arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۹۱۸۷
تعداد نظرات: ۲۷ نظر
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۱ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۹

جهانگیری: در حال حاضر شاهد انتشار اتهامات اقتصادی علیه برخی مسئولان رده بالا هستیم / انتظار عمومی این است که قوه قضاییه در سریعترین زمان ممکن درباره متخلف بودن یا تبرئه این مسئولان شفاف سازی کند / درس آموزی از پرونده یکی از مسئولین دفتر یک مقام ارشد نظام ضرورت دارد؛ اعتماد زیاد به افراد و عدم نظارت دقیق می تواند به تکرار چنین مفاسدی منجر شود

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه مبارزه با مفاسد اقتصادی باید بدون اغماض و حاشیه سازی‌های سیاسی و جناحی انجام شود، گفت: مبارزه با فساد اقتصادی هیچ تضاد وتعارضی با فعالیت اقتصادی سالم و سرمایه گذاری اقتصادی در کشور ندارد و برای موفقیت در این زمینه باید از حاشیه سازی‌های سیاسی و جناحی پرهیز کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه مبارزه با مفاسد اقتصادی باید بدون اغماض و حاشیه سازی‌های سیاسی و جناحی انجام شود، گفت: مبارزه با فساد اقتصادی هیچ تضاد وتعارضی با فعالیت اقتصادی سالم و سرمایه گذاری اقتصادی در کشور ندارد و برای موفقیت در این زمینه باید از حاشیه سازی‌های سیاسی و جناحی پرهیز کرد.

به گزارش «انتخاب» به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، اسحاق جهانگیری عصر دوشنبه در جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به گزارش دادستان عمومی و انقلاب تهران مبنی بر تشکیل پرونده های مرتبط با جرایم ارزی، بر لزوم آسیب شناسی از پرونده ها و تخلفات اقتصادی مشابه به منظور انجام اصلاحات در فرآیندها و رویه ها تاکید کرد: حتماً باید با کسانی که در این شرایط سخت جنگ اقتصادی ارز گرفته اند تا کالاهای مورد نیاز مردم را وارد کشور کنند و تخلف کرده اند برخورد شدید قضایی شود تا از یک سو خائنان به ملت مجازات شوند و مسئولین ذیربط در دستگاههای دولتی نیز با آسیب شناسی و اصلاح فرایندها از بروز تخلفات مشابه جلوگیری کنند. در همین مدت برخی اصلاحات انجام شده و سامانه های متعددی نیز راه اندازی شده است، ولی همچنان نیازمند به اصلاحات بیشتر در فرآیند تامین ارز برای واردات کالا به کشور و شفافیت و نظارت دقیق تر در این حوزه هستیم.

بیشتر بخوانید:

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به سخنان نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی در خصوص ادراک عمومی جامعه از وجود فساد در میان مدیران ارشد کشور گفت: در حال حاضر شاهد انتشار اتهامات اقتصادی علیه برخی از مسئولان رده بالای کشور در رسانه های رسمی هستیم که با توجه به حساسیت و اهمیت این موضوع، انتظار عمومی این است که قوه قضاییه در سریعترین زمان ممکن نسبت به تعیین تکلیف این دست از اتهامات اقدام کند و در مورد اتهامات عنوان شده شفاف سازی نماید در غیر این صورت شاهد شکل گیری باوری نادرست در افکار عمومی نسبت به عملکرد و سلامت همه مدیران ارشد نظام خواهیم بود.

وی افزود: به نظر ضروری می رسد که قوه قضاییه برای پاسخگویی به مطالبه مردم و اقناع افکار عمومی نسبت به متخلف بودن مسئولانی که متهم شده اند یا تبرئه آنها از اتهامات مطروحه با فوریت و شجاعت شفاف سازی کند. چرا که در غیر اینصورت سرمایه اجتماعی نظام و اعتماد مردم آسیب جدی خواهد دید.

وی در ادامه با تاکید بر ضرورت آسیب شناسی و درس آموزی از برخی پرونده های در حال رسیدگی نظیر پرونده فردی از مسئولین دفتر یکی از مقامات ارشد نظام، گفت: اعتماد زیاد به افراد و عدم نظارت دقیق می تواند به تکرار چنین تخلفات و مفاسدی در دفاتر مسئولین کشور منجر شود.

جهانگیری افزود: مسئولان ارشد نظام و مدیران سطوح بالای مدیریتی کشور باید در واگذاری اختیارات و نظارت بر عملکرد دفاتر و مجموعه های مرتبط با خود دقت و حساسیت بیشتری داشته باشند. بعضاً برخی افراد در دفاتر مسئولان عالی رتبه کشور به واسطه اختیارات بی حد و حصر و عدم نظارت به گونه ای از جانب مافوق خود سخن می گویند که منجر به وقوع تخلفاتی می شود که مسئول دستگاه از آن بی خبر است، اما جامعه این تخلفات را به آن مسئول ارتباط داده و به پای او حساب می کند. لذا انتظار است که مراقبت های لازم بیش از پیش انجام شود.

جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به حوادث پیش آمده در خصوص برخی شرکت های واگذار شده در چارچوب اجرای اصل ۴۴ نیز گفت: دستگاه قضایی باید با قوت به تخلفات مالک این شرکت ها و یا دیگر مدیران متخلف برخورد کند اما در کنار برخورد قضایی باید با هماهنگی و تدوین مقررات اجازه سوء استفاده به متخلفین داده نشود که با تعطیلی کارخانه، زندگی و معیشت کارگران زحمتکش را گروگان بگیرند.

معاون اول رییس جمهور همچنین ضمن انتقاد از کسانی که قصد موج سواری از مسائل مرتبط با خصوصی سازی در کشور را دارند، گفت: ‌مسایل اقتصادی کشور نباید بازیچه رفتارهای سیاسی شود، هر گونه اقدامی در این خصوص باید منجر به حل مسایل ذینفعان و کارگران زحمتکش و رونق تولید باشد و باید با تفکیک شخصیت حقیقی و حقوقی این نوع شرکت ها؛ اجازه نداد که کارخانه تعطیل شود و کارگران آن مشکل معیشتی پیدا کنند.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی واقعی و فعال کشور از برخورد با متخلفان اقتصادی استقبال می کنند، گفت: حرکت هماهنگ هر سه قوه مجریه، مقننه و قضاییه و شفافیت، نظارت دقیق در مبارزه با مفاسد می تواند به پیشگیری از بروز زمینه های فساد اقتصادی کمک زیادی کند.

معاون اول رییس جمهور شفافیت و نظارت دقیق بر فعالیت های اقتصادی دستگاه ها و مسئولان را زمینه ساز اعتماد جامعه نسبت به نظام اداری و مدیران کشور ارزیابی کرد و گفت: دولت در زمینه مبارزه با مفاسد اقتصادی لوایح شفافیت، تعارض منافع و مبارزه با فساد و سلامت اداری را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است و امیدواریم مجلس با تصویب سریعتر این لوایح گام موثری در پیشگیری از بروز مفاسد اقتصادی در دستگاههای مختلف بردارد.

جهانگیری در ابتدای این جلسه ضمن خیرمقدم به نایب رییس اول مجلس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عضو جدید ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به دستور مقام معظم رهبری برای ایجاد ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی اشاره کرد و در زمینه برگزاری مرتب جلسات ستاد در دولت تدبیر و امید و دستور کار ستاد مبتنی بر هماهنگی قوا برای مبارزه و جلوگیری از بروز مفاسد اقتصادی گفت: در این جلسه نمایندگان همه دستگاه هایی که در مبارزه با فساد اقتصادی نقش دارند حاضر هستند و تلاش می کنیم با ایجاد بیشترین هماهنگی میان سه قوه بتوانیم در مبارزه با مفاسد اقتصادی و پیشگیری از بروز فساد، موفق تر عمل کنیم و امیدواریم مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم نیز به لحاظ جایگاه قانونگذاری و نظارتی بتواند در این مسیر به دولت و قوه قضایه کمک کند.

همچنین در این جلسه نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت همکاری و همدلی همه دستگاه ها برای برخورد با مفسدان اقتصادی به عنوان وظیفه قانونی و مطالبه رهبری و مردم گفت: باید این باور غلط در افکار عمومی که فساد همه تار و پود نظام را در بر گرفته با شفافیت و نظارت بزداییم. مجلس در این زمینه با هدف پیشگیری از بروز فساد با قدرت ورود یافته و برخی پرونده های تحقیق و تفحص را در دست اجرا دارد. ما از لوایح دولت را در موضوع شفافیت حمایت خواهیم کرد زیرا این قوانین، هزینه اقدام به فساد و میزان کشف مفاسد در کشور را افزایش خواهد داد.

در این جلسه که حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای معاون اول قوه قضاییه، قاضی زاده هاشمی نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی، وزیر دادگستری، رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور، رییس سازمان بازرسی کل کشور، نماینده وزارت اطلاعات، نماینده سازمان اطلاعات سپاه و نماینده بانک مرکزی حضور داشتند دادستان تهران و نمایندگان دستگاه های نظارتی گزارشی در خصوص آخرین اقدامات در پرونده های مبارزه با مفاسد اقتصادی از جمله برخورد با جرایم ارزی، محتکران کالاهای اساسی، عرضه محصولات فولادی در بورس، مسایل برخی شرکت های خصوصی شده و کلاهبرداری های جمعی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ارائه شد.

در این جلسه دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و نماینده بانک مرکزی نیز گزارشی درباره ایجاد سامانه ملی سنجش اعتبار ایرانیان به منظور اطلاع افراد از اعتبار خود نزد نظام بانکی ارائه کردند و مقرر شد تا دبیرخانه ستاد ضمن برگزاری نشست با دستگاه های ذیربط طرح ایجاد سامانه مذکور را مورد بررسی مجدد قرار دهد و با تقویت نقاط مثبت طرح، نسبت به رفع نقاط ضعف احتمالی آن اقدام و در جلسه آتی ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مراتب را برای تصمیم گیری و تقویت و ارتقاء نظام اعتبارسنجی در کشور ارائه کند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۷
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
14
برادر جنابعالی مهدی جهانگیری هم ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
برادر جهانگیری وروحانی که هردو جزو ....هنستند
ناشناس
|
Germany
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
14
جناب جهانگیری عزیز جنابعالی و اخوی محترمتان از کجا آورده اید ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
همه خرابی ها از جهانگیری وروحانی است
یکفرد ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
3
جناب دکتر جهانگیری باسلام وادب جناب این جنایتکاران خبیث ازگرگ درنده ترهستنددرلباسمیش این طبری پست وخبیث ازهمین قشربوده که همه جوانان کشوررا بهمه مدیران لایق کشور بدبینکرده چون اب ازسرچشمه گل الودبوده است بلاییکه درزمان داریوش اول سرخیانتکاران میاوردندیعنی زنده زنده وکم کم پوست بدنش کنده شود تاعبرت دیگرانشود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
14
آره مثل برادر خودت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
8
آخه اگه قرار به رسیدگی باشه.....
asgharagha
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
12
آقای جهانگیری! داداشت رو دریاب!!!
اقای روحانی! داداشت رو دریاب!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
0
13
دیگه کار از این حرفها گذشته و اعتماد عمومی به همه شماها سلب گردیده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
9
برونده برادر یکی از مسولین ارشد نظام هم در اولویت باشد لطفا...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
10
اعتماد زیاد به داداش!
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
6
گر حکم شود که مست گیرند
خودی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
10
آقای جهانگیری از برادر خودت ورییس جمهور شروع کن واین کار.همه چیز کل میشود مثل وزار وبچه های آنها داماد زاده ها اختلاسگرند ومملکت را نابود کردن حالا داری چه می گویی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
3
5
برادر جهانگیری ، رییسی با صداقت و برنامه ریزی و تجربه و
سرعت عمل ومدیریت قوی اومد فهمید قوه قضاییه چه خبر است
میشه بگی الان کی باید در دولت وقوه مجریه بگه چه خبره؟
اصلآ اون ویژگیهای بالا که برا رییسی گفتم میشه بگی کدومتون اون رودارید
من شما رو با مردم عزیز ایران یادتان می آید و دلار جهانگیری و
میشناسیم
ناشناس
|
Spain
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
0
6
یک چیزی به اسم آسفالت شدن وجود دارد البته مردم رو می گوییم
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
7
از اخوی شروع کن شما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
8
منظور برادرته؟ انشاالله محاکمه خواهد شد.
محسن
|
Germany
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
7
مخصوصا اگه برادر مسئولان ارشد هم فاسد باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
8
مهدی جهانگیری و حسین فریدون و...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
8
به عرضه ارز ۴۲۰۰ که از طرف شما وارد بازار شد و مشکلات آن تا الان گریبان مملکت را گرفته باید در وهله اول رسیدگی شود . عجیب است خودت شدی مدعی العموم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
1
9
به جاده صاف کن های این مفاسد اقتصادی مانند خودت با آن طرح ارزی اول باید رسیدگی شود . فرار به جلو نکن .‌
خودی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
0
0
آقای جهان گیری الان شما وروحانی مملکت را صد سال از دنیا عقب بردید اقلا ول کنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
0
0
فرار رو به جلو نکن
کشور کشور بود با اون افتضاح دلار الان شما باید تبعید شده بودی
حالا داداشت رو به روت نمیاریم
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۸
0
0
جهانگیری رییس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی!!!
kazemali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۹
0
0
آقاي جهانگيري شوبازي نكنيد ....
میم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۹
0
1
فک کنم جلوی آینه وایستاده بوده و بلند بلند وجدانش داشته باهاش صحبت میکرده که این حرفا منتشر شده! خب یه جوالدوز به خودت بزن، یه پیکور به بقیه!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۹
0
1
بدبختمان کردید
نظرات بینندگان