیحیان و کاکایی‌ها تشکیل می دهند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، سنجار پس از آزادی از دست گروهک تروریستی داعش در سال ۲۰۱۵ همچنان شاهد استقرار عناصر پ.ک.ک است؛ گروه تروریستی پ.ک.ک با بهانه این که داعش به سنجار حمله می‌کند، به حضور خود در این منطقه ادامه داده است، اما ترکیه بارها مواضع آنها را هدف گرفته است.

نظرات بینندگان