رییس جمهوری با بیان اینکه دشمن نتوانسته صادرات ما را متوقف کند، گفت: در دو سال و چند ماه اخیر روزهای سختی را پشت سر گذاشتیم اما اساس کشور و نظام و زندگی مردم در حداقل نیاز مردم و ضرورت مردم به خوبی اداره شد. امروز کالای اساسی در اختیار مردم است و کالای مورد نیاز به وفور وجود دارد.
به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: این روزها، روزهای پربرکتی است که پیش رو داریم و همه این ایام و روزها که ما را در مسیر حق و حقیقت دعوت می کند امیدواری و اعتماد و توانمندی ما را افزونتر میکند.
بیشتر بخوانید:
وی افزود: ما باید از شب عرفه و روز عرفه برای قدرت روحی بیشتر خود استمداد بطلبیم مخصوصا جملات دعای معروف امام حسین (ع) در بیابان عرفات و دعایی که معمولا مومنین و معتقدین در روز عرفه آن را مرور میکنند و از آن استفاده و بهرهبرداری میکنند.
رییس جمهوری با بیان اینکه دعای عرفه مجموعه ای از معارف اسلامی است، افزود: در این ایام ضمن این که ما مراسم را گرامی میداریم باید در شرایط امروز به پروتکلهای بهداشتی توجه کنیم. صبح امروز وزیر بهداشت نامهای فرستاده که خواسته در روز عید قربان که معمولا برادران اهل سنت مراسم مفصلتری برقرار می کنند البته شیعیان هم همین مراسم را دارند همه پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و گرنه دو مرتبه در مسیر شیوع این بیماری قرار می گیریم و مشکلات برای مردم و کادردرمانی دو چندان میشود.
روحانی ادامه داد: امسال حاجیان ما موفق نیستند که از مراسم عرفه در بیابان عرفات استفاده کنند و جزو اتفاقات نادری است که در تاریخ اسلام رخ داده است. کمتر ما شاهد چنین سالی بودیم که حاجیان و آنهایی که عاشق خانه خدا بودند، وظیفه دینی خود را انجام دهند امسال به دلیل شیوع این بیماری موفق نیستند و انشاءالله در منزل خود نورانیت را به دل های خود با مناجات و راز و نیاز با خداوند بر می گردانند.
وی گفت: اساس این ایام و روزهایی که خداوند برای ما مقرر کرده است حالا عید مسلمانها و وحدت مسلمانها و روز نزدیکی با خداوند است که به تعبیر بعضی از علما میگویند عرفه روز آشتی با خداوند است و توبه حضرت آدم هم روز همین عرفه بود که پذیرفته شد.
رییس جمهوری اضافه کرد: این ایام ایامی است که در برابر همه توطئههایی که علیه مردم و کشور ما بدخواهان طراحی کردند توانمندتر و قویتر میشویم. اولین طراحی آنها برای اقتصاد ما بود که می خواستند اقتصاد ما را بهم بریزند و مردم را در فشار اقتصادی قرار دهند و اساسا ارکان اقتصاد ما باقی نماند و نتواند ادامه دهد. آنها به فکر این بودند که ما تورمهای سه رقمی و رشد اقتصادی منفی دو رقمی داریم و به فکر اینها بودند و فکر می کردند ظرف چند ماه میتوانند اوضاع اقتصادی را بهم بریزند.
روحانی افزود: ما در این دوسال و چند ماه روزهای سختی را پشت سر گذراندیم و برای مردم هم روزهای راحتی نبود و روزهای مشکلی بود اما به لطف خدا اساس کشور و نظام و چارچوب اقتصاد کشور و زندگی مردم در حداقل نیاز مردم و ضرورت مردم به خوبی اداره شده است. امروز کالای اساسی به فور در اختیار مردم است. البته در کنار وفور ما علاقمند به یک قیمت متعادل بودیم که باید در این زمینه اقدامات بیشتری را انجام دهیم.
وی ادامه داد: در بخش تولید، تولیدگران ما کار بسیار بزرگی را انجام دادند. یعنی تولیدگرانی که در صنایع مهم ما که امروز بخش بزرگی از صادرات غیرنفتی به آنها وابسته است کارهای بزرگی انجام دادند.
روحانی گفت: اگر با سال گذشته مقایسه کنیم میبینیم که فولاد ۱۰ درصد و آلومینیوم ۴۹ درصد بیشتر تولید می شود. در تمام صنایع مهم ما تولیدات افزایش پیدا کرده است یعنی دشمن نتوانسته کارخانه های بزرگ ما را تعطیل کند و حتی از سال گذشته کارخانه ها بیشتر کار می کنند.
رییس جمهوری با بیان اینکه کارخانههای ما حتی از پارسال بیشتر تولید کردهاند، اظهار داشت: صادرات غیرنفتی از نظر درآمدی ممکن است مقداری کاهش یافته باشد ولی از نظر وزنی افزایش یافته است. فولاد، مس، آلومنیوم و پتروشیمی بیشتری تولید میکنیم. تولید سر جای خود است. وقتی تولید و اشتغال است و تولید هم رو به افزایش است، صادرات هم رو به افزایش است.
وی ادامه داد: از زمان اجرایی شدن قرارداد ایران با اوراسیا تا اواخر خرداد ماه، ۶۳ درصد صادرات ایران به کشورهای اوراسیا افزایش یافته است. علیرغم آنکه از اسفند کرونا را داشتیم و تاکنون با کرونا مواجه بودهایم و مرزها عادی نیست، صادرات ایران افزایش یافته است.
رییسجمهور با بیان اینکه دشمن در عرصه اقتصادی ما را زمین نزده و نتوانسته صادرات ما را متوقف کند، تصریح کرد: البته مشکلاتی هست که باید دست به دست هم بدهیم تا قابل حل باشد. بخشی قابل حل است و بخشی هم به خاطر تحریم و کرونا است اما با نظارت دقیق از تولید تا مصرف نهایی، از ثبت سفارش تا تخصیص و تامین ارز، از سفارش به کشوری که میدهیم تا وقتی کالا وارد بندر میشود و از گمرک ترخیص مییابد و وارد به انبار میشود، اگر آن را مانند سایه دنبال کنیم، مشکلی نیست.
روحانی خاطرنشان کرد: از طریق سامانه الکترونیک میتوان نظارت کرد و مانند سایه، کالا را دنبال کرد که چگونه کالا صادر شده، کالا وارد کشور شده و اکنون کالا کجاست و در بورس چقدر قیمتگذاری شده است.
وی با بیان اینکه کاری که تولیدکنندگان بزرگ ما انجام دادند، کار بزرگی بوده است، خاطرنشان کرد: مردم بدانند در هفت سال گذشته تولید فولاد در تمام زنجیره نسبت به تاریخ قبل ایران دو برابر شده است. از تمام مراحل یعنی از معدن، کنسانتره، گندله، فولاد و آهن اسفنجی دو برابر شده است. در پتروشیمی هم تولیدات ما در این هفت سال دو برابر شده است. تولید ما ۵۶ میلیون در سال ۹۲ بوده که تا آخر سال به ۱۰۰ میلیون تن میرسد.
رییسجمهور با بیان اینکه همه شرکتهای ما به ویژه شرکتهای مهم و بزرگ و آنهایی که ارز ما تامین میکنند، فعال هستند، ابراز داشت: در ۱۰ روز گذشته صادرکنندگان و شرکتهای مقید که عمدتا فولاد و پتروشیمیها هستند، ۲.۵ میلیارد دلار ارز را پس دادهاند و بسیاری از آنها ارز را به درستی به سامانه نیما بازمیگردانند. البته اقلیتی هم هستند که متخلف بوده که باید براساس قانون با آنها برخورد شود.
روحانی افزود: شاهد حرکت خوبی در کشور هستیم. باید نظارت را در سطح کلان و خرد اضافه کنیم. وزارت صمت و دادگستری وظیفه نظارت بر بازار را دارند تا مقررات، قانون و چارچوبهای قیمتی اجرا شود.
دشمن علاقمند به جنگ بین قوا و اختلاف شده بود اما از این توطئه هم عبور کردیم
وی با بیان اینکه در هفتههای اخیر دشمن راههای دیگری را در پیش گرفته است، عنوان کرد: راه دیگر دشمن ایجاد تفرقه و اختلاف در کشور است. اوایل امسال علیرغم کرونا، دشمن علاقهمند به جنگ بین قوا و اختلاف شده بود اما از این توطئه هم عبور کردیم. البته بیانات رهبری، دقت، سخنان و هدایت ایشان بر هر سه قوه نقش اساسی داشت.
به گفته رئیس قوه مجریه، امروز شاهد آرامشی در کشور هستیم و هیچ کدام از قوا به دنبال حاشیهسازی نیستند. باید همدیگر را کمک و همکاری کنیم و اگر نکتهای هم میخواهند به ما گوشزد کنند، راه حل را هم پیشروی ما قرار دهند وگرنه نقد خالی دردی را دوا نمیکند.
شما در سه جا به صادرکننده و وارد کننده رانت و پول یامفت می دهید
اول ارز را به قیمت ارزان در اختیارشان می گذارید
دوم با ان ارز تجارت کرده و ریالی مالیات نمی دهند و از انواع و اقسام تخفیف بهره می برند و شما هم هیچ نقشی در تعیین خدمات و کالای انها ندارید
سوم به انها اجازه می دهید ارز حاصل از تجارت خود را در سامانه نیما به نرخ گرانتر بفروشند باز هم دریغ از یک ریال مالیات و ایشان هم با خیال راحت کالا و خدماتشان را با دلار بالای بیست و پنج تومان نرخ گذاری می کنند ارز حاصل از صادراتشان را هم حاضر نیستند در سامانه نینا بفروشند و به قیمت آزاد در بازار غیر رسمی می فروشند
چاره چیست?
ساده
ارز مورد نیاز را به ایشان تنها به صورت امانی بدهید در ازای وثیقه سنگین ملک کارخانه و اموال منقول و غیرمنقول دیگر که ارزش ریالی ان با قیمت دلار تغییر کند
امانی یعنی بعد از مهلت مقرر در قرارداد آنها باید ارز را به دولت برگردانند و دولت هم اجازه می یابد معادل آن ارز را در بازار ارز که دیگر تک نرخی خواهد بود به صورت یکجا یا تدریجی بفروشد
هم درامد پیدا می کنید هم ارز تک نرخی می شود هم اگر ارز را برنگردانند عده ای فانوس به دست دنبال ایشان نمی گردند وثایق ملکی را فروخته طلب خود را به نرخ روز بردارید
کمبودی هم در بازار ارز ایجاد نمی شود چون فروش ارز هم دست خود دولت و زمان بندی شده خواهد بود نوسانی ایجاد نمی شود که یک عده دلال هم ارتزاق زالو وارشان به نوسان نرخ ارز گره بخورد
راه حل همین است ارز را به صورت امانی بدهید وثایق هم باید به نام کسی باشد که کارت واردات صادرات به نام شخص اوست
به این ترتیب شرکت هایی که یک روزه و با سرمایه ناچیز ثبت شده اند هم نمی توانند ارز دریافت کنند
این بود وعده جناب عالی قبل از انتخاب شدن؟؟؟
بازهم خواب موندید .
این همه خوشبختی محاله!!
خجالت هم خوب چیزیه، فقط حرف میزنه
بسه دیگه
نفرمایید جناب روحانی