مقامات لمباردی، منطقهای در ایتالیا که از وخیمترین وضعیت شیوع بیماری کرونا رنج میبرد، قانونی را وضع کرده اند که شهروندان را ملزم به پوشیدن ماسکهای صورت در هنگام بیرون رفتن از خانه میکند. اسپانیا نیز در نظر دارد ماسکهای پوشیدنی را توصیه کند. اما این توصیهها با توصیههای ابتدایی درباره عدم لزوم استفاده از ماسکها توسط همه افراد متضاد است.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب به نقل از گاردین، به نظر میرسد که تعداد عفونتهای تایید شده در سطح جهانی، ۱.۲ میلیون نفر باشد و همین تعداد نیز باعث شده مقامات سراسر جهان به این نتیجه برسند که علی رغم کمبودهای زیاد، مردم باید ماسک بپوشند.
این توصیهها در شرایطی صورت میگیرد که جروم آدامز، جراح عمومی آمریکا، هشدار داد: «این سختترین و غم انگیزترین هفته زندگی بیشتر آمریکاییها خواهد بود.» وی گفت: «این لحظات مشابه با یازده سپتامبر خواهد بود. تنها تفاوت این است که محدود به آمریکا نمیشود و این اتفاق در سراسر کشور رخ خواهد داد و من میخواهم که آمریکا این موضوع را درک کند.»
اسپانیا توصیه جدیدی را در مورد ماسکها در نظر گرفته است، زیرا این کشور از ۶۷۴ کشته شدن جدید ناشی از کرونا ویروس، ۱۳۵ مورد را در ۲۴ ساعت گذشته به خود اختصاص داده و عفونتها ۵ ٪ افزایش یافته اند. پیش از این، کشورها توصیههای بین المللی بهداشت را رعایت کرده بودند که نشان میداد ماسکها محافظت کمی دارند و اگر به طور مرتب جایگزین نشوند میتوانند خطر عفونت را افزایش دهند.
اما اخیراً در برخی از کشورهای آسیایی، برخی از کارشناسان اظهار داشته اند که پوشاندن بینی و دهان ممکن است در جلوگیری از شیوع بیماری مفید باشد. فرماندار لمباردی، آتیلیو فنتانا، با اعلام قانون جدید در آنجا، گفت که مردم باید دهان و بینی خود را بپوشانند حتی با یک روسری ساده. این موضوع به شما کمک میکند تا از انتشار ویروس جلوگیری کنید.
تصاویری از شهرها از جمله رم، ناپل، میلان و تورین نشان دهنده افزایش تعداد افرادی است که در روزهای اخیر در هوای مطبوع بهاری از خانه خارج میشوند. قانون لمباردی حداقل تا ۱۳ آوریل، زمانی که قرار است مهلت قرنطینه شدن ایتالیا پایان یابد، برقرار خواهد بود.
روز جمعه، سالوادور ایلای، وزیر بهداشت اسپانیا، گفت که دولت "احتمالاً" پوشیدن ماسک را توصیه میکند، اگرچه در بسیاری از مناطق یافتن ماسک تقریبا غیرممکن است. ماسکهای محافظ در هر دو نسخه تخصصی، مورد نیاز کارمندان مراقبتهای بهداشتی و نسخههای جراحی در سراسر جهان کمیاب شده و به عنوان موضوع جنگهای مناقصه بین کشورها تبدیل شده اند. چین بزرگترین تأمین کننده ماسک در جهان است.
تقاضا برای تجهیزات پزشکی و تجهیزات حفاظتی بسیار مورد نیاز در ایالات متحده آمریکا بیشترین اهمیت را نشان داده است، موضوعی که در این کشور باعث بروز نزاع شدید بین ایالتها و دولت فدرال میشود. این دقیقا شرایطی است که وقتی کشور با یک از شرایط اضطراری روبرو میشود، خواهد دید.
فرماندار نیویورک، اندرو کوومو، چین را به دلیل حمل ۱۰۰۰ دستگاه ونتیلاتور به ایالت خود در شرایط شیوع شدید کرونا در ایالات متحده تحسین کرد. این در حالی است که ترامپ اخیرا گفت که درخواست بسیاری از ایالتها برای منابع پززشکی به بن بست خورده است. این عالم گیری حتی در مراسم مذهبی مسیحین جهان اختلال ایجاد کرده است و پاپ فرانسیس مراسم مذهبی را از پشت درهای بسته برگزار میکند و حتی در چین نیز مراسم تمیز کردن قبرها به شدت محدود شده است.
با این وجود همچنان همه دولتمردان به استفاده از ماسک توصیه نمیکنند و حتی برخی مثل رئیس جمهور برزیل، کرونا را هم سطح سرماخوردگی میدانند.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان میگوید شهوت بدترین گناه در بین هفت گناه کبیره نیست.