پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر امور خارجه اسبق آمریکا فشارها علیه سوریه را هدف قرار دادن ایران دانست و با اذعان به اینکه" اکثر مردم سوریه اسد را دوست دارند و در کنار او ایستادهاند" گفت: باید سوریه را از داخل به آتش کشید.
به گزارش انتخاب به نقل از فارس، "هنری کسینجر"، وزیر خارجه اسبق آمریکا در گفتوگو با هفته نامه آمریکایی "نیویورکر" تاکید کرد که "بشار اسد"، رئیس جمهور سوریه تنها کسی است که در گذشته مرا شکست داد و امروز تنها کسی است که مرا متعجب میکند، واقعیت امر این است که اکثر مردم سوریه اسد را دوست دارند و در کنار او ایستادهاند.
کسینجر در ادامه با بیان اینکه حافظ اسد، رئیس جمهور سابق سوریه اکثر دشمنان خود را تبعید کرده است گفت،: با این حال خوشبختانه هنوز 3 میلیون احمق در سوریه هستند ، شما تصور میکنید که ما واقعا به خاطر اعراب از انقلابهای تونس و لیبی و مضر حمایت کردیم.
و درحالی که خنده بلندی سر میدهد، میگوید که ما تمام این اقدامات را به خاطر ایران و سوریه انجام دادیم، شخصا تلاش بسیاری با اسد انجام دادم که به توافقاتی برسیم اما باید اعتراف کنم که او مرا شکست داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی البدیع، کسینجر اعتراف کرد که ناآرامیهای سوریه از می 2011 به جنگ سرد جهانی سوم تبدیل شده است و انتظار میرود پس از چند ماه از شدت آن افزوده شود.
وی درباره پاسخ به این سوال که واقعا در سوریه چه میگذرد، میگوید: سوریه هم اکنون مرکز و کانون اسلام میانهرو در جهان است و این همان اسلامی است که در سال 1973 در صورتی که انور سادات به داد غرب و اسرائیل نمیرسید، بیتردید علیه اسرائیل به پیروزی میرسید.
این مقام بلندپایه سابق آمریکایی درباره موضع گیری روسیه در برابر سوریه گفت که تضاد منافع روسیه و غرب موجب شده تا روسیه به سوریه چنگ بزند، چون مسکو به خوبی میداند، با از دست دادن سوریه مهره مهمی را در خاورمیانه از دست خواهد داد.
کسینجر درباره چین و هند میگوید: بیتردید درباره هولاکو و اینکه چگونه نیمی از آسیا را به تصرف خود درآورد، اما پشت دروازههای دمشق شکست خورد، در اینجا چین برعکس عمل میکند، کشورهای شرقی از اقیانوس آرام گرفته تا دریای مدیترانه همچون دومینو مرتبط هستند، ما در افعانستان حضور یافتیم و آن را به اشغال خود درآوردیم و این تاثیری منفی بر چین گذاشت، چه رسد به سوریه که چین در آنجا منافع بیشتری دارد، به همین دلیل میتوان دلیل واکنش و اقدامات چین در شورای امنیت سازمان ملل متحد را ارزیابی کرد.
اما در پاسخ به اینکه چرا آمریکا در سوریه دست به اقدام نظامی نمیزند، کیسنجر میگوید: به دلیل حماقت نیکسون و ادامه میدهد، به همین دلیل است که اعتقاد دارم باید سوریه را از داخل به آتش کشید و این همان چیزی است که اکنون در این کشور رخ میدهد. واقعیت امر این است که سوریها از حیث منابع طبیعی و آب کشور فقیری به شمار میاید و چیزی که تعجب مرا برانگیخته اینکه آنها چگونه با این شرایط موفق شدند، این ساختارهای زیربنایی مستحکم را در مقایسه با منابعشان ایجاد کنند، نگاه کنید خدمات پزشکی و آموزش و پرورش در این کشور تقریبا رایگان است، ذخایر گندم آنها برای 5 سال کفایت میکند، با این حال آنچه بیش از همه مرا متعجب کرده حمایت آنها از بشار اسد و حمایت از ارتش سوریه است.
وی تاکید میکند: اطلاعاتی که در دست داریم ثابت میکند که تنها 1500 سرباز از 500 هزار نظامی سوری از ارتش این کشور جدا شدهاند و من اصلا نمیتوانم تصور کنم، ملتی که متشکل از 40 نژاد و طایفه مختلف است، چگونه توانسته وحدت و یکپارچگی خود را به این ترتیب و تاکنون حفظ کند.