حضور پرتعداد بومیان و غیربومیان در بازارهای محلی مازندران آن هم بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی بخصوص عدم استفاده از ماسک به وضعیتی نگران کننده برای سایر شهروندان مردم تبدیل شده است.
استان گردشگرپذیر مازندران اکنون بیش از یک هفته است که با وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا در برخی شهرستان های خود مواجه شده و اکنون هفت شهرستان بابل ، آمل ، نوشهر ، بهشهر ، محمودآباد، سوادکوه و رامسر وارد مرحله قرمز شدند.
به گفته تقریبا تمامی مسئولان این وضعیت نشان دهنده آغاز پیک دوم شیوع ویروس کرونا در مازندران است که ناشی از عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم و همچنین فاصله گذاری اجتماعی بوده است و باعث شد مازندران دست به اعمال محدودیت های جدید در شهرهای قرمز بزند.
طبق آمارهای اکنون حدود یکهزار بیمار در بیمارستان های زیر پوشش ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بستری هستند که تقریبا ۳ برابر هفته های قبل است و این وضعیت محدودیتهای جدیدی را مازندران ایحاد کرد.
با وجود اینکه اغلب محدودیت ها بر اصناف متمرکز شده است و مسئولان در حال مدیریت این بخش هستند، گویا بازارچه های محلی از دید همگان دور افتاده است. آن هم این روزها که به جای مردم مازندران که اکنون خانه نشین شدند ، این بازارها مملو از مسافرانی است که بدون رعایت پروتکل های بهداشتی در حال گشت زنی و خرید در بازار هستند.
برای مثال طی رزوهای پنجشنبه و جمعه گذشته چند بازار محلی شهر آمل و محمودآباد و همچنین بابلسر شاهد حضور پرتعداد مسافران و گردشگران بود که تقریبا کمترین میزان پروتکلهای بهداشتی را نیز رعایت نمی کردند.
با مشاهده تخلف بازار را میبندیم
مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت استان مازندران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت : در صورت مشاهده عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط اکثریت مراجعین، بازار به طور کلی تعطیل می شود.
حسینقلی قوانلو با اشاره به اینکه نظارت بر بازارهای محلی و اصناف به صورت همزمان بین شهرداری ها و ادراه کل صنعت و تعزیرات و شبکه بهداشت انجام می شود، افزود: هیچ بازاری حق ندارد از رعایت پروتکل های بهداشتی قصور کند.
وی عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مسافران را خارج از دایره برخورد اداره کل صنعت دانست و گفت : اما با کسبه ای که مشتریان آنها پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند برخورد جدی خواهد شد.
فرمانداران شهرهای قرمز اختیار تعطیل کردن بازار را دارند
مدیرکل سیاسی استانداری مازندران نیز به خبرنگار ایرنا گفت : به فرمانداران اختیار تام داده شده است که در صورت مشاهده هرگونه تجمع خارج از شرایط فاصله گذاری اجتماعی بازارها را تعطیل کنند.
مهدی محمدی افرود : فرمانداران باید به صورت مستمر بازارهای محلی و مناطق تجاری را تحت نظر داشته باشند و اجازه هیچگونه تخلفی را ندهند.
وی با اشاره به اینکه هنوز درمان مشخص و دارویی برای ویروس کرونا وجود ندارد، افزود: قرمز شدن شرایط کرونایی را نمی توان مربوط به مسئولان و مدیریت سلامت جامعه دانست.
محمدی با بیان اینکه همه چیز به رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی مردم بستگی دارد، گفت: اینکه امروز در برابر تعطیلی و محدودیت های سخت در استان جلوگیری می شود برای جلوگیری از آسیب معیشتی به مردم است.
مدیرکل سیاسی استانداری مازندران عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی را زمینه ساز شیوع دوباره کرونا دانست و افزود: ادامه شرایط قرمز منجر به عمیقتر شدن مشکلات اقتصادی استان ودر نتیجه آسیب به معیشت مردم است.
محمدی بیشترین میزان خطر را مربوط به مراسم عزارداری و عروسی و همچنین اصناف و بازار دانست و گفت : در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی در اصناف با آنها برخورد جدی خواهد شد.
وی با بیان اینکه برخورد با صنوف متخلف بدون بخشش است ، تاکید کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف با پلمب واحد متخلف همراه خواهد بود که به لغو جواز کسب آن واحد صنفی ختم می شود.
این مسئول همچنین به اعمال محدودیت تردد در شهرهای قرمز اشاره کرد و گفت: هنوز تصمیمی برای این منظور گرفته نشده است و امیدواریم با رعایت مردم کار به اینچنین محدودیت هایی کشیده نشود.
وی در مورد بازار محلی شهرستان آمل نیز به عنوان یکی از شهرهای در قرمز کرونایی استان گفت: حتما مسئله پیگیری خواهد شد و فرمانداران موظف هستند شرایط را مدیریت کنند.
ناتوانی در مدیریت مسافران پاشنه آشیل مازندران
آنچه تا به حال از سوی مسئولان شنیده شد ناشی از آن است که نظارت فقط بر کسبه مازندرانی معطوف بوده و هیچ مجرایی برای رفتار پر خطر مسافران و گردشگران وجود ندارد.
مدیرکل سیاسی استانداری مازندران در این مورد هم گفت : نظارت بر بازار و کسبه به نوعی اهرم نظارت بر رفتار اجتماعی نیز خواهد بود.
محمدی با اشاره به اینکه بیشترین کنش مردم و گردشگران در اماکن عمومی ارتباط با صنوف و بازار است ، افزود: برخورد با خودمسافران نیاز به تصمیمی ملی دارد که از حوزه اختیار استان خارج است.
وی مقابله با ویروس کرونا را در شرایط فعلی بیشتر فرهنگی و رفتاری دانست و افزود: زمان آن رسیده که مردم دیگر عادی انگاری را کنار گذاشته و خطر را به خود نزدیک احساس کنند.
رسانه ها وارد عمل شوند
مدیرکل سیاسی تاکید کرد: مسئولان دولتی اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند حضور جدی رسانه ها هستند زیرا خبرنگاران ارتباط بهتری با لایه های جامعه دارند.
وی تعامل و ارتباط مستمر مدیران و مسئولان را با رسانه ها الزامی عنوان کرد و افزود: برای مقابله بهتر استان با کرونا باید رسانه ها را پای کار آورد.
مدیرکل سیاسی استانداری مازندران تاکید کرد: تداوم شرایط قرمز شیوع کرونا در شهرستان های مازندران به معنای از دست دادن کسب و کار و خسارات اقتصادی بیشتر است.