بریتانیا، ایالات متحده و کانادا مدعی شده اند که هکرهای روسیه با هدف سرقت اطلاعات اساسی مرتبط با واکسن کرونا وارد عمل شده اند.
به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، مقامات آمریکا، انگلستان و کانادا میگویند که هکرهای روسیه در مراکز تحقیقاتی واکسن کرونا نفوذ کرده و مشغول رصد اطلاعات شده اند.
بیشتر بدانید:
این روزها بسیاری از کشورهای تولید کننده واکسن در تلاشند در رقابت با یکدیگر اقدام به تولید واکسن کرونا کنند. به همین دلیل است که حساسیتهای امنیتی در این زمینه بسیار شدید است. در بیانیه مشترک مرکز ملی امنیت سایبری انگلستان، امنیت ارتباطات کانادا و آژانس امنیت زیرساختهای سایبر آمریکا و آژانس امنیت ملی این کشور، هکرهای روسی حملات سایبری علیه صنایع مراقبتهای بهداشتی و انرژی را در تلاش برای سرقت اطلاعات انجام میدهند. این سارقان اطلاعات تلاشهای مرتبط با واکسن کرونا را نیز رصد کرده اند.
آژانسهای دولتی حملات مذکور را به گروه خرس تنبل (APT۲۹) نسبت داده اند. همان گروه هک کننده اطلاعات روسیه که حملات علیه کمیته ملی دموکرات در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶، را انجام دادند. همه گیری کرونا، کشورهای جهان را فرا گرفته است و بیش از ۱۳ میلیون مورد ابتلا و ۵۸۵۰۰۰ کشته تا ۱۵ جولای ثبت شده است. در حالی که کشورهای مختلفی درگیر شیوع شده اند، واکسن کرونا نقش مهمی در خاتمه دادن به همه گیری خواهد داشت و محققان برای پیشرفت حداقل یک مورد واکسن در حال مسابقه هستند.
اکنون ایالات متحده، انگلیس و کانادا ادعا کردند هکرهای روسی از بدافزارهای سفارشی و فیشینگ حملات علیه محققان واکسن در کشورهای مختلف استفاده میکنند. دومینیک راب، وزیر امور خارجه انگلیس در بیانیهای گفت: «کاملاً غیرقابل قبول است که سرویسهای اطلاعاتی روسیه کسانی را که برای مبارزه با همه گیری کرونا تلاش میکنند هدف قرار میدهند. آن هم در حالی که منافع خود را با رفتاری بی پروا دنبال میکنند. بریتانیا و متحدانش با تلاش سخت در یافتن واکسن و محافظت از سلامت جهانی پیش میروند.»
وزارت امور خارجه روسیه تا این لحظه در این باره اظهار نظر نکرده است. در بیانیهای، آدام شیف، رئیس کمیته اطلاعات مجلس ایالات متحده گفت: «هکرهای روسی میتوانستند با سرقت گذرواژهها و ورود به سیستم از طریق حملات فیشینگ هدفمند، به اطلاعات دسترسی پیدا کنند. هکرها پس از دسترسی، از بدافزارهای سفارشی به نامهای WellMess و WellMail استفاده کردند که میتوانند دستورات، بارگذاری و بارگیری فایلها و سرقت اطلاعات در دستگاههای آلوده را اجرا کنند.»
روسیه تنها کشوری نیست که متهم به استفاده از هکرها برای سرقت اطلاعات در مورد تحقیقات واکسن کرونا شد. در ماه می، اف بی آی گفت که هکرهای چینی در تلاش بودند تا تحقیقات واکسن کورو ویروس را بدزدند، در حالی که محققان امنیتی دریافتند که هکرهای ویتنامی نیز برای کسب اطلاعات در مورد چگونگی مقابله با شیوع ویروس، دولت چین را هدف قرار میدهند.
هنگامی که همه گیری کرونا شروع شد، همه ما بسیار امیدوار بودیم یا تصور میکردیم که فناوری، ما را از بیماری نجات میدهد. اما تا این لحظه شستشوی مداوم دستها و استفاده از ماسک در کنار فاصله گذاری اجتماعی موفقتر از هوش مصنوعی ظاهر شده است.