arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۷۰۵۴۲
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۹

همه آنچه که باید درباره واکسن‌های کرونا بدانیم

یک مسابقه جهانی برای یافتن واکسن کرونا ویروس جدید در حال انجام است. دولت‌ها، محققان و دانشمندان در تلاش هستند تا با یافتن واکسن این ویروس، کشور خود را مصون کنند. این یک رقابت بی‌سابقه است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک مسابقه جهانی برای یافتن واکسن کرونا ویروس جدید در حال انجام است. دولت‌ها، محققان و دانشمندان در تلاش هستند تا با یافتن واکسن این ویروس، کشور خود را مصون کنند. این یک رقابت بی‌سابقه است.

برای مقابله با ویروس ایجاد نکند، زندگی روزمره نمی‌تواند به حالت عادی برگردد. بر این اساس آزمایش‌های بالینی در حال انجام است، هرچند ساخت و توسعه توسعه ممکن است سالها طول بکشد. در کنار این موضوع، باید این نکته را نیز یادآور شد که دستیابی موفقیت‌آمیز به واکسن کافی نیست. اگرچه کل کشور در برابر این ویروس مصون شوند اما این همه‌گیری هنوز در جهان برقرار است و خطر آن نیز برای همه وجود دارد.

بیش از صد واکسن در بخش بالینی توسط شرکت‌های داروسازی، موسسات دانشگاهی، سازمان‌های دولتی و سایر موارد آزمایش شده است. بیش از هفتاد مورد از آنها توسط سازمان بهداشت جهانی در حال پیگیری است. از این تعداد، ده‌ها واکسن در بیش از ده کشور، در حال حاضر تحت آزمایش‌های بالینی قرار گرفته‌اند. در حالی که تعدادی از این واکسن‌ها به عنوان گزینه امیدبخش مطرح هستند اما کارشناسان هشدار می‌دهند که هنوز مشخص نیست که در صورت تایید شدن واکسن‌ها، کدام یک بتواند در مقیاس بزرگ موفق باشد.

ایالات متحده آمریکا

در ایالات متحده نخستین آزمایش‌های انسانی با واکسن ساخته شده توسط شرکت مدرنا در ماه مارس در سیاتل آغاز شد. این آزمایش توسط مؤسسه ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی انستیتوی ملی بهداشت انجام می‌شود. این واکسن قرار بود در مرداد ماه بر روی سی هزار داوطلب، آزمایش و نتایج آن اعلام شود. در حال حاضر آزمایشات انسانی این شرکت در حال اجرا بوده و گفته شده به‌زودی نتیجه قطعی این واکسن اعلام خواهد شد. در صورت مثبت بودن نتیجه، قرار است در مرحله نخست صد میلیون دوز از این واکسن ساخته و ارائه شود.

از میان سایر نامزدهای این کارآزمایی، شرکت بیوتکنولوژی آمریکایی اینوویو است که مرحله آزمایش انسانی را آغاز کرده است. شرکت بیوتکنولوژی نوواوکس تولید کننده واکسن مستقر در آمریکا به زودی مرحله دوم آزمایش بالینی را در آفریقای جنوبی آغاز می‌کند. این آزمایش که بر روی ۲۶۶۵ انسان بالغ سالم در آفریقای جنوبی انجام می‌شود، با کمک مالی ۱۵ میلیون دلاری بنیاد بیل و ملیندا گیتس است. نتایج مقدماتی از مرحله نخست آزمایش این واکسن نشان داده، بدن افرادی که دو واحد از این واکسن را دریافت کرده‌اند پادتن‌های خنثی‌کننده‌ای تولید کرده که مانع ورود ویروس به سلول‌ها می‌شود.

انگلستان

در ماه آوریل، دانشگاه آکسفورد با بودجه ۲۵ میلیون دلاری از دولت انگلستان، انجام مرحله انسانی آزمایش‌ها برای واکسن مورد نظر خود را آغاز کرد. به گفته دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهانی، این واکسن که توسط آسترازنکا تولید شده، احتمالاً نامزد اصلی واکسن در جهان است. این واکسن در حال حاضر در مراحل نهایی آزمایشات بالینی است و محققان انتظار دارند نتایج آزمایشات بالینی تا پیش از شروع پاییز سال جاری پایان یافته و چند ماه بعد این واکسن ارائه شود.

در کنار این، واکسن‌های ساخته شده توسط محققان امپریال کالج لندن نیز در مراحل آزمایشی هستند. آن‌ها مراحل نخست و دوم آزمایش‌ها را از تیرماه آغاز کردند. محققان در تلاش هستند تا بررسی دقیق بر روی این واکسن تا پایان سال، احتمال تاثیرگذاری آن بر ویروس را مشخص کنند.

چین

در چین نیز حداقل شش شرکت در حال انجام آزمایش بر روی واکسن کروناویروس جدید هستند. شرکت بیوتکنولوژی کانسینو و مرکز تحقیقات پزشکی ارتش آزادی‌بخش خلق چین نیز آزمایشات را در ماه مارس برای واکسن کووید ۱۹ آغاز کردند. نمونه تولید شده این شرکت برای استفاده توسط نیروهای نظامی چین به تصویب رسید. مرکز تحقیقاتی ارتش همچنین با سایر شرکت‌های بیوتکنولوژی در حال همکاری است.

موسسه محصولات بیولوژیکی پکن و ووهان، زیرمجموعه‌های شرکت سینوفارم نیز آزمایش‌های خود را بر روی واکسن ویروس غیرفعال (استفاده از نسخه مرده ویروس) انجام می‌دهد. همچنین محققان آکادمی علوم پزشکی چین در حال انجام آزمایش برای دو نامزد دیگر هستند. گفته شده آزمایشات در مراحل آخر هستند و آزمایش‌های بعدی این واکسن به زودی توسط شرکت چینی بیوتکنولوژی سینوواک در برزیل آغاز می‌شود.

استرالیا

در استرالیا چندین واکسن در مرحله آزمایش قرار دارند. یکی از این واکسن‌ها از سوی شرکت بیو دارویی کلوور مستقر در چین تولید می‌شود. شرکت زیست فناوری نوآواکس مستقر در ایالات متحده به عنوان نامزد دیگر تولید واکسن، آزمایش‌های خود را از ماه مه آغاز کرده و انتظار می‌رود بزودی نتایج این آزمایش‌ها اعلام شود.

آلمان

شرکت آلمانی بیو ان تک در حال همکاری با فایزر، غول دارویی ایالات متحده و شرکت چینی فوسان فارما بر روی واکسنی است که مرحله انسانی آزمایش‌های آن در ماه آوریل در آلمان انجام شده و به زودی در ایالات متحده نیز انجام می‌گیرد. این واکسن هم اکنون روی داوطلبان انسانی آزمایش و مشخص شده قادر است آنتی‌بادی مناسبی را علیه ویروس کرونا در بدن ایجاد کند. همچنین باعث تولید سلول‌های ایمنی شده است که می‌تواند به ویروس پاسخ دهد. با این وجود، بعضی از داوطلبان در روند آزمایش‌ها عوارضی چون اختلال خواب و درد در محل تزریق را تجربه کردند.

شرکت آلمانی کیوروک نیز به عنوان یکی از نامزدهای امیدبخش، آزمایش‌های اولیه برای واکسن خود را در ماه ژوئن آغاز و حالا مجوز تست انسانی واکسن خود را دریافت کرده است.

 

 

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان