پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب خوزستان گفت: گام نخست پروژه انتقال خط آبرسانی به روستاهای غیزانیه از توابع شهرستان اهواز، یک هفته زودتر از موعد تعیینشده توسط این شرکت به پایان رسید.
به گزارش انتخاب به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب خوزستان، صادق حقیقیپور با اشاره به سرریزشدن آب از مخزن صفیره پس از اجرای این پروژه بیان کرد: با اتمام گام نخست این پروژه، شرکت آب و فاضلاب توانایی انتقال حداقل 9 هزار و حداکثر 17 هزار مترمکعب آب در شبانهروز از تأسیسات شیبان به ایستگاه پمپاژ صفیره را خواهد داشت.
وی با بیان اینکه حجم انتقال آب به غیزانیه، 2.5 برابر شده است افزود: تا پیش از اتمام فاز نخست، بهدلیل فرسوده بودن خط انتقال از 9 هزار مترمکعب آب تولیدی در تصفیهخانه، کمتر از سه هزار مترمکعب آب به ایستگاه پمپاژ صفیره میرسید.
حقیقیپور ادامه داد: این امر باعث میشد که تنها یک عدد از پمپهای موجود در آن ایستگاه بهمدت 10 ساعت در شبانهروز آب را بهسمت غیزانیه پمپاژ کند و پس از آن سطح آب در مخزن صفیره به حداقل میرسید ازاینرو ناگزیر به توقف پمپاژ آب میشدیم.
وی اضافه کرد: با توسعه و بازسازی تصفیهخانه شیبان و اجرای 24 کیلومتر خط انتقال جدید و همچنین توسعه و بازسازی ایستگاه پمپاژ صفیره در گام جدید، دیگر کمبود آب نخواهیم داشت و پمپ صفیره میتواند بهطور 24ساعته در مدار باشد.
رئیس هیئت مدیره شرکت آبفای خوزستان، با ابراز اینکه امکان افزایش تعداد پمپهای ایستگاه صفیره وجود دارد، گفت: با اجرای گام دوم که عبارت است از 28 کیلومتر خط انتقال آب بین صفیره تا نزهه، میتوانیم تا 17 هزار مترمکعب در شبانهروز به غیزانیه انتقال دهیم.
وی ادامه داد: جمعیت بخش غیزانیه 27 هزار نفر است که 19 هزار نفر در دهستان غیزانیه و حدود هشت هزار نفر در دهستان مشرحات ساکن هستند.
حقیقیپور خاطرنشان کرد: نیاز روستاهای غیزانیه طبق استاندارد کمتر از سه هزار مترمکعب آب در شبانهروز و نیاز دهستان مشرحات هم حدود یکهزار و 500 مترمکعب در شبانهروز است.
وی توضیح داد: پروژه آبرسانی به هشت روستای فاقد آب دهستان مشرحات با حدود پنج هزار نفر جمعیت با اجرای 43 کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیع و اعتبار مالی 300 میلیارد ریال نیز به اتمام رسید. مجموع اعتبار این 2 پروژه 750 میلیارد ریال است.
بخش غیزانیه در شرق اهواز پیش از این 96 روستا داشت که بعضی از آنها خالی از سکنه شده و اکنون تعداد آنها به حدود 80 روستا با حدود 30هزار نفر جمعیت رسیده است.