پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بیشتر ما با تأثیرات منفی سلامت جسمی ناشی از استعمال سیگار آشنا هستیم، اما آیا این عادت می تواند بر سلامت روحی و عاطفی ما نیز تأثیر بگذارد؟ یک مطالعه جدید ارتباط بین سلامت روان و سیگار کشیدن را در دانش آموزان بررسی کرده است.
در این مطالعه سرنخ هایی وجود دارد که سیگار کشیدن را عامل مهمی برای افسردگی معرفی می کند.
به عنوان مثال،احتمال بروز افسردگی در افرادی که سیگار می کشند، دو برابر بیشتر از کسانی است که سیگار نمی کشند، اما هنوز مشخص نیست که چه عواملی باعث این امر شده است.
علاوه بر این، مطالعات دیگر نشان داده اند افرادی که هرگز سیگاری نکشیده اند، از کیفیت زندگی بهتری با سلامتی برخوردارند، همچنین اضطراب و افسردگی کمتری دارند.
شرکت کنندگانی که معمولا دانشجو بودند اطلاعاتی در مورد سوابق اجتماعی و اقتصادی خود – مانند سن، وضعیت اجتماعی، محل تولد و تحصیلات والدین – و همچنین اطلاعاتی در مورد هر شرایط مزمن موجود آنها همچنین در مورد عادات و شیوه زندگی خود، از جمله وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، میزان ورزش و عادات غذایی اطلاعاتی را ارائه دادند.
به طور کلی، این مطالعه نشان داد دانش جویانی که سیگار می کشیدند به احتمالً دو تا سه برابر بیشتر از کسانی که هرگز سیگار نکشیده اند دچار افسردگی بالینی شده اند.
در این مطالعه در یکی از دانشگاه ها، ۱۴٪ از افراد سیگاری دچار افسردگی بودند، در حالی که تنها ۴٪ از همسالان غیر سیگاری این بیماری را داشتند. در دانشگاه دیگری، ۱۹٪ افسردگی داشتند ، در حالی که ۱۱٪ کسانی که سیگار نمی کشیدند، افسرده بودند.
افرادی که سیگار می کشند به طور مداوم علائم افسردگی و سلامت روانی ضعیف تری دارند، به طوری که در پارامترهای “نشاط” و “عملکرد اجتماعی” آنها منعکس می شود.
البته نویسندگان این مطالعه معتقدند که این یافته ها نیاز به تحقیقات بیشتر در مورد تعامل بین استعمال دخانیات، سلامت روان و کیفیت زندگی با پیامدهای پیشگیری، تشخیص و درمان تأکید دارد.
محققان بر این باورند که سیگار کشیدن و افسردگی ارتباط تنگاتنگی دارند.
محققان در مورد خطرات ناشی از استعمال دخانیات هشدار می دهند و سیاست گذاران را ترغیب می کنند تا با انجام برنامه های مناسب از بروز این خطرات بکاهند.
شفقنا