معاون فرهنگی وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه صرفا حدود ۵۰ درصد دانشجویان علوم پزشکی در دانشگاه ها حضور فیزیکی خواهند داشت، گفت: در خوابگاه مکانی باید در نظر گرفته شود که اگر پس از بازگشایی دانشگاه فردی مبتلا مشاهده شد سریعا قرنطینه شده و از دیگر دانشجویان جدا شود.
به گزارش ایسنا، دکتر سیما سادات لاری در نشست دبیران شورای مرکزی شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی با بیان اینکه برای رفع مشکلات رفاهی و معیشتی دانشجویان علوم پزشکی که من خود را یار و همراه آنها میدانم سقفی قائل نیستیم و تا هر اندازه مشکلات دانشجویان را رفع کنم به دنبال سطح بالاتری از رفع نیاز دانشجویان هستیم، گفت: اکنون موفق شدهایم بیمه سلامت دانشجویان دستیاری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را برقرار کنیم و پس از آن به فکر بیمه تکمیلی آنها هستیم و در نهایت میخواهیم که رزیدنتهای ما بیمه تأمین اجتماعی شوند و سابقه کار داشته باشند، زیرا این حق این عزیزان است.
وی با بیان این که نگاه نمایندگان دانشجویان در هر رده و صنفی که هستند، باید کلان و به دنبال رفع مشکلات مهم دانشجویان باشد، از برخی دیدگاههای حاشیهگرایانه و خودمحور که موفقیتی به دنبال ندارد، گله کرد و اظهار کرد: ما باید سطح توقع از خود را بالا ببریم و مواردی را دنبال کنیم که شمولیت آن برای دانشجویان بیشتر باشد و تا هر اندازه میشود برای رفع این مشکلات تلاش و توان بگذاریم.
لاری در خصوص بازگشایی خوابگاههای دانشجویی و دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: تلاش بسیاری کردیم که ستاد مقابله با کرونا بپذیرد که خوابگاههای دانشجویی بعد از مدارس بازگشایی شوند زیرا دانشجویان از شهرهای مختلف وارد فضای کوچک خوابگاهی میشوند و بسیاری در انتهای هفته یا پایان هر ماه به شهر خود بر میگردند بنابراین ماندگاری در خوابگاه بیشتر است.
وی اضافه کرد: در خوابگاه مکانی باید در نظر گرفته شود که اگر پس از بازگشایی دانشگاه فردی مبتلا مشاهده شد سریعا قرنطینه شده و از دیگر دانشجویان جدا شود.
معاون وزیر بهداشت با اعلام اینکه قرار فقط ۵۰درصد دانشجویان در دانشگاهها حضور یابند، خاطر نشان کرد: در شرایط فعلی که نظر به بازگشایی دانشگاهها است، ما نیز با احتیاط بازگشایی دانشگاهها و خوابگاه را تا ظرفیت ۵۰ درصد دنبال میکنیم. رعایت فاصله اجتماعی در اتاقهای خوابگاهی، ارائه بسته حمایتی و حفظ شرایط بهداشتی و ایمنی در این خصوص برای ما بسیار مهم است.
لاری با تأکید بر اینکه باید برای اجرای دستورالعملهای ستاد مقابله با کرونا و آنچه که به نتیجه میرسیم در فضای خوابگاهی و دانشگاهی نظارت و پایش دقیقی وجود داشته باشد، از نمایندگان شورای صنفی دانشجویان درخواست کرد که همه واحدهای شوراهای صنفی برای اجرای پروتکلهای بهداشتی اعلام شده به مسؤولان دانشگاه کمک کنند.
وی با بیان اینکه باید شرایطی ایجاد کنیم که تیمهای بهداشتی مستقر در خوابگاهها، دانشجویان را به صورت مستمر بررسی کنند و در خوابگاهها شرایط ایمنی بهداشتی برای دانشجو وجود داشته باشد، گفت: شرایط باید به گونهای باشد که خانوادهها از حضور فرزند دانشجوی خود در فضای دانشگاهی و خوابگاهی نگران نباشند. باید در صورت بروز علائم بیماری کرونا، دانشجوی مبتلا در بیمارستان بستری شده و مشخص باشد تیم بهداشتی در چه فضایی میتواند دانشجو را معاینه و در قرنطینه قرار دهد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص ارائه غذای سالم و با کیفیت به دانشجویان پس از بازگشایی دانشگاهها، گفت: فعلا مقرر است تا سلفهای غذاخوری همچنان بسته باشند و غذا به صورت بستهبندی فقط در خوابگاهها و در بین دانشجویان خوابگاهی توزیع شود.
لاری از ریلگذاریهای صورت گرفته در حوزه مالی و بودجه به عنوان یکی از مهمترین موفقیتهای حاصل شده در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: در همین ایام که دانشگاهها تعطیل بوده است رقمهای خوبی به دانشگاهها تزریق شده که شما میتوانید پیگیری و بررسی کنید که آیا این رقمها در محل پروژه با روند پیشرفت مورد نظر در حال انجام است یا خیر.
وی از نمایندگان و اعضای شورای مرکزی شورای صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی خواستار شناسایی دانشجویان فاقد بیمه در سطح دانشگاههای علوم پزشکی شد و گفت: به واقع در روزهایی که همه در حال فرار از کرونا بودند ما پشت درهای سازمان برنامه و بودجه بودیم و توانستیم وام دستیاری را از سه میلیارد تومان تبدیل به ردیفی با ۳۰ میلیارد تومان کنیم؛ ایجاد این ردیف در قانون بودجه کاری بزرگ است. بر همین اساس بنا شده تا به ۱۰ تا ۱۵ هزار دانشجوی رزیدنتی وام با مبالغ خوبی ارائه شود.
معاون وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه ما به دنبال اجرای طرحهای بزرگ و ماندگار در حوزه فرهنگی و دانشجویی هستیم، خاطر نشان کرد: باید ۴۱ پروژه خوابگاهی خود را تا پایان این دولت با منابع موجود به اتمام برسانیم و اکنون در تلاشیم تا روسای دانشگاهها از وامی که با تنفس دو ساله از بانک میتوانند دریافت کنند استفاده کرده و با اتمام ساخت این خوابگاهها، ظرفیت خوابگاهی دانشگاههای علوم پزشکی کشور شاهد افزایش چشمگیری باشد.
لاری در خصوص اقدامات ضروری که باید در حوزه فرهنگی اتفاق بیفتد، گفت: باید در فرصت باقیمانده آییننامه و قوانین قدیمی فعالیتهای فرهنگی را بررسی و اصلاح کنیم و تلاش کنیم این قوانین در شوراهای اقماری شورای انقلاب فرهنگی تصویب و اصلاح شوند.
برای تحقق مطالبات دانشجویان از طریق معرفت، اخلاق و قانون پیش بروید
در ادامه این نشست مهندس رحمان خدابندهلو مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص بازگشایی دانشگاهها گفت: لازم است بازگشایی دانشگاهها با رعایت حداکثری موارد بهداشتی همراه باشد، برای این مهم منابعی نیز تعریف شده است تا بتوانیم دستورالعملهایی را که ستاد ملی مبارزه با کرونا و معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تبیین میکنند، رعایت کنیم.
خدابندهلو در خصوص نیاز شورای مرکزی شورای صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی در خصوص داشتن مهر و سربرگ برای تسهیل امور، گفت: این مهم در حال انجام است و به زودی این خواسته عزیزان عملی میشود.
او بیان داشت: اگر عضو شورای صنفی میشویم باید الزامات آن را پذیرفته و رعایات کنیم؛ برای تحقق خواستههای دانشجویان از امروز که در این سطح به دنبال مطالبات دانشجویان هستید تا فردا که مطالبات مهمتری را در عرصه وسیعتری دنبال میکنید باید از طریق معرفت، اخلاق و قانون پیش بروید.
خدابندهلو با بیان اینکه ما در تلاش هستیم تا اصلاح آییننامه شورای صنفی را در سال جاری به شورای عالی انقلاب فرهنگی ببریم، گفت: دغدغه شما عزیزان دغدغه ما نیز هست و ما تلاش داریم تا این شورا موضوعات مورد نظر خود را به خوبی دنبال کند و حضوری پررنگ داشته باشد.
مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت اضافه کرد: در سال جاری شورای صنفی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تعاملی بسیار خوب با معاونت آموزشی و حوزههای مختلف وزارت بهداشت داشته است. ما از سال ۱۳۹۷ دو شورای صنفی داریم و در کنار شورای صنفی دانشجویان، شورای صنفی دستیاران و دانشجویان ph.d نیز در حال فعالیت است تا مطالبات دانشجویان در همه ابعاد در این حوزه پیگیری شود.
به گزارش مفدا، وی در ادامه با بیان اینکه در بازگشایی دانشگاهها به دنبال کمترین مخاطرات هستیم، بیان داشت: در هفته جاری در جلسهای که میان معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با معاون بهداشتی وزارت بهداشت، رؤسای دانشگاهها، معاونان بهداشتی، آموزشی و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاهها خواهیم داشت بر این مهم تاکید میکنیم.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سال تحصیلی ۴۰۰-۱۳۹۹ دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از ۱۵ شهریور ماه، به صورت ترکیبی از آموزش حضوری و الکترونیکی آغاز خواهد شد.