arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۶۳۵۷
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۱۳ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۸

کرونا در فهرست مرگبارترین بیماری‌های همه‌گیر تاریخ

شبکه خبری سی.نیوز امروز در گزارشی با اشاره به ۱۳۴ هزار مورد ابتلا به کرونا در جهان که تاکنون منجر به مرگ ۵ هزار نفر شده، ۱۰ اپیدمی بد تاریخی از جمله وبا، آنفلوآنزا و ایدز را برشمرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

در گزارش این رسانه که امروز (یکشنبه) منتشر شده، از بیماری های طاعون آتن، طاعون آنتونین، طاعون ژوستینین، طاعون سیاه، تب زرد، وبا، آنفلوآنزای اسپانیایی، آنفلوآنزای آسیایی، آنفلوآنزای هنگ کنگ و ایدز به عنوان ۱۰ بیماری واگیر بد جهانی در تاریخ نام برده و به گستردگی ابتلا و قربانیان این بیماری ها پرداخته است.

طاعون آتن، نخستین بیماری همه‌گیر ثبت شده در تاریخ است که در فاصله سال های ۴۲۶ تا ۴۳۰ پیش از میلاد، یونان باستان را متاثر از خود کرد. این بیماری معروف به تب حصبه، یک چهارم سربازان آتنی و یک سوم از جمعیت این شهر که حدود ۲۰۰هزار نفر بودند را قربانی کرد.

طاعون آنتونین در اواخر سلسله آنتونین، به امپراتوری روم حمله کرد. این بیماری که احتمال دارد نخستین بیماری همه گیر آبله در غرب باشد، در اواخر سال ۱۶۵ یا اوایل ۱۶۶ پیش از میلاد در بین النهرین آغاز شد و در کمتر از یک سال به رم رسید. این بیماری هم در فاصله سال های ۱۶۶ تا ۱۸۹ پیش از میلاد، جان حدود ۱۰ میلیون نفر را گرفت.

طاعون ژوستینین که به نام امپراطور وقت نامگذاری شده، در سال ۵۴۱ پیش از میلاد در مصر آغاز شد که در امتداد گذرگاه های تجاری، سواحل مدیترانه از جمله ایتالیا را تحت تأثیر قرار داد و حدود ۲۵ تا ۱۰۰ میلیون نفر را در سرتاسر جهان که یک سوم از جمعیت آن زمان را شامل می شد از بین برد.

طاعون سیاه یا مرگ سیاه هم در طول سال های ۱۳۴۷ تا ۱۳۵۳میلادی، بین ۲۵ تا ۳۴ میلیون قربانی در سراسر اروپا گرفت. این بیماری مجددا در نیمه دوم قرن نوزدهم ظاهر شد و یکصد میلیون قربانی بر جای گذاشت.

بیماری تب زرد در مناطق گرمسیری آمریکا ظاهر شد و در سال ۱۶۴۸، یوکاتان مکزیک را درگیر خود کرد.
چندین موج این بیماری حاد خونریزی ویروسی که توسط پشه های آلوده منتقل می شود، در قرن های ۱۷، ۱۸ و اوایل ۱۹، جهان را تحت تاثیر قرار داد.

وبا، در ابتدا و در حدود سال ۱۸۲۶ میلادی در هند ظاهر شد و بعدها در سال ۱۸۳۰ در مسکو و روسیه گسترش یافت سپس به لهستان و فنلاند رفت. این بیماری برلین، جزایر انگلیس و فرانسه را هم تحت تاثیر قرار داد و بیش از یکصد هزار قربانی در فرانسه و بیش از یک میلیون نفر در اروپا بر جای گذاشت.

آنفولانزای اسپانیایی در پایان جنگ جهانی اول ظاهر شد و ابتدا در بین نظامیان شیوع یافت و در مجموع جان بین ۲۵ تا ۵۰ میلیون نفر را گرفت.

آنفلوانزای آسیایی هم در سال ۱۹۵۶ در چین پدیدار شد و به تدریج با گسترش در جهان موجب مرگ ۱ تا ۴ میلیون نفر شد. آمریکا از این بیماری ۷۰هزار قربانی داشت.

آنفولانزای هنگ کنگ نیز در سال های ۱۹۶۸ و ۱۹۶۹ جان یک میلیون نفر را در سراسر جهان گرفت.

ایدز در سال ۱۹۲۰ در کینشاسا پایتخت جمهوری دموکراتیک کنگو، آغاز شد. نخستین هشدار این بیماری که از طریق مادر و فرزند و خون و رابطه جنسی منتقل می شود، در سال ۱۹۸۱ داده شد. در اوج اپیدمی در دهه ۲۰۰۰، حدود دو میلیون نفر هر ساله در سراسر جهان بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.

در سال ۲۰۱۸میلادی، ۷۷۰هزار نفر در اثر ایدز در سرتاسر جهان جان خود را از دست دادند که یک سوم کمتر از سال ۲۰۱۰ است. ایدز از سال ۱۸۸۱ تاکنون جان بیش از ۳۵ میلیون نفر را گرفته است.

کرونا را هم می توان یک اپیدمی بد نام برد که تاکنون جان ۵ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان