«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند
سرویس تاریخ «انتخاب»: سندی سری از ایتالیا به تاریخ سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۳۸۲ با عنوان «انتقال قریب الوقوع محمولههای مرتبط با موشک از یک شرکت ایتالیایی به ایران» منتشر شده است.
به گزارش «انتخاب»؛ متن این سند که ویکی لیکس آن را منتشر کرده، در زیر آمده است:
موضوع سند: انتقال قریب الوقوع محمولههای مرتبط با موشک از یک شرکت ایتالیایی به ایران
طبقه بندی: سری
سه شنبه ۱۶:۰۸ دقیقه هشتم آوریل ۲۰۰۳
از: ایتالیا
به: نامشخص
۱. فرستاده اقتصادی ما و مامور سیاسی سفار انگلستان، نیک هاپتون، پیام تلگراف مرجع را در روز ۸ آوریل به هماهنگ کننده کنترل صادرات وزارت امورخارجه ایتالیا اوگو دوموهر منتقل کردند. ملاقات ما بعد از ملاقات فرستاده اقتصادی سفارت بریتانیا، اسکات وایتمن، با مشاور سیاسی معاون نخست وزیر، جیان پائولو اسکارناته، در روز ۷ آوریل درباره همین موضوع انجام شد (قبل از آنکه ما به وایتمن اعلام کنیم که میخواهیم این مسئله را نگرانی را بصورت مشترک بیان کنیم، او به ما گفت که بر اساس دستورات سفارت انگلستان عمل میکند). دوموهر قبلا درباره این مسئله با اسکارانته صحبت کرده بود و او به ما گفت که برای انتقال نگرانیهای ما با وزارت فعالیتهای سازنده در تماس است (که تمامی مجوزهای صادرات را صادر میکند) تا بتواند گزارشی از وضعیت درخواست مجوز پیدا کند (مطمئن نبود مجوز هنوز صادر شده باشد) و اگر مجوز صادر شده بود، موقعیت انتقال محموله را از مسئولان گمرک ایتالیا جویا خواهد شد. دوموهر تاکیدد کرد که دولت ایتالیا تمام توان خود را به کار خواهد گرفت تا این انتقال را معلق کند، هرچند اشاره کرد که اگر مجوز صادر شده باشد، این کار بلحاظ قانونی بسیار دشوار خواهد بود.
۲. دوموهر همچنین به ما گفت که اولین بار تقریبا سه ماه قبل این درخواست صادرات مورد توجه وزارت امورخارجه قرار گرفت، زمانی که وزیر دفاع آن را برای بررسی به کمیته مشترک مشورتی کنترل صادرات ارایه کرده بود که ریاست آن برعهده دوموهر است. هرچند مخزنهای آزمایشهای جوی در لیست کنترل صادرات قرار ندارند، اما وزارت دفاع معتقد بود بر اساس ماده «بررسی تمامی موارد» در قوانین کنترل صادرات اتحادیه اروپا، این محموله نیازمند بررسیهای بیشتر بوده است. به گفته دو موهر در بررسی این کمیته هم هیچ اطلاعات قابل توجهی برای رد درخواست یافت نشد. او میافزاید کمیته از رد درخواستهای مشابه برای انتقال محموله به شرکت تجهیزات ایمنی ایران (SEP) توسط کشورهای شریک در شورای کنترل فناوری موشکی بی خبر بوده است. دوموهر اضافه کرد که او مقاله ارایه شده توسط آمریکا در نشست شورای کنترل فناوریهای موشکی در سال ۲۰۰۲ را به خاطر نمیآورد که در آن SEP به عنوان یک شرکت ظاهری برای پوشش برنامه موشکی ایران معرفی شده بود.
۳. فرستاده اقتصادی همچنین نسخههایی از تلگراف مرجع را به مسئول میز ایران در وزارت امورخارجه ایتالیا، فراری براوو، و همینطور مدیر دفتر کنترل تسلیحات و منع گسترش، الساندرو چوز، تحویل داد.
سمبلر
وزیر دفاع از بن زاید درباره نفوذ ایران در عراق پرسید. بن زاید پاسخ داد که ایران همه را نگران میکند. ایران با پیش بینی سقوط صدام از فرصت استفاده کرد تا اعتماد و وفاداری نیروهای شیعه را به دست آورد. هرچند اماراتیها با انتخاب یک رییس جمهور شیعه مخالف نیستند، اما نگران ظهور یک شخصیت شیعه قدرتمند هستند.