پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همه ما میدانیم که آجیل یک خوراکی فوق العاده سالم است. میان وعدهای عالی با فوایدی مثل عملکرد بهتر قلب، کاهش کلسترول و حتی کاهش وزن. اما نباید فراموش کنیم که همین خوراکی سالم نیز در صورت زیاده روی در مصرف میتواند خطرناک و مخرب باشد.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب، آجیل سرشار از پروتئین، فیبر، چربیهای سالم، ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها است. آجیلها میتوانند به تقویت انرژی بدن شما کمک کنند و حتی ممکن است در طول عمر شما نیز نقش داشته باشند. به علاوه، میتوانید آجیلها را به تنهایی مصرف کنید یا در غذاهای مختلف بگنجانید، اما با زیاده روی در مصرف آجیل دچار مشکلاتی میشوید.
بیشتر بخوانید:
یکی از نکات مهم درباره آجیلها این است که زیاده روی در مصرف آجیل میتواند منجر به افزایش وزن شود. افزون بر این وقتی در مصرف آجیلها زیاده روی میکنید متوجه حجم مصرفی آجیل نشده و کالری بالاتر از حد رژیم خود دریافت میکنید. به عنوان مثال، ۱ اونس بادام حاوی ۱۶۰ کالری است. در صورت عدم توجه به کالری اضافی خورده شده در طول روز، این موضوع میتواند منجر به افزایش وزن شود.
اگر بعد از خوردن آجیل احساس دل درد یا نفخ کردید، تنها نیستید. این یک اثر جانبی رایج در هنگام زیاده روی در مصرف آجیل است، به علت وجود برخی ترکیبات در آجیل به نامهای فیتاتها و تاننها، هضم آنها گاهی دشوار میشود. خوردن بیش از حد چربی، که به وفور در آجیل یافت میشود، در یک دوره زمانی کوتاه میتواند منجر به اسهال شدید شود.
در موارد نادر، برخی از آجیلهای خاص میتوانند باعث مسمومیت با سلنیوم شوند. آجیلها به طور طبیعی سرشار از سلنیوم هستند. در واقع، یک وعده یک اونس (شش تا هشت آجیل) تقریباً حاوی ۱۰ برابر مقدار توصیه شده روزانه سلنیوم (۵۵ میکروگرم) است. مسمومیت با سلنیوم میتواند ناخنهای شما را شکننده کند، دهان شما را بدبو کند یا حتی باعث درد عضلات و مفاصل شود.