پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رژیم غذایی سرشار از سبزیجات، میوه ها و پروتئین های سالم می تواند برای افراد مبتلا به دیابت فواید قابل توجهی داشته باشد.
هر دو کربوهیدرات های قندی و نشاسته ای می توانند سطح قند خون را افزایش دهند، اما افراد می توانند به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی متعادل، این غذاها را در زمان های مناسب مصرف کنند.
برای مبتلایان به دیابت، نظارت بر میزان کل کربوهیدرات در یک وعده غذایی بسیار مهم است. نیازهای کربوهیدرات بر اساس فاکتورهای مختلفی از جمله سطح فعالیت و داروهای فرد مانند انسولین متفاوت خواهد بود.
طبق گفته انجمن دیابت آمریکا (ADA)، برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند، کلید یک رژیم غذایی مفید به شرح زیر است:
سبزیجات برگ سبز
سبزیجات برگ سبز مملو از ویتامین های ضروری، مواد معدنی و مواد مغذی است. آنها همچنین تأثیر حداقل بر سطح قند خون دارند.
سبزیجات برگ سبز به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان زیاد و آنزیم های هضم نشاسته برای افراد مبتلا به دیابت مفید هستند.
غلات کامل
غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی فیبر و مواد مغذی بیشتری نسبت به دانه های تصفیه شده سفید هستند.
خوردن یک رژیم غذایی پر فیبر برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مهم است زیرا فیبر روند هضم را کند می کند. جذب کندتر مواد مغذی به پایداری سطح قند خون کمک می کند.
ماهی چرب
مردم برای حفظ عملکرد بدن و تقویت سلامت قلب و مغز به مقدار مشخصی از چربی های سالم احتیاج دارند.
گزارش ADA مبنی بر اینکه رژیم غذایی سرشار از چربیهای امگا ۳ می تواند کنترل قند خون و چربی خون در افراد مبتلا به دیابت را بهبود بخشد.
لوبیا
لوبیا یک گزینه عالی غذایی برای افراد مبتلا به دیابت است. آنها منبع پروتئین گیاهی هستند و در عین حال به افراد کمک می کنند که مصرف کربوهیدرات را کاهش دهند.
لوبیا ممکن است به افراد در مدیریت میزان قند خون کمک کند. آنها کربوهیدرات پیچیده ای هستند، بنابراین بدن آنها را کندتر از سایر کربوهیدرات ها هضم می کند.
گردو
آجیل ها و مخصوصا گردو حاوی اسیدهای چرب سالم هستند که به حفظ سلامت قلب کمک می کنند.
مبتلایان به دیابت احتمال ابتلا به بیماری قلبی یا سکته قلبی بیشتری دارند، بنابراین دریافت این اسیدهای چرب از طریق رژیم غذایی بسیار مهم است.
مرکبات
تحقیقات نشان داده است که مرکبات مانند پرتقال ، گریپ فروت و لیمو اثرات ضد دیابتی دارند.
انواع توت ها
توت ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند، که می تواند به جلوگیری از استرس اکسیداتیو کمک کند.
مطالعات نشان داده است که سطح مزمن استرس اکسیداتیو در مبتلایان به دیابت وجود دارد. استرس اکسیداتیو هنگامی رخ می دهد که عدم تعادل بین آنتی اکسیدان ها و مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد در بدن وجود داشته باشد.
ماست پروبیوتیک
خوردن ماست پروبیوتیک می تواند سطح کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد. این می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند.
افراد مبتلا به دیابت بهتر است غذاهای زیر را محدود یا متعادل کنند:
غذاهای سنگین کربوهیدرات، چربیهای اشباع شده و ترانس، شکر تصفیه شده، نوشیدنی های شیرین، غذاهای شور، الکل
شفقنا