arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۰۱۹۰
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۰ - ۱۷ تير ۱۳۹۹

معاون قضایی دادستان تهران: برای صادرکنندگانی که ارزشان را برنگردانند، مجازات سنگین پیش بینی شده / بانک مرکزی ۱۵۰ نفر را به دادستانی معرفی کرده

معاون قضایی دادستان تهران با بیان اینکه مرجع تزریق نظام ارزی کشور از طریق صادرات بوده است، گفت: برای متخلفان برگشت ارز حاصل از صادرات، مجازات‌های بسیار سنگینی در قوانین پیش بینی شده است. صاحبی پسندیده گفت: درمورد ۱۵۰ شخصی که بانک مرکزی در نوبت نخست به دادسرای تهران معرفی کرد، قوه قضاییه پیش از این معرفی ها، برخورد با متخلفان حوزه ارزی را آغاز کرده بود و حدود یک و دو دهم میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات را برگرداند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون قضایی دادستان تهران با بیان اینکه مرجع تزریق نظام ارزی کشور از طریق صادرات بوده است، گفت: برای متخلفان برگشت ارز حاصل از صادرات، مجازات‌های بسیار سنگینی در قوانین پیش بینی شده است.

به گزارش تسنیم، محمدرضا صاحبی پسندیده با اشاره به اینکه حفظ موازنه ارزی کشور در قوانین پولی و بانکی کشور مقرر شده است، افزود: این وظیفه بر عهده بانک مرکزی و دیگر دستگاه‌های مسئول گذاشته شده است.

وی ادامه داد: با توجه به جنگ اقتصادی دشمنان قسم خورده نظام جمهوری اسلامی در چند سال اخیر، عده‌ای فرصت طلب و سود جو که فقط به منفعت خود فکر می‌کنند در حوزه ارز، مرتکب تخلفاتی شدند از جمله برخی صادرکنندگان، ارز حاصل از صادرات را به رغم تاکیدات مقرر قانون و بانک مرکزی به کشور وارد نکردند و تخلف بعدی به واردکنندگان مربوط است که ارز دولتی گرفتند، اما کالایی وارد کشور نکردند و یا کالا‌های مغایر را وارد کردند و یا کالا‌های وارد شده را با قیمت مصوب دولتی، نفروخته اند.

معاون قضایی دادستان تهران گفت: قوه قضاییه با توجه به تسلط بسیار گسترده‌ای که در این خصوص پیدا کرده و شناسایی‌هایی که انجام داده است برخورد‌هایی را انجام و پرونده‌هایی را تشکیل داده و حکم قطعی صادر کرده است.

صاحبی پسندیده افزود: قوه قضاییه، ذینفعان واقعی دلالان صوری را شناسایی کرده است و برخورد با این افراد تا زمان سر و سامان گرفتن نظام ارزی، ادامه خواهد یافت.

وی اضافه کرد: رئیس کل بانک مرکزی به صادرکنندگان، دو هفته فرصت داده است تا ارز حاصل از صادرات را به کشور برگردانند. قوه قضاییه پس از پایان این فرصت با متخلفان این حوزه برخورد خواهد کرد.

صاحبی پسندیده افزود: قوه قضاییه نه فقط با متخلفان ظاهری بلکه با ذینفعان پشت پرده هم برخورد خواهد کرد.

وی، ضعیف بودن زیرساخت‌هایی نظارتی بر صادرات را از جمله مشکلات برشمرد و اضافه کرد: در برخی موارد، کارت‌های بازرگانی بدون اعتبار سنجی به صادرکنندگان بدون سابقه داده می‌شود.

صاحبی پسندیده گفت: در ۱۵۰ شخصی که بانک مرکزی در نوبت نخست به دادسرای تهران معرفی کرد، قوه قضاییه پیش از این معرفی ها، برخورد با متخلفان حوزه ارزی را آغاز کرده بود و حدود یک و دو دهم میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات را برگرداند.

وی افزود: کارت‌های بازرگانی که برخی افراد در سال ۱۳۹۷ نخستین بار دریافت کردند، صادرکننده واقعی نبودند و افراد فرصت طلب پشت پرده با نیت بازگشت ندادن ارز حاصل از صادرات، پشت سر این افراد پنهان شدند و قوه قضاییه در این دوره، آن افراد متقلب را شناسایی کرده است.

نظرات بینندگان