موج دوم کرونا دوباره بالا گرفته و بار دیگر سروکله ادعاهای عجیب برای درمان این بیماری کشنده که همه جهان را گرفتار کرده، پیدا شده است.
«روزهای اول یکی از استعمال روغن بنفشه میگفت و یکی جلوی دوربین ادرار شتر سرکشید. کسانی دیگر هم از دوددادن عنبرنسارا یا همان کود الاغ ماده میگفتند و همه هم با قاطعیت و جدیت این راهکارهای عجیب را درمان بیماری کووید ۱۹ میخواندند. وقتی موج اول ابتلا به این ویروس و کشتوکشتاری که راه انداخته بود، فروکش کرد، بازار این ادعاها نیز خوابید. حالا دوباره با اوجگرفتن موج دوم، باز این مدعیان عجیب پیدا شدهاند و عجیبتر از همه این که تریبون رسمی صداوسیمای کشور نیز در اختیار یکی از آنها گذاشته شد؛ فردی که خود را وابسته به انستیتو پاستور ایران اعلام کرد و روی آنتن زنده شبکه سه سیما از تأثیر نیش زنبور روی باسن افراد مبتلا برای درمان کرونا خبر داد.
این فرد در این برنامه تلویزیونی ادعا کرد زنبورداران اردبیل، لرستان و جاهای دیگر بههیچوجه کرونا نگرفتهاند و به پیشنهاد او برای چند بیمار بسیار بدحال کرونایی نیش زنبور روی باسن تجویز و اجرا شد و بلافاصله آنها حالشان خوب شده و از تخت بلند شدهاند.
این ویدئو و اظهارات عجیبوغریب در آن، با واکنش و تمسخر زیادی همراه شد. با این حال روز گذشته انستیتو پاستور به ادعای درمان کرونا با «نیش زنبور عسل» واکنش نشان داد و با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: «فردی که مدعی درمان کرونا با نیش زنبور عسل شده، عضو هیاتعلمی بازنشسته این انستیتو بوده و ادعاهای صورتگرفته در این ارتباط، در انستیتو پاستور ایران مورد بررسی و تأیید قرار نگرفته است.»
در توضیحات انستیتو پاستور ایران آمده است: «اخیرا کلیپی در شبکههای مجازی در خصوص تأثیر نیش زنبور عسل بر درمان بیماریهای مختلف و ازجمله کروناویروس توسط آقای دکتر عظیم اکبرزاده خیاوی منتشر شده است که ایشان وابستگی علمی خود را انستیتو پاستور ایران اعلام کرده است. به استحضار میرساند نامبرده عضو هیاتعلمی بازنشسته این انستیتو بوده و ادعاهای صورتگرفته در این ارتباط، در انستیتو پاستور ایران مورد بررسی و تأیید قرار نگرفته است. بررسی تأثیر درمانی هر دارو با مداخله پزشکی بر کروناویروس و بیماریهای مشابه باید پس از بررسی پروپوزال مربوطه در شورای پژوهشی مراکز تحقیقاتی و دریافت مجوز از کمیتههای اخلاق پزشکی صورت بگیرد و تا زمانی که این مراحل انجام نشود و نتایج احتمالی درمانی مطالعات به تأیید مراجع ذیصلاح در کشور نظیر سازمان غذا و دارو نرسیده و پروتکلهای درمانی وارد نگردد، این روشهای درمانی ادعاهای اثباتنشده بوده و مورد تأیید نیست و توصیه نمیشود.»
کسی که در همان روزهای اول آمدن ویروس به ایران، استعمال پنبه آغشته به روغن بنفشه از راه مقعد را از درمانهای کرونا اعلام کرده بود، یکی از روحانیان مدعی طب اسلامی بود. عباس تبریزیان پیشتر البته مدعی شده بود کرونا بیماریای است که «مسلمانان» به آن مبتلا نمیشوند. او کمی بعد و وقتی آمار و شرایط مبتلایان به کرونا تغییر کرد، دستورالعملی مفصل و ۱۲بندی در کانال تلگرامی خود منتشر کرد که رعایت آنها میتوانست جلوی بیماریهای مسری مانند کرونا را بگیرد. راهکار پیشنهادی این مدعی طب اسلامی به این شرح بود:
۱- غذاها و نوشیدنیها را یک لحظه بدون درپوش نگذارید.
۲- مرتب شانه بزنید.
۳- استفاده از شکر سرخ
۴- مصرف زیاد پیاز
۵- مصرف زیاد سیب
۶- داروی امام کاظم
۷- سعوط
۸- موقع خواب یک پنبه آغشته به روغن بنفشه در مقعد بگذارید.
۹- مرتب اسفند دود کنید.
۱۰- شلغم زیاد مصرف کنید.
۱۱- صدقه بهخصوص نان بدهید.
۱۲- از همه مهمتر داروی امام کاظم را از جای مطمئن تهیه کنید.
این توصیه ۱۲بندی کانال این فرد در حالی منتشر شد و روی مورد دوازدهم تأکید کرد که سایتها و مراکز وابسته به خود او، اصلیترین فروشندگان داروی موسوم به داروی امام کاظم هستند. او حتی گام را از این هم فراتر گذاشت و با نوشتن نامههایی خطاب به سفیر چین، حسن روحانی و سازمان بهداشت جهانی، مدعی شد داروی درمان کرونا را پیدا کرده و به آنها پیشنهاد داد از داروی او استفاده و آن را امتحان کنند. با این همه، در این مدت خبر جدیدی از او نبود تا این که چندی پیش دوباره و با اظهار نظری جدید و البته عجیب پیدا شد. او این بار نظری درباره ماسکزدن داشت و اعلام کرد فقط زنان باید ماسک بزنند و مردان لازم نیست از ماسک استفاده کنند. بر اساس متنی که در کانال تلگرامی منتسب به این فرد منتشر شده، آمده است: «در مردان انتقال و سرایت از راه هوا و از شخصی به شخص دیگر اصلا وجود ندارد و این امر مختص بانوان است و صرفا سرایت از خانمها به آقایان و آن هم در صورت تماس نزدیک محقق میشود. پس احتمالا اگر فقط خانمها از ماسک استفاده کنند، در جلوگیری از پیشرفت کرونا کافی است و آقایان نیازی به استفاده از ماسک ندارند.»
یکی دیگر از مواردی که پیش از این سروصدای زیادی به پا کرد و خبرش به رسانههای جهانی هم رسید، ماجرای نوشیدن ادرار شتر برای درمان کرونا یا جلوگیری از ابتلای به این ویروس بود. ماجرا از این قرار بود که این فرد که خود را مدیر انجمن موسوم به «علمی - آموزشی طبالصادق» میدانست، با انتشار ویدئویی در یک اصطبل نگهداری شتر، اقدام به نوشیدن ادرار این حیوان در مقابل دوربین کرده و از مردم خواسته بود برای درمان و مقاومت در برابر کرونا، آن را به صورت «گرم و تازه» بنوشند. کمی بعد البته رئیس پلیس امنیت عمومی پایتخت از بازداشت عامل تهیه و انتشار کلیپ ویدئویی خواص و فواید درمانی و ضدکرونایی نوشیدن ادرار شتر خبر داد و گفت: متهم با انتشار این کلیپ، سبب گمراهی شهروندان و بروز موجی از بازتابهای منفی علیه ارزشهای اسلامی و جامعه پزشکی کشور در فضای مجازی و حقیقی شده بود.
به گفته سردار علی ذوالقدری، فردی که خود را مدیر داخلی یکی از انجمنهای طب سنتی معرفی میکند، در چند روز گذشته با انتشار کلیپ نوشیدن ادرار شتر در فضای مجازی، سبب گمراهی و تشویش اذهان عمومی شهروندان شده است. این مقام ارشد انتظامی با اشاره به این که با انتشار این کلیپ، با موجی از بازتابهای منفی علیه ارزشهای اسلامی و جامعه پزشکی کشور در فضای مجازی و حقیقی مواجه بودیم، گفت: مأموران پلیس امنیت عمومی با رصدهای اطلاعاتی، سرنخهایی از مخفیگاه عامل انتشار این کلیپ به دست آوردند و مشخص شد مخفیگاه متهم در حوالی میدان فاطمی بوده و متهم بدون داشتن مجوز قانونی، مطب طب سنتی افتتاح کرده است و به طبابت بیماران میپردازد.
بر اساس اعلام پلیس، در پایشهای اطلاعاتی مشخص شد متهم مدرک تحصیلی سوم راهنمایی داشته و هیچ مدرکی برای طبابت ندارد و کلیپ موصوف را در بیستوپنجم فروردین در یکی از روستاهای حوالی شهر کرج بههمراه یکی از دوستانش تصویربرداری کرده و با توجه به شرایط فعلی موجود در جامعه، از طریق شبکههای اجتماعی منتشر کرده است.»
روزنامه شرق