پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گیاه اوریگانو که به نام پونه کوهی نیز مشهور شده است عضو خانواده نعناع است. بومیان اروپا این گیاه را پرورش میدادند و این گیاه در حال حاضر در سراسر دنیا پرورش مییابد. معمولاً برگهای گیاه پونه کوهی به دلیل عطر و طعم و رایحه ویژه خود در وعدههای غذایی اضافه میشوند، اما از نظر ارزش دارویی نیز، گیاهی ویژه است.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، در زمانهای قدیم، رومیان به دلایل دارویی از پونه کوهی استفاده میکردند. اکنون، از برگهای این گیاه اغلب در تهیه روغنهای گیاهی استفاده میشود. روغن پونه کوهی معمولاً به صورت موضعی یا استنشاقی استفاده میشود. عصاره پونه کوهی به صورت مایع یا کپسول نیز قابل مصرف است.
بیشتر بدانید:
پونه کوهی سرشار از آنتی اکسیدان است
پونه کوهی حاوی آنتی اکسیدانهای تیمول، کارواکرول، لیمونن، ترپینن، اکتین و کاروفیلن است. آنتی اکسیدانها سرعت پیری و آسیب به سلولهای بدن را کاهش میدهند. پونه کوهی بسیار غنی از آنتی اکسیدانها است، بسیار بیشتر از برخی میوهها و سبزیجات:
۴۲ برابر بیشتر از سیب
۳۰ برابر سیب زمینی
۲ برابر بیشتر از پرتقال
۴ برابر بیشتر از زغال اخته
ممکن است کلسترول را پایین بیاورد
در یک مطالعه که در ژورنال تحقیقات پزشکی بین المللی منتشر شده است، به ۴۸ شرکت کننده با سطح کلسترول بالا توصیه شده است که تغییراتی در رژیم و سبک زندگی خود ایجاد کنند. بعد از هر وعده غذایی، ۳۲ شرکت کننده ۲۵ میلی لیتر عصاره روغن پونه کوهی مصرف کردند. افرادی که علاوه بر پیروی از توصیههای سبک زندگی سالم، روغن پونه کوهی را مصرف میکردند در مقایسه با کسانی که این کار را نکردند، سطح کلسترول پایین تری داشتند.
ممکن است التهاب را کاهش دهد
چند مطالعه وجود دارد که به بررسی استفاده از روغنهای پونه کوهی برای کاهش التهاب در بدن میپردازد. روغن پونه کوهی در انواع کرمهای ضد التهابی گیاهی نیز استفاده میشود.
ممکن است به بهبود زخمها کمک کند
روغن پونه کوهی رقیق شده، که به صورت موضعی روی پوست اعمال میشود، به طور بالقوه میتواند باعث بهبودی برشها و زخمهای کوچک شود، خطر عفونت را کاهش داده و جای زخم را به حداقل برساند. این ممکن است به دلیل ترکیبات تیمول و کارواکرول باشد که خاصیت ضد باکتریایی دارند.