پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
انتشار مطالب رسانه های خارجی با هدف اطلاع رسانی از نوع نگاه و برداشت آنان از تحولات صورت می گیرد و به منزله تایید آن از سوی «انتخاب» نیست.
عمار دیوب در العربی الجدید نوشت: قانون قیصر یا «سزار» در تاریخ ۱۷/۶/۲۰۲۰ اجرایی شد، قانونی که عصای محکمی در دست آمریکاییها بوده و تمام هم پیمانان نظام سوریه، بویژه روسیه، ایران و حزب الله را محاصره میکند. در ادامه، شرایط سوریه کاملا بحرانی میشود و تظاهرات مردمی که خواستار اخراج نیروهای خارجی از کشورشان هستند، اوج میگیرد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: بندهای قانون سزار، به صورت خاص شامل سخت گیری در قبال تامین مالی طرحهای بازسازی میشود، کمکهای مالی به مردم سوریه که از سوی نظام انجام میشد، متوقف خواهد شد و وجوه مختلف حیات اقتصادی تحت تاثیر قرار میگیرد. این مساله تنها شامل موسسات وابسته به نظام نمیشود و مواد غذایی و دارویی نیز قطعا از این قانون تاثیر میپذیرد.
بیشتر بخوانید:
وخامت این قانون در آن است که در لحظه حساسی در تاریخ نظام سوریه، روسیه و ایران، اجرایی میشود، چرا که دو دولت اخیر تحت محاصره و تحریم قرار داشته و بحرانهای اقتصادی و اجتماعی زیادی دارند. علاوه بر این، ذخایر مالی و ثروت نظام سوریه رو به کاهش بوده و حرکت اقتصاد آن تقریبا متوقف شده است.
در ادامه، این قانون آثار زیادی بر جنبههای مختلف نظامی داشته و تمام بخشهای آن از قانون مذکور تاثیر پذیرفته و این نظام در معرض فروپاشی قرار خواهد گرفت. در این میان، روسها بر سیطره نظامی و اقتصادی خود در سوریه افزوده و نمایندهای را به این کشور فرستاده اند، اما این اقدام هم نمیتواند اجرای قانون قیصر را متوقف کند. چه بسا روسیه دیگر نتواند از مناطق تحت سیطره خود در سوریه استفاده کرده و سرمایه گذاریهای خود در این کشور عربی را به نتیجه برساند.
با اجرای قانون سزار، روسیه در مییابد که فرصتهای زیادی را برای حل بحران سوریه از دست داده و حال، این آمریکاست که مستقیما بر روابط نظام سوریه با جهان، سیطره مییابد.
نظام سوریه مسئول تمام مشکلاتی است که اجرای قانون مذکور برای ملت سوریه دارد و تمام مسئولیتها در این باره متوجه نظام اسد است. از این رو، لازم است در خصوص تاثیراتی که اجرای این قانون دارد و همچنین در مورد نتایج فاجعه بار آن، تحقیق شود. در این شرایط انتظار میرود روسها در روزهای آینده به دنبال راه حلی باشند که منافع انها را تضمین کرده و محوریت آن، اخراج اسد از رأس قدرت باشد.
این قانون اجرایی میشود و نظام اسد هم نمیتواند از طریق لبنان، یا ادلب و مناطق نیروهای دموکرات سوریه، آن را دور بزند.
در هر صورت، آثار قانون و پیش از آن، سیاستهای شکست خورده نظام سوریه و روسیه، باعث فروپاشی و تجزیه خاندان حاکم در سوریه، همچنین سقوط ارز آن و شکل گیری تظاهرات گسترده شد. این شرایط در ماههای آینده پیچیدهتر نیز خواهد شد.
اجرای قانون سزار، باید همراه شود با شروع یک نهضت مخالف آن و سوق دادن امور به سمت یک صلح سیاسی و تلاش برای گرفتن معافیتهای غذایی و دارویی و واگذاری حوالهها به اغلب مردم. البته این مساله سادهای نیست، اما مأموریتی است که بر عهده تمام مردم سوریه است. طبعا نظام اسد این مأموریتها را انجام نخواهد داد و تنها به دنبال حفظ قدرت خود، با کمک روسهاست.
بله، شرایط سوریه وارد مرحله جدیدی میشود، که هم قابل حل است و هم این ظرفیت را دارد که بحرانیتر شود. در این مرحله، پوتین نقش حاکم مطلق «مایسترو» را ایفا میکند که ممکن است در معرض لبه تیز قانون سزار قرار بگیرد.