arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۸۹۰۴
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۰ - ۲۹ آذر ۱۳۹۸
اسناد ویکی لیکس در «انتخاب»؛ شماره ۱۰۶/

دیدار مقام کانادایی با البرادعی یک روز پس از سفر او به ایران در سال ۱۳۸۲ / کانادا: هرچه بیشتر از برنامه هسته‌ای ایران آگاه می‌شویم، نگرانی مان بیشتر می‌شود

در واکنش به درخواست بولتون، معاون وزیر، کانادا مسایل مطرح در تلگراف مرجع را در اولین فرصت و از طریق نمایندگی خود در وین، نزد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح خواهد کرد. تری وود، معاون مدیر بخش عدم گسترش تسلیحات در وزارت امورخارجه به ما گفته است که هرچه کانادا بیشتر از برنامه هسته ای ایران آگاه می شود نگرانی اش بیشتر می شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دیدار مقام کانادایی با البرادعی یک روز پس از سفر او به ایران در سال ۱۳۸۲ / کانادا: هرچه کانادا بیشتر از برنامه هسته‌ای ایران آگاه می‌شویم، نگرانی مان بیشتر می‌شود

«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند

سرویس تاریخ «انتخاب»: سندی محرمانه از کانادا به تاریخ پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۸۲ با عنوان «کانادا نگرانی درباره ایران را دوباره با البرادعی مطرح می کند» منتشر شده است.

به گزارش «انتخاب»؛ متن این سند که ویکی لیکس آن را منتشر کرده، در زیر آمده است:

موضوع سند: کانادا نگرانی درباره ایران را دوباره با البرادعی مطرح می کند
طبقه بندی: محرمانه
پنج شنبه 21:41 دقیقه سوم آوریل 2003
از: کانادا
به: نامشخص

در واکنش به درخواست بولتون، معاون وزیر، کانادا مسایل مطرح در تلگراف مرجع را در اولین فرصت و از طریق نمایندگی خود در وین، نزد البرادعی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مطرح خواهد کرد. تری وود، معاون مدیر بخش عدم گسترش تسلیحات در وزارت امورخارجه به ما گفته است که هرچه کانادا بیشتر از برنامه هسته ای ایران آگاه می شود نگرانی اش بیشتر می شود. او گفت که کانادا همچنین بر تهدید این مسئله برای اعتبار آژانس هم تاکید دارد. نشانه هایی از آنکه البرادعی حاضر است به رویکرد «انعطاف پذیر» در قبال ایران برای انجام کار درست متوسل شود، ناراحت کننده است. وود ادامه داد که نمی توان برای ایران استانداردی کمتر از کانادا یا دیگر اعضای آژانس قایل شد که مجبور به رعایت همه قوانین این آژانس هستند.

وود می گوید که بعد از سفر البرادعی به ایران، دبیرکل آژانس روز 27 فوریه نمایندگی کانادا را در جریان این سفر قرار داد. رییس هیات کانادا با البرادعی در ادامه همان روز دیدار کرده و نگرانی های کشورش را درباره نتایج این دیدار مطرح و سخنان «قاطعی» را درباره ایران در نشست شورای حکام در ماه مارس بیان کرد. بعد از آن آمریکا و بریتانیا با کانادا درباره یک نشست غیررسمی از اعضای آژانس برای بررسی موقعیت ایران گفتگو کردند. رییس هیات کانادایی قرار است میزان نشستی در روز 10 آوریل باشد تا مزایای چنین دیداری در آن بررسی شود. اگر منافع به اندازه کافی باشد، این هم موقعیت دیگری برای دیدار با البرادعی خواهد بود.

وود همچنین تاکید کرد که جیم رایت، دستیار معاون وزیر امورخارجه در سیاست امنیتی و جهانی، در روزهای 7 و 8 آوریل برای شرکت در نشست سران عالی رتبه گروه 8 به پاریس خواهد رفت.
کلوچی

نظرات بینندگان