پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سرویس تاریخ «انتخاب»: جمعه ۲۲ دی ماه ۵۷، امام خمینی پیام تشکیل «شورای انقلاب» را از نوفللوشاتو صادر کرد. آیتالله مهدوی کنی، رئیس فقید مجلس خبرگان رهبری، که خود جزو شش نفر عضو اولیه این شورا بوده، در کتاب خاطراتش (مرکز اسناد انقلاب؛ ۱۳۷۸) درباره تشکیل این شورا به دستور امام خمینی نیز سخن گفته، اما ایشان ظاهرا تاریخ تشکیل شورا را درست به خاطر نیاورده و سه ماه پیش از پیروزی انقلاب ذکر کرده است، به هر روی روایتشان از تشکیل شورای انقلاب و اعضای اولیه آن و شیوه انتخاب اعضا خواندنی است:
بعد از ۱۷ شهریور [۱۳۵۷ در]مهر ماه شایع شد که میخواهند امام را از عراق خارج کنند و به کویت ببرند تا اینکه در ۱۳ مهر ماه امام به فرانسه رفتند. در این زمان افرادی از مجموعه روحانیت با امام در ارتباط بودند. آقای مطهری ارتباط زیادی اعم از ارتباط تلفنی و ارتباط کتبی داشتند و همچنین حضورا نزد امام رفتند. من شخصا ارتباط مستقیم نداشتم، ولی، چون در جمع دوستان بودم از جریانات اطلاع داشتم. از همان زمان ارتباطات برقرار بود، گزارش اوضاع به سمع مبارک امام میرسید و دستورهایی گرفته و دستورهایی داده میشد.
البته مقر خاصی نداشتیم و شاید یکی از علتهایی که دستگاه نمیتوانست با ما مقابله کند همین بود که جای مشخص و معین نداشتیم. گاهی منزل یکی از اعضا و گاهی منزل دیگری بود. [..]جلساتمان همیشه سیار بود و در منازل میگشت.
در همین ایام بود که بحث شورای انقلاب مطرح شد. البته ما از مسافرتهای آقایان اطلاع داشتیم. از ملاقات بعضی از آقایان در پاریس با امام و رفتن خود آقای مطهری و خیلی از آقایان دیگر باخبر بودیم و برخی میرفتند و با امام ملاقات داشتند.
دو موضوع مهم قبل از انقلاب مورد بحث قرار میگرفت: یکی تشکیل حزب و دیگری شورای انقلاب، که تقریبا سه ماه قبل از انقلاب به دستور امام تشکیل گردید. مسئله تشکیل شورای انقلاب در آن زمان چیز بسیار هراسناکی بود، [البته]خطرناک هم بود که در آن زمان تعدادی از روحانی و غیرروحانی به عنوان شورای انقلاب یعنی انقلاب علیه دستگاه جمع بشوند، و به منظور رهبری و پیشبرد انقلاب تاسیس شد. همانگونه که اشاره شد در آن زمان مرحوم شهید مطهری بیشتر از همه در ارتباط با امام بودند. بعد هم جناب آقای بهشتی بودند که افراد را به امام پیشنهاد میدادند و ایشان هم اگر میپذیرفتند بعد به آنها اعلام میکردند و موافقت آنها را میگرفتند. یادم میآید که آیتالله مطهری، آیتالله طالقانی، بنده، آیتالله خامنهای، آقای هاشمی و آقای باهنر با هم بودیم. شورای انقلاب چند تغییر و تحول داشت، ظاهرا اولین اعضا شش نفر بودند: بنده، آقای اردبیلی، آقای باهنر، آقای بهشتی، آقای مطهری و آقای هاشمی و نفر هفتم جناب آقای خامنهای بودند. خودشان فرمودند که من جزو هفت نفر اولیه بودم، ولی چند روزی از مشهد دیر آمدم. آقای مطهری گفتند شما جزو آن هفت نفر اول بودید. اینطوری که فرمودند؛ یعنی در جلسات اول ایشان نبودند و همان شش نفر بودند. پیشنهاد اعضا هم تقریبا از آقایان بهشتی و مرحوم مطهری بود؛ یعنی در ابتدا طبق معیارهایی آنها اعضا را انتخاب میکردند و بعد تصویب نهایی با حضرت امام بود. ما برخی از معممین را برای عضویت اسم میبردیم، ولی آقای بهشتی و مطهری قبول نمیکردند و میگفتند: «نه آنها باشند برای بعد» و شاید مقصودشان مسئولیتهای آینده بود.