پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون حقوقی و پارلمانی سیدمحمد خاتمی گفت: آنها که انقلاب 57 را تخطئه میکنند، نباید به فکر ایجاد انقلابی دیگر باشند.
محمدعلی ابطحی در یادداشتی با عنوان «انقلابی میرا یا پویا؟» در وبلاگ خود نوشت:
• بخشی از نسل فعلی غیرمنصفانه به نفی انقلاب اسلامی، باور پیدا کردهاند. یکی به دلیل عملکردهای بعضی از مسئولان در این سه دهه و دیگر به دلیل خواستهای متفاوتی که خود آن را مطالبه میکنند و گمان میبرند جامعه ایرانی سی و چند سال پیش ایران هم باید درست مثل آنان میاندیشیدند و همین خواستها را داشته باشند و همین را دلیل تخطئه انقلاب پدران خود میدانند.
• اینکه هر نسلی به جای جلو بردن حرکت رو به رشد جامعه، به عیب گیری و عیب تراشی نسلهای قبلی خود بپردازند، یک بیماری تاریخی است که متأسفانه در تاریخ سیاسی ایران، بیش از نقاط دیگر دنیا دیده میشود.
• جامعه تاریخی ایران در هیچوقت تاریخ خود این حجم نیروهای تحصیلکرده نداشته است. از این جامعه میتوان انتظار داشت که برای پیشرفت خود حوادث تاریخی مثل انقلاب اسلامی را برای داوری و نقد حتما در ظرف زمانی مناسب آن بررسی کند و مغرورانه یک ملتی که اتفاق بزرگ آزادیخواهانهای را به وجود آورد نفی نکند. اهانت به رفتار جمعی که از دل آن به رهبری امام خمینی انقلاب اسلامی را آفرید، حتما اهانت و نفی کسانی است که امروز میخواهند تاریخساز شوند.
• انقلاب اسلامی یک کودتا نبود که جمعی با داشتن سلاح حکومت را در اختیار خود بگیرند که رفتار جمعی تلقی شود.
• این غیرقابل انکار است که از بعد پیروزی انقلاب در مقاطع مختلف نیروهای زیادی به تناوب یا به دلیل عملکرد خودشان و یا به دلیل قدرت دوستی مدیران و قدرت داران حذف شدند و در صف مخالفان قرار گرفتند و انصافاً حذف بسیاری از دلسوزان آسیب غیرقابل انکاری را به بدنه نیروهای فراگیر انقلاب زد و روز به روز این بدنه لاغرتر شد. اما هیچ یک از این رفتارها دلیل نمیشود که کسی نسل انقلاب اسلامی را مورد ملامت تاریخی قرار دهد.
• تغییر و تحول و انقلاب هدف نیست. آنها وسیلهای هستند برای رسیدن به مجموعهای از خواستها و آرمانها. برای تداوم آن خواستها نباید انقلاب و تحولات بنیادی، اصل مستمر باشد. بلکه نظارت و حفاظت از آن دستاوردهاست که باید استمرار داشته باشد. روح تغییر خواهی بنیادی مستمر که عامل بسیاری از عقب مانها در تاریخ ایران بوده است، اگر تبدیل شود به روح اصلاح طلبی مستمر میتواند فلش مسیر جامعه را به طرف پیشرفت نشان دهد.
• آنها که انقلاب را تخطئه میکنند؛ اگر اصل آن انقلاب بزرگ مردمی را نفی میکنند، به طریق اولی نباید دوباره به فکر انقلاب و تحول اساسی دیگر باشند. چون اگر آن اجماع بزرگ مردمی نسل انقلاب 57 منفی تلقی شود، قطعا تحولات بنیادی دوباره دارای آسیبهای بیشتری به جامعه است.
• پایبندی به اصول انقلاب اگر به معنای نادیده گرفتن تحولات اجتماعی تلقی شود، شعارهای انقلاب را به دست خود میرا میکند.
• انقلابی بودن به معنای تحجر نیست. تحجر سنگواره شدن ذهن است و نفی هر نوع نو شدن. دفاع از نسل انقلاب اسلامی یک ضرورت تاریخی است و نفی آن نفی خود و نفی یک ملت است.