arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۸۸۵۷
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۱ - ۱۰ تير ۱۳۹۹

لزوم بررسی راه‌های شهری برای امدادرسانی سریع تر در بحران

معاون فنی و عملیاتی مرکز اورژانس تهران با اشاره به تأثیر راه‌های شهر و مبلمان شهری بر کاهش مدت زمان رسیدن بر بالین بیمار گفت: اگر نیاز باشد که نقشه هندسی یک مسیر تغییر کند هماهنگی‌های لازم با شورای هماهنگی ترافیک تمام مناطق، انجام می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون فنی و عملیاتی مرکز اورژانس تهران با اشاره به تأثیر راه‌های شهر و مبلمان شهری بر کاهش مدت زمان رسیدن بر بالین بیمار گفت: اگر نیاز باشد که نقشه هندسی یک مسیر تغییر کند هماهنگی‌های لازم با شورای هماهنگی ترافیک تمام مناطق، انجام می‌شود.

درباره مدت زمان رسیدن بر بالین بیمار در مرکز اورژانس تهران و تعداد تماس‌های مردمی با این مرکز اظهار کرد: مدت زمان انجام عملیات های اورژانس و رسیدن بر بالین بیمار متناسب با زمان و آب و هوا، متفاوت است. در حال حاضر در مدت زمان حدود ۱۲ تا ۱۴ دقیقه بر بالین بیمار حاضر می‌شویم.

کاهش چشمگیر زمان رسیدن بر بالین بیمار با اضافه شدن موتورلانس‌ها

وی با اشاره به اینکه مدت زمان بالین بیمار تا حدود سه سال گذشته بین ۱۶ تا ۱۸ دقیقه بود ادامه داد: پیش از اضافه شدن موتورلانس‌ها به ناوگان مرکز اورژانس تهران مدت زمان رسیدن بر بالین بیمار حدود ۱۶ تا ۱۸ دقیقه بود. حتی برای کاهش ۵ ثانیه از زمان رسیدن بر بالین بیمار باید تلاش بسیاری کرد که در این مرکز با اضافه شدن موتور لانس‌ها مدت زمان رسیدن بر بالین بیمار کاهش قابل توجهی داشته است.

معتمدی به زمان طلایی برای رسیدگی به بیماران قلب و مغزی که بین ۶ تا ۸ دقیقه است، اشاره کرد و افزود: با اضافه شدن موتورلانس‌ها توانسیم این مدت زمان را کاهش دهیم تا سریع تر بر بالین بیمار حاضر شویم.

تجهیزات برابر موتورلانس‌ها و آمبولانس‌ها

وی درباره اینکه آیا موتورلانس‌ها نیز مثل آمبولانس‌ها در رسیدگی به بیمار تاثیر گذار هستند یا خیر ؟ گفت: موتورلانس تمام تجهیزات یک آمبولانس را در حجم کوچک دارد و تکنسین‌های موتورلانس نیز همانند سایر نیروها دارای تحصیلات مرتبط و با تجربه هستند. همچنین زمانی که مریض بدحال باشد موتورلانس و آمبولانس همزمان به محل اعزام می‌شوند و این تفاوت در مدت زمان رسیدن آن‌ها به این دلیل است که با توجه به ترافیک شهر تهران موتورلانس خود را با سرعت بیشتری به محل می‌رساند.

تصمیم‌گیری دیسپچ‌های اورژانس در خصوص اعزام تکنسین‌ها

معتمدی در خصوص اینکه چه فردی در خصوص اعزام موتورلانس‌، آمبولانس و بالگرد تصمیم گیری می‌کند، گفت: حین تماس با اورژانس اپراتور سازمان حدود یک دقیقه زمان دارد تا تشخیص دهد که وضعیت بیمار اورژانسی است یا خیر. اگر تشخیص بدهد که وضعیت بیمار اورژانسی است به سرعت هم موتورلانس و هم آمبولانس را اعزام می‌کند. درباره بالگرد نیز معمولا مسئول شیفت یا تکنسین‌های آمبولانسی که در صحنه حضور دارند و آموزش‌های لازم را در این خصوص گذرانده‌اند، تصمیم گیری می‌کنند.

وی ادامه داد: با این حال در برخی از موارد همراه بیمار یا مصدوم در شرایط روحی بسیار سختی است، در این موارد اگر نیاز باشد دیسپچ های اورژانس آموزش های لازم را به همراه بیمار ارائه می‌کنند اما با توجه به تعداد تماس‌هایی که با اورژانس گرفته می‌شود نمی‌توانند تا لحظه رسیدن تکنسین‌های اورژانس فرد تماس گیرنده را همراهی کنند. همچنین زمان اعزام آمبولانس اگر تماس گیرنده با موبایل ارتباط تلفنی برقرار کرده باشد برای او پیامک ارسال می‌شود که موجب آرامش خاطرش باشد.

تغییر برخی محورهای شهری برای کاهش زمان رسیدن بر بالین بیمار

معاون فنی و عملیاتی اورژانس تهران در خصوص اینکه محورهای تهران چقدر در مدت زمان رسیدن نیروها بر بالین بیمار موثر هستند و چه چالش ‌هایی را ایجاد کرده‌اند، گفت: طراحی مبلمان شهری، راه‌های شهر و... برای دسترسی اورژانس به محله‌های متفاوت شهر اهمیت بسیاری دارد و این موضوع در مدت زمان رسیدن بر بالین بیمار بسیار موثر است. بنابراین گاهی باید بررسی شود تا اگر نیاز بود تغییراتی در این زمینه انجام شود و در بحران‌ها امدادرسانی به صورت سریع تر انجام شود.

وی ادامه داد: اگر نیاز باشد که نقشه هندسی یک مسیر تغییر کند هماهنگی های لازم با شورای هماهنگی ترافیک تمام مناطق، انجام می‌شود. متاسفانه در برخی موارد ناهماهنگی هایی وجود دارد که معمولا در نهایت با نامه نگاری رفع می‌شود.

 ایسنا

نظرات بینندگان