arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۸۱۹۵
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۱ - ۰۷ تير ۱۳۹۹
مخالفت معاون وزیر ورزش با حضور زنان در رشته‌های پاورلیفتینگف، بوکس و زورخانه‌ای:

در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده / نمی‌توانیم رشته‌ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد

معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد فعالیت زنان در رشته‌های پاورلیفتینگف، بوکس و ورزش زورخانه‌ای گفت: در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمی‌توانیم رشته‌ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد فعالیت زنان در رشته‌های پاورلیفتینگف، بوکس و ورزش زورخانه‌ای گفت: در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمی‌توانیم رشته‌ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد.

فعالیت بانوان در برخی از رشته‌های ورزشی همیشه حواشی خاصی همراه داشته است؛ چندی پیش بانوان علاقه‌مند به بوکس خواستار دریافت مجوز حضور بانوان در این شته رزمی بودند و به تازگی نیز بانوان پاورلیفتینگ و ورزش زورخانه‌ای خواهان حضور در این رشته‌ها شده‌اند اما تاکنون تصمیم قطعی در مورد این رشته‌ها گرفته نشده و وزارت ورزش در حال بررسی این درخواست‌ها است.

بیشتر بخوانید:

مهین فرهادی‌زاد، معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد درخواست فعالیت بانوان در سه رشته پاورلیفتینگ، بوکس و ورزش‌های زورخانه‌ای  گفت: نامه کتبی این سه رشته به وزارت ورزش رسیده است و ما در جلسه شورای مدیریت ورزش با حضور افراد متخصص و مسئول موضوع را بررسی کردیم. متاسفانه فدراسیون‌ها کار مستندی را ارائه نمی‌دهند و باید در جلسات مختلف اطلاعات لازم را کسب و منسجم کنیم. علاوه بر این پیشینیه رشته را هم در نظر می‌گیریم که در بخش زنان چگونه است، از طرفی به ملاحظات فرهنگی هم توجه می‌کنیم. با توجه به اینکه در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمی‌توانیم رشته‌ای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد بنابراین مسائل پزشکی و ورزشی‌ را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

او در مورد رشته پاورلیفتینگ گفت: این رشته باید توضیح بدهد که در چه حوزه‌هایی به دنبال فعالیت است. اگر بحث پرورش اندام را در نظر دارند، به سرعت و پس از دریافت نامه پاسخ منفی می‌دهیم چون بحث پرورش اندام و حجیم شدن عضلات شیوه‌های خود را دارد که با شرایط زنان جور در نمی‌آید اما مسئولان پاورلیفتینگ سه حرکت را معرفی کرده‌اند که دلایل خود را هم دارند؛ ما هم از نظر فیزیولوژی و سلامتی آنها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تعداد بانوان علاقه‌مند به زورخانه کم است

معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در مورد ورزش زورخانه‌ای هم گفت: اکنون عکس‌هایی که از بانوان علاقه‌مند به زورخانه برای ما ارسال کرده‌اند، تعداد انگشت‌شماری را نشان می‌دهد. آیا هیاهوی این روزها برای همین نفرات است؟ در این زمینه به تاریخ تربیت بدنی هم نگاه می‌کنیم؛ ورزش زورخانه تاریخ دارد و برای کشور ماست. از طرفی بیش از آنکه ورزش باشد، ترویج آیین پهلوانی است که از بدو ورود به زورخانه، شکل و شمایل ساختمان زورخانه و اعمال و رفتارش نشان دهنده آن است. زورخانه برای مردان بوده و لباس آن هم کاملا برای مردان است مگر اینکه کار دیگری انجام بدهیم. برخی می‌گویند یک زمان را به مردان و زمانی را هم به زنان اختصاص دهیم اما در گذشته زنان در این رشته فعالیت کرده‌اند؟ بنابراین همه این موارد را همراه با مستندات و فیلم‌هایی که از این سه رشته داریم، بررسی می‌کنیم و جمع‌بندی لازم ر انجام می‌دهیم تا در شورای معاونان مورد بحث قرار بگیرد.

او در پاسخ به این سوال که نسبت دادن واژه پهلوانی فقط به مردان، درست است؟ گفت: خیر. پهلوانی، معرفت و مهربانی برای مردان و زنان است اما چرا دنبال پهلوانی در ورزش زورخانه می‌گردید؟ بروید پیشینه آن را ببینید که زنان هم بوده‌اند یا نه؟ باید هدف بانوان از انتخاب این ورزش را هم بپرسید.

مردان متقاضی فعالیت بانوان در زورخانه هستند

معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که موضوعات مختلف در گذر زمان تغییر می‌کنند، آیا این درست است که بگوییم چون از قبل نبوده پس در آینده هم نباشد؟ گفت: این ارتباط تا حدودی غلط است. ورزش زورخانه‌ای فدراسیون ملی و بین‌المللی دارد و نشات گرفته از فرهنگی تاریخی است. این ورزش اختراع نشده بلکه قدمت دارد، مردان در آن فعال بوده‌اند و آن را زنده کرده‌اند که کار بسیار خوبی است چون هر چه بتوانیم ورزش‌های تاریخی‌مان را زنده کنیم، معرفت‌های آن زمان را اشاعه می‌دهیم. با این حال نقش مردان در تاریخ ورزش زورخانه‌ای پررنگ بوده و هیچ جایی به زنان اشاره نشده است.

فرهادی‌زاد در واکنش به اینکه فرهنگ هم دچار تغییر می‌شود، بیان کرد: تاریخ برای گذشته است و تغییر نمی‌کند. فرهنگ یعنی اینکه نیاز حرکتی زنان را در قالب‌های مختلف، بر اساس علاقه شان جواب بدهیم و آن را به چهار رشته محدود نکنیم که این کار را هم انجام نداده‌ایم؛ اکنون زنان در رشته‌های جدیدی مثل موج سواری و پاراگلایدر فعالیت می‌کنند که شاید برای عموم مردم مبهم‌تر هم باشد اما زورخانه حاکی از حضور مردان بوده است. مردان بیشتر از بانوان متقاضیان فعالیت بانوان در زورخانه‌ها هستند، شما می‌توانید همین سوال را از آنها بپرسید که زنان در گذشته این رشته حضور داشته‌اند؟ به طور کلی ما شرایط رشته را از نظر وضعیت جسمانی، سلامتی، مسائل فرهنگی و نظرات علما مورد بررسی قرار می‌دهیم.

منبع: ایسنا

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
4
6
چطور این ریحانه در زیر بار تورم له میشود به کسی بر نمیخورد.؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
چطور اين ريحانه را ميكشند واي اعدام نميشوند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
3
1
اینجاست که به جای اینکه از حقوق ملت دفاع کنند عقب نشینی می کنند و هزینه دفاع از مردم را به دوش مردم می اندازند .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
5
4
دلیلی مسخره تر از تحت تاثیر واقع شدن سیستم فیزیولوژی وفیزیکی بدن این ریحانه نمیشد عنوان بشه ؟ لابد بهمین دلیل از حضور ریحانه های مملکت در ورزشگاه ها ممانعت میشه . والا در سایر موارد که انصافا حقوق حقه این ریحانه ها کاملا مراعات میشود ، ...نمیشود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
0
6
در پی سخن ایشان، عرض بنده این است که چنانچه زنان ایرانی و معاونت محترمه رئیس جمهوری در امور بانوان با نظر ایشان مخالفند تلاش کنند از مجاری قانونی حقوق برابر زنان در موارد ذیل را استیفا نمایند :
۱) حق برابر زنان در انجام خدمت مقدس سربازی
۲) حق برابر زنان جهت استخدام و کار در معادن
۳) حق برابر زنان جهت تأمین بالسّویّه مخارج زندگی مشترک خانواده
۴) حق برابر زنان جهت استخدام در شرکتهای باربری و حمل وسایل منزل
۵) .................
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
اصل اينستكه بدن انسان مال خودش است به اين خانم مربوط نيست كه چنين تصميمي بگيرد.
در ضمن با ورود تكنولوژي حتي كار روي تريلي و انوبوس و معادن دغال سنگ هم برابر شده است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
1
6
آفرین به این تصمیم عاقلانه معاون وزیر
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
2
5
یقینا عده‌ای با هزاران توجیه به مخالفت و حتی توهین به این معاون خواهند پرداخت اما تصمیم شما کاملا هماهنگ با نظام آفرینش و نظری عقلایی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
از كجا فهميدي در نظام آفرينش زن بايد قدرت بدني كمتر داشته باشد؟
در ضمن اگر بناست نظام آفرينش طبيعي را زندگي كند بايد مثل مرغ ها دل و جيگر شوهرش را بعد ذبح بخورد و بلافاصله با خروس ديگري ازدواج كند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
4
2
این افکار متحجرانه در آینده نزدیک به پایان میرسد و ایران دگرگون میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
انسان‌ها دگرگون می‌شوند ولی حقیقت ثابت است ... یک مقدار به روابط اجتماعی دگرگون شده‌ای که ساخته‌اید در آینه عبرت بنگرید!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
1
0
به اين خانم آموزش نداده اند كه مباني اعتقادي ما فضولي در زندگي ديگران و اهداف و مهارتهايي كه علاقمندنز در زندگي پي گير بشوند به ايشان ارتباطي ندارد؟
شك كردم نكند پسرشان دست بزن دارد و ايشان ميترسد نكند عروس بيچاره با يكي از اين مهارتها بتواند از پس شوهر نابكارش بر بياد!
نظرات بینندگان