پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آکنه (جوشهای صورت) شایعترین بیماری پوستی در سراسر جهان است. اما صرف نظر از این که چقدر شایع است، شیوع شدید و مداوم آکنه میتواند بر روحیه شما تأثیر بگذارد و اعتماد به نفس شما را خراب کند.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، روشهای مختلفی برای درمان آکنه وجود دارد، از جمله داروهای تجویزی و کرمها و لوسیونهای مختلف. اما ضرب المثل قدیمی وجود دارد که میگوید: «شما همان چیزی هستید که میخورید» بنابراین خوراکیهای مختلف روی سلامت پوست و بدن شما موثرند.
بیشتر بدانید:
رژیم غذایی شامل میوه، سبزیجات، ماهی، گوشت بدون چربی، غلات کامل و آجیل مواد مغذی حیاتی را برای هر عضو بدن محسوب میشوند. این رژیم غذایی ممکن است به پوست روشنتر نیز منجر شود. یک تحقیق که در ژوئن ۲۰۲۰ در JAMA Dermatol منتشر شد، نشان داد که مصرف شیر، نوشیدنیهای شیرین، و محصولات چرب و قندی با آکنه در بزرگسالان همراه است.
این مطالعه ۲۴۴۵۲ شرکت کننده را بررسی کرده است. در نتیجه ارتباط معنی داری بین آکنههای صورت و مصرف فرآوردههای چرب و قندی وجود دارد. با این وجود، این تحقیقات نتیجه گرفت که مطالعات بیشتر در مقیاس بزرگ نیز ضروری است. مطالعه دیگری که در «پیشرفت در پوست و آلرژی شناسی» منتشر شده است، نشان داد که تأثیر رژیم غذایی بر روی آکنه موضوعی بسیار بحث برانگیز است.
بر این اساس یک رژیم غذایی سالم میتواند به بدن شما کمک کند تا به اوج عملکرد خود برسد و سیستم ایمنی بدن را ارتقا دهد. برای شروع، در اینجا چند اصلاح رژیم غذایی آسان وجود دارد که ممکن است به پوست شما کمک کند شفافتر بنظر برسد:
_مصرف شکر و نمک را تا حد ممکن محدود کنید. برخی مطالعات حاکی از آن است که قند ممکن است به تشدید آکنه منتهی شود. قند و نمک میتواند باعث افزایش وزن شوند و خطر بیماریهایی مانند دیابت، بیماری کلیوی و بیماریهای قلبی را افزایش دهند.
_غذاهای سرخ شده و فرآوری شده میتوانند باعث ایجاد آکنه در برخی افراد شوند. این مواد غذایی حاوی چربیهای ناسالم و کالریهای بیش از حد هستند که هیچ ارزش غذایی ندارند، بنابراین اگر میخواهید پوستی شفافتر و بدن سالم تری داشته باشید، از مصرف آنها خودداری کنید.
_غذاهایی را که دارای آنتی اکسیدان هستند انتخاب کنید. بسیاری از غذاها، از جمله میوهها و سبزیجات با رنگ روشن، حاوی آنتی اکسیدانهایی هستند که ممکن است به مبارزه با رادیکالهای آزاد و استرس اکسیداتیو کمک کنند. غذاهای دارای بالاترین میزان آنتی اکسیدانها شامل انواع توتها، تخم مرغها و غذاهای دریایی هستند.