arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۴۶۲۹
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹

اتحادیه اروپا الحاق اراضی اشغالی کرانه باختری به اسرائیل را به رسمیت نخواهیم شناخت / سازمان ملل: این اقدام اسرائیل «ضربه‌ای سنگین» بر راه حل «دو کشوری» است

اتحادیه اروپا، انگلیس و سازمان ملل متحد نسبت به طرح دولت نتانیاهو ـ گانتس برای الحاق اراضی اشغالی کرانه باختری به اسرائیل هشدار دادند. این طرح یکی از موارد توافق دو طرف برای تشکیل دولت بوده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اتحادیه اروپا، انگلیس و سازمان ملل متحد نسبت به طرح دولت نتانیاهو ـ گانتس برای الحاق اراضی اشغالی کرانه باختری به اسرائیل هشدار دادند. این طرح یکی از موارد توافق دو طرف برای تشکیل دولت بوده است.

به گزارش ایسنا، دولت اسرائیل قصد دارد از ماه ژوئیه سال جاری میلادی بخش‌هایی از کرانه باختری رود اردن را که در جنگ ۱۹۶۷ به اشغال خود درآورده به انضمام اراضی تحت اشغالش درآورد. اتحادیه اروپا این اقدام را نقض جدی حقوق بین‌الملل دانسته و نسبت به پیامدهای آن هشدار داد.

سازمان ملل متحد نیز می‌گوید این خطر وجود دارد که با این اقدام هر امیدی به رسیدن به صلح میان فلسطینی‌ها و اسرائیل از بین برود.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به طور مجزا از کنفرانس ویدئویی شورای امنیت اعلام کرد که ۲۷ کشور عضو این اتحادیه "حاکمیت" اسرائیل بر این اراضی را به رسمیت نخواهند شناخت.

نیکولای ملادینوف، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور خاورمیانه نیز عملی‌شدن این اقدام از سوی اسرائیل را "ضربه‌ای سنگین" بر راه حل "دو کشوری" و "تهدیدی فزاینده" برای صلح در منطقه دانست. او از اسرائیل و فلسطینی‌ها خواست به فراخوان آتش‌بسی که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد به خاطر شیوع کرونا در جهان داده عمل کنند.

روزنامه هاآرتص چاپ تل‌آویو از موضعگیری نیکولاس دو ریوایر، سفیر فرانسه در سازمان ملل متحد خبر داده که گفته است: «این اقدام اسرائیل بدون چالش عملی نخواهد شد و نباید در مناسبات با تل‌آویو بر آن چشم پوشید».

هاآرتص نوشته است اتحادیه اروپا و کشورهای مختلف اروپایی از جمله فرانسه، بریتانیا و آلمان مجدانه بر مخالفت خود در برابر طرح دولت وحدت ملی اسرائیل به رهبری بنیامین نتانیاهو و بنی گانتس تاکید کرده‌اند.

به گزارش دویچه‌وله، نتانیاهو و رقیب او بنی گانتس پس از سه دوره انتخابات پارلمانی بالاخره دوشنبه (۲۰ آوریل) برای تشکیل یک "دولت وحدت ملی" با یکدیگر به توافق رسیدند. از جمله مفاد توافق این دو، الحاق بخش‌هایی از سرزمین‌های اشغالی فلسطین در کرانه باختری رود اردن از روز اول ماه ژوئیه امسال (۱۱ تیر) است. هدف آنها این است که تا دولت دونالد ترامپ در آمریکا رئیس جمهور است این طرح را عملی کنند. دولت ترامپ از حامیان جدی اسرائیل و شخص بنیامین نتانیاهو است.

مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در این باره گفته است که «تصمیم‌گیری در مورد الحاق سرزمین‌های کرانه باختری به عهده اسرائیل است و این یک تصمیم اسرائیلی است.» وزیر خارجه آمریکا همچنین گفته است، این کشور "همکاری تنگاتنگی با اسرائیل خواهد داشت و دیدگاه‌های خود را به صورت خصوصی به آنها منتقل خواهد کرد".

هاآرتص به نقل از جوزپ بورل نوشته است: «اتحادیه اروپا بر موضع خود باقی است که این اراضی در سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شده‌اند و ما روی این موضع می‌مانیم».

اسرائیل کاتز، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی از اظهارات جوزپ بورل ابراز تاسف کرده و گفته است که این موضع همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیست.

نظرات بینندگان