به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری المستقل از روزنامه الشرق الاوسط، یک مقام عراقی گفته است که پمپئو در تماس تلفنی با نخست وزیر دولت پیشبرد امور عراق فریاد زده که حمله به پایگاه ها و مقر آمریکایی باید متوقف شود.
این مقام عراقی افزود در نشانه دیگری از کاهش روابط بین واشنگتن و بغداد، پمپئو در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در دو روز گذشته (شنبه و جمعه)) با وزیر امور خارجه عراق ملاقات نکرد، اما وی و وزیران انرژی و دفاع آمریکا در مقابل با نخست وزیر اقلیم کردستان «مسرور بارزانی» دیدار کردند.
حملات موشکی به مراکز امریکا در عراق از زمان اقدام تروریستی دونالد ترامپ رییس جمهوری امریکا علیه سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس افزایش یافته است و شب گذشته نیز این حملات تکرار شد.
سلیمانی و المهندس جانشین فرمانده نیروهای مردمی عراق (الحشد الشعبی) به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه سیزدهم دی ماه ۹۸ در بغداد و به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا ترور و شهید شدند.
در همین حال روزنامه الشرق الاوسط نوشت ، ایالات متحده آمریکا همچنین از کندی عراق در عقد قرارداد با شرکت های بزرگ این کشور در بخش انرژی به منظور تسریع در بی نیازی از انرژی وارداتی از ایران ناراضی است.
هفته ها قبل از پایان آخرین تمدید واردات گاز و برق از ایران یک مقام آمریکایی گزارش داد که عراقی ها به طور کامل توافق نامه ها با شرکت های جنرال الکتریک و اکسون را رد کرده اند.
این مقام آمریکایی به الشرق الاوسط گفته که مقام های عراقی به ایرانی ها اعتماد می کنند و به تهران موقعیت های تأثیرگذار در حوزه اقتصاد و توسعه زیرساخت های خود می دهند.
یک مقام دیگر عراقی هم در گفت و گو با این روزنامه تاکید کرده که آمریکایی ها برای «زورگویی» در روابط خود با عراقی ها از حربه معاملات مالی استفاده می کنند.
وی اظهار کرد که بانک مرکزی عراق، ماهانه بین یک میلیارد تا دو میلیارد دلار از محل درآمدهای نفتی به حساب خود در نیویورک برای پرداخت وجه معاملات رسمی و تجاری انتقال می دهد.
یکی از مقام های حوزه نفت عراق با اشاره به دلایل سیاسی تصمیم کاخ سفید مبنی بر تاخیر در تامین و واریز این پول که قرار بود اواسط ماه گذشته به عراق پرداخت شود، گفت که «ما روی لبه چاقو قدم می زنیم.»
به گزارش ایرنا، واشنگتن هفته گذشته معافیت عراق از تحریم گاز و برق ایران را برای ۴۵ روز دیگر تمدید کرد.
مقام های آمریکایی گفته اند به شرطی این معافیت را تمدید کرده اند که بغداد جدول زمانی برای کاهش وابستگی خود تهیه و ارایه دهد.
به نوشته آسوشیتدپرس، معافیت تمدید شده به عراق فرصت میدهد تا ظرف ۴۵ روز به آمریکاییها نشان دهد که عرضه گاز داخلی را تقویت کرده یا منابع جایگزینی برای برق مورد نیاز خود پیدا کند و اتکا به ایران را کاهش دهد.
معافیت پیشین آمریکا که در اکتبر (مهر گذشته) صادر شده بود، ۱۲۰ روزه بود.
مقامات آمریکایی بارها از عراق خواسته اند تا واردات گاز و برق از ایران را پایان دهد اما مسئولان عراقی تاکید می کنند که دستکم تا سه سال دیگر امکان بینیازی از واردات این حاملهای انرژی از ایران وجود ندارد.
مقامات عراقی با اشاره به همسایگی و پیوندهای دوستی و برادری میان دو کشور از یکسو و نیاز متقابل اقتصادی از سوی دیگر بارها تاکید کردهاند که بخشی از نظام تحریمی علیه ایران نخواهند بود و تعاملات اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران را ادامه میدهند.
آمریکا اردیبهشت ۹۷ از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام )که در سال ۲۰۱۵ امضا شده بود، خارج شد و تحریمهای رفع شده به واسطه این توافق را به صورت غیرقانونی علیه ملت ایران بازگرداند.