پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
به گزارش عصرایران به نقل از وب سایت واشنگتن پست، این حمله ادعایی در روزهای 24 و 25 آوریل گذشته (2 هفته پیش) و از طریق سرورهای آمریکایی انجام شده است.
در این عملیات سایبری دستکم به 2 مکان از شبکه آبرسانی در شمال و جنوب اسراییل حمله صورت گرفته اما این حملات کشف و خنثی شده است.
ادعای کشف و خنثی سازی این عملیات در حالی است که 2 هفته پیش وب سایت روزنامه "یدیوت آحرنوت" اسراییل در خبری مدعی اختلال 2 روزه در شبکه سراسری آبرسانی و فاضلاب اسراییل شده بود.
ریختن آب شور به دریای مدیترانه در تاسیسات آب شیرین کُن اسراییل در شهر ساحلی هادرا/ عکس آرشیوی 2010 / رویترز
ادعای حمله سایبری ایران به شبکه آبرسانی اسراییل
شبکه فاکس نیوز آمریکا هم پنجشنبه گذشته در خبری مدعی شده بودند هکرهای وابسته به ایران برای نفوذ و هک شبکه آب و فاضلاب اسراییل از سرورهای آمریکایی استفاده کردهاند.
بر اساس این گزارش و به دنبال این حمله سایبری 2 هفته پیش، اختلالی جزئی در شبکه آبرسانی اسراییل روی داده و سازمان آب و فاضلاب اسراییل دستور داده برای جلوگیری از اختلالات بیشتر حتیالامکان از اتصال رایانهای شبکههای آب پرهیز شود و رمز ورود سامانههای رایانهای تنظیم شبکه آب هم تغییر کند.
رژیم اسراییل پیشتر هم مدعی حملههای سایبری به شبکه آبرسانی خود شده است.
یک مقام ارشد دولت ترامپ که نخواسته نامش فاش شود بدون اشاره به این حمله سایبری خاص به روزنامه واشنگتن پست آمریکا گفته: حملههای سایبری که عمداً به زیرساختهای مهم آسیب میرسانند، نباید مورد چشم پوشی قرار گیرند... به گمان ما آنها بسیار ثباتزدا هستند."
واشنگتن پست به نقل از 2 مقام خارجی که از جزییات حمله مطلع بودهاند، نوشت: "هكرها به دنبال این بودند كه رایانههایی را كه جریان آب و تصفیه فاضلاب را برای 2 منطقه روستایی اسرائیل كنترل میکنند، تحت کنترل خود درآورند."
مقامات کاخ سفید و آزانس امنیت ملی آمریکا (NSA) از اظهار نظر درباره این حمله ادعایی سایبری خودداری کردند.
سخنگویان دولت و ارتش اسراییل هم از تایید یا تکذیب انجام این حمله خودداری کردند.
"علیرضا میریوسفی" سخنگوی دفتر ایران در سازمان ملل در نیویورک اما در پاسخ به سوال واشنگتن پست درباره این حمله گفت: "دولت ایران وارد جنگ سایبری نمیشود."
منابع اطلاعات خارجی حمله اخیر سایبری را "هماهنگ" اما "غیرپیچیده" توصیف کردهاند.