رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل به خانوادهها درباره رعایت موارد بهداشتی و مراقبت از کودکان و نوجوانان هشدار داد و گفت: ابتلای کودکان و نوجوانان به کرونا رفتار جدید در بیماران مبتلا به ویروس کرونایی است.
دکتر سید فرزاد جلالی افزود: ابتلای سنین پایین تر نسبت به اسفندماه و فروردین به کرونا یکی از تغییر رفتارهای این ویروس است به طوری که هم اکنون تعدادی از کودکان و نوجوان نیز در بیمارستان های بابل بستری هستند و در شیوع مجدد آن در کسانی که بیماریهای زمینهای ندارند نیز تعداد ابتلا افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه واکسن کرونا در صورت ساخته شدن معجزه نخواهد کرد؛ گفت: با توجه به سابقه تاریخی کشف واکسن ها در بیماریهای مختلف و میزان اثربخشی ها آنها باید بدانیم که واکسن معجزه نخواهد کرد چرا که بهترین واکسنها گاهی ۵۰ تا ۶۰ درصد باعث محافظت از بیماری می شوند.
وی در این راستا با اشاره به اینکه بعنوان مثال واکسن آنفلوآنزای فصلی تا ۴۸ درصد از ابتلا به آنفلوآنزا را ممانعت می کندجلوگیری می کند؛ اظهار داشت:در دنیا چندین گروه در حال ساخت واکسن هستند که در صورت ساخت ممکن است یکسال طول بکشد تا به دست ما برسد لذا بهترین کاری که می شود انجام داد این است که پروتکلهای بهداشتی شامل شست و شوی دستها، استفاده از ماسک و فاصله های اجتماعی را جدی بگیرید و رعایت کنید که این امر تا ۹۵ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر خواهد بود و این درحالی است که واکسن ممکن است فقط تا ۶۰ درصد موثر باشد.
وی با اشاره به اینکه عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم و عادی انگاری، علت اصلی شیوع مجدد این بیماری می باشد؛ بیان کرد: سفر به استان مازندران در ایام تعطیل نیز از علت های مهم وضعیت این روزهای استان می باشد به طوری که طبق آمارها در هر تعطیلی نزدیک به جمعیت استان، مسافر به این مناطق می آید که هم باعث آلودگی منطقه شده و هم مسافران این آلودگی ها رابه شهرهای خود انتقال می دهند.
بهداشت و درمان از هرگونه محدودیت سفرهای استانی استقبال می کند
جلالی اضافه کرد: بارها در جلسات ستاد استانی مبارزه با کرونا که با حضور استاندار و دیگر مسئولان برگزار شده بود این موضوع عنوان شد ولی اینگونه تصمیم گیری ها باید در سطح کلان و ستاد ملی کرونا انجام گیرد و سیستم بهداشتی درمانی از هرگونه محدودشدن سفرهای استانی استقبال می کند چون می داند از گسترش آلودگی ها جلوگیری خواهدکرد.
وی گفت: البته برداشتن محدودیت ها بدلیل مسایل اقتصادی، معیشتی و روحی روانی مردم بود ولی شرطش این بود که اگر سفر آزاد هست با رعایت پروتکل های بهداشتی باشد که متاسفانه با برداشتن محدویت ها رعایت نکات توسط مردم کاهش یافته و عادی سازی توسط مردم تبدیل به عادی انگاری شد که نتیجه آن شرایط فعلی شد.
جلالی بیان داشت: در شرح حالی که از بیماران بستری گرفته شد تعداد قابل توجهی در مراسم های عروسی، عزا و مهمانی های خانوداگی شرکت داشتند و نکته ای که باید مد نظر باشد این است که باید با زندگی با این ویروس در شرایط فعلی کنار بیاییم.
وی افزود: اگر مردم عزیز نکاتی را که بارها ذکر کردیم را رعایت می کردند دچار شیوع مجدد آن نمی شدیم ولی برای مقابله با این ویروس هیچ وقت دیر نشده و ما هنوز هم میتوانیم با رعایت، این ویروس را شکست دهیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: علاوه بر رعایت مردم عزیز محدودیتهایی هم مثل تعطیلی برخی مشاغل و بسیاری از صنف ها باید علاوه بر مسایل قبلی محقق شوند.
بر اساس آخرین گزارش از دانشگاه علوم پزشکی بابل تعداد افرادی که در مراکز درمانی این شهرستان به عنوان مبتلایان به کرونا بستری هستند به ۱۸۴ بیمار رسیده است در صورتی که نسبت به ۷۰ روز گذشته که به تعداد ۶۰ بیمار بستری در کل رسیده بود بسیار نگران کننده اعلام شد.
آژیر قرمز وضعیت کرونایی در بابل از شنبه هفته گذشته ۱۴ تیرماه به صدا درآمد و بعد از آن نیز محدودیت های کرونایی برای سالنها و باشگاههای ورزشی، استخرهای سرپوشیده، سینماها، سالنهای تئاتر و نمایش، موزهها و باغموزهها، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی، مساجد و مصلیها، برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی ، مذهبی و همایشها، کافهها، قهوهخانهها و چایخانهها، باغ وحشها و مراکز تفریحی و نظایر آن تا خروج شهرستان از وضعیت قرمز از سوی فرمانداری شهرستان بابل تعطیل شد.
زنگ خطر ورود بیماری کرونا به مازندران ۳۰ بهمن سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار مشکوک در بابل نواخته شد. بیماران شناسایی شده افرادی بودند که همزمان با شیوع کرونا در قم به آن شهرستان سفر داشتند.
دانشگاه علوم پزشکی بابل که مستقل از دانشگاه علوم پزشکی مازندران فعالیت می کند، شهرستان بیش از ۵۰۰ هزار نفری بابل را با هفت بیمارستان زیر پوشش دارد که از این تعداد پنج بیمارستان آیت الله روحانی و میناگر ، شهید بهشتی ، یحیی نژاد و امیرکلا از ابتدا برای پذیرش بیماران کرونایی اختصاص یافتند و همچنان هم پذیرش این بیماران در تمامی این بیمارستان ها ادامه دارد.
ایرنا
دو، سه هفته پیش چهار روز را در روستایی در سبزوار بودند. پدر حالش بد شده و راه را گرفتهاند به سمت خانه. پدر به احتمال زیاد کرونا داشت و حالا پسر درگیر است: «چند روزی دیدم اشتها ندارد. اسهال هم شده بود. نصف شب یکشنبه، تبش بالا رفت، ٣٨ را رد کرده بود. تندتند آماده شدیم آوردیمش بیمارستان. وقتی رسیدیم دیگر بیهوش شده بود. فشارش پنجونیم بود.»