arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۲۷۸۹
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۲۳ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۹

پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به عضو شورای آتلانتیک آمریکا: به جای موعظه دیگران، به وضعیت کشور خودشان رسیدگی کنید

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به ادعای «باربارا اسلاوین» عضو اندیشکده شورای آتلانتیک آمریکا در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: این دقیقا همان چیزی است که ظریف به مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا می‌گوید. اسلاوین ذیل یک پیام توییتری از ظریف خطاب به پومپئو که خواستار پایان دادن به تبعیض علیه سیاهپوستان شده بود، نوشته بود: اول کشور خودتان را درست کنید. ما کشور خودمان را درست می‌کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به ادعای «باربارا اسلاوین» عضو اندیشکده شورای آتلانتیک آمریکا در شبکه اجتماعی توییتر نوشت: این دقیقا همان چیزی است که ظریف به مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا می‌گوید.

اسلاوین ذیل یک پیام توییتری از ظریف خطاب به پومپئو که خواستار پایان دادن به تبعیض علیه سیاهپوستان شده بود، نوشته بود: اول کشور خودتان را درست کنید. ما کشور خودمان را درست می‌کنیم.

موسوی در پاسخ به اسلاوین افزود: به تصاویر نگاه کنید. حتما خودتان فهمیده‌اید. اما آنقدر به موعظه دیگران عادت کرده‌اید که برایتان ناخوشایند است کسی به شما یادآوری کند که "نباید آن قدر متکبر باشید که ایران را نصیحت کنید. " آگاهی شما درباره آمریکا بیشتر است.

ظریف پیشتر در توئیتی با انتشار تصویر بیانیه ۲۷ ژوئن ۲۰۱۸ پمپئو علیه کشورمان با عبارات مشابه مردم آمریکا را مخاطب قرار داد و نوشت:

"عده‌ای فکر نمی‌کنند که جان سیاهان اهمیت دارد. قابل توجه کسانی از ما که جان سیاهان را مهم می‌دانند: زمان آن است که دنیا با نژادپرستی مقابله کند. جهان علیه نژادپرستی"

ترجمه متن تصحیح شده در عکس ضمیمه توئیت و بیانیه وزیر امور خارجه در ۳۰ می ۲۰۲۰ خطاب به اعتراضات اخیر در آمریکا بدین شرح است:

حکومت آمریکا منابع شهروندانش را به هدر می‌دهد؛ چه ماجراجویی هایش در آسیا، آفریقا یا آمریکای لاتین باشد، چه حمایتش از دیکتاتور‌های بی شمار، یا جاه طلبی هایش برای توسعه پرهزینه سلاح هسته‌ای اش، همه این‌ها تنها به رنج مردم آمریکا می‌افزاید. همانطور که قبلا هم گفتم هیچ جای تعجبی نیست که اعتراضات در آمریکا ادامه دارند. مردم آمریکا از رهبرانشان می‌خواهند تا آن‌ها را در ثروت کشور سهیم کنند و به نیاز‌های برحقشان پاسخ دهند.
ما تاکتیک‌های بی اثر همیشگی حکومت در سرکوب، زندانی کردن معترضان و انکار استیصال مردم آمریکا را محکوم می‌کنیم. مردم آمریکا از نژادپرستی، فساد، بی عدالتی و بی کفایتی رهبرانشان خسته اند و جهان صدای آن‌ها را می‌شنود.

در پی بالا گرفتن درگیری میان پلیس و معترضان خشمگین به قتل «جرج فلوید» فرد سیاهپوست آمریکایی و دیگر سیاهپوستانی که در حبس پلیس این کشور جان باخته اند، گارد ملی آمریکا برای برخورد با این شرایط بسیج و در برخی ایالت‌های ممنوعیت رفت و آمد وضع شد.

برخی نیرو‌های پلیس به این اعتراض‌ها با خویشتنداری پاسخ دادند، اما سایرین از باتون، گاز اشک آور، گلوله‌های پلاستیکی و تجهیزات دیگر برای متفرق کردن معترضان و در برخی موارد خبرنگاران استفاده کردند.

ویدئویی منتشر شده نشان می‌دهد که نیرو‌های پلیس در شهر نیویورک، با خودرو به طرف گروهی از معترضان هجوم می‌برند.

در فلوریدا نیز افسران پلیس به گاز اشک آور و اسپری فلفل برای متفرق کردن معترضان متوسل شدند.

پلیس بخش‌های دیگر آمریکا همچون سیاتل، دنور و لاس وگاس نیز به طرف معترضان گاز اشک آور شلیک کردند.

«پل بوتلر» استاد حقوق آمریکایی واکنش پلیس آمریکا به وقایع اخیر در این کشور را متفاوت از واکنش به اعتراض‌های کرونایی در میشیگان دانست و گفت: مردم غیرمسلح که بسیاری شان رنگین پوست هستند، نسبت به رفتار بی رحمانه پلیس اعتراض دارند و با بی رحمی پلیس، نارنجک، گاز اشک آور و گلوله‌های پلاستیکی روبه رو می‌شوند.

وی افزود:، اما وقتی معترضان مسلح و عمدتا سفیدپوست به مرکز ایالت میشیگان هجوم بردند، پلیس به آن‌ها اجازه عمل داد.

در پی قتل شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست یک پلیس سفیدپوست، اعتراض‌های گسترده‌ای سراسر آمریکا را فراگرفته است.
فلوید هفته گذشته (ششم خرداد) در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتا به دست یک افسر سفیدپوست به نام «درک شووین» کشته شد. این افسر پلیس جمعه نهم خرداد ماه پس از بازداشت به قتل درجه سه متهم و سپس با وثیقه ۵۰۰ هزار دلاری آزاد شد.

شهروندان خشمگین آمریکایی با وجود تهدید‌های دونالد ترامپ رییس جمهوری و هشدار‌های مقام‌های ایالتی در اعتراض به نژادپرستی و قتل فلوید سیاهپوست، در چند روز اخیر تظاهرات کردند که در برخی شهر‌ها به صحنه‌های اعتراضی و درگیری با نیرو‌های امنیتی منجر شد.

با آغاز موج جدید اعتراض‌ها در آمریکا، بعضی شهر‌ها قانون منع آمدوشد به اجرا گذاشتند و در برخی مناطق نیز از جمله مینه‌سوتا، جورجیا، اوهایو، کلرادو، یوتا، دنور، کنتاکی و منطقه کلمبیا که شهر واشنگتن مهمترین بخش آن است، درخواست اعزام گارد ملی شد یا این گارد را برای کمک به نیرو‌های محلی در مقابله با معترضان فعال کردند.

نظرات بینندگان