arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۷۶۵۰
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۲۳ آذر ۱۳۹۸
القدس العربی گزارش داد؛

آمریکا قانون «سزار» را تصویب کرد تا جلوی نفوذ ایران در سوریه را بگیرد؟

به موجب قانون سزار، تمام طرفهایی که وارد معاملاتی در زمینه تکنولوژی های نظامی و خدماتی با نظام سوریه شوند، مورد تحریمهای شدید قرار می گیرند. علاوه بر این، تحریمهای خزانه داری آمریکا شامل شرکتهای اقتصادی فعال در زمینه انرژی، سازندگی، سرمایه گذاری، ارتباطات و ... که در سوریه فعالیت می کنند و یا با نظام اسد به صورت مستقیم با غیر مستقیم همکاری داشته باشند، می شود؛ چه این شرکتها روسی باشند، یا ایرانی و چینی.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آمریکا قانون «سزار» را تصویب کرد تا جلوی نفوذ ایران در سوریه را بگیرد؟

هبة محمد در روزنامه عرب زبان القدس العربی چاپ لندن نوشت: مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا، قانون سزار، برای حمایت از شهروندان سوری را تصویب کرد، تا این قانون هفته آینده به سنای آمریکا و سپس، به دونالد ترامپ رسیده و اجرایی شود.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: قانون مذکور، تحت عنوان«سزار»، پس از انتشار عکس هایی از زندانی های سوری که در زندان نظام اسد مورد شکنجه قرار می گیرند، تصویب شد و تحلیلگران بر این عقیده اند که قانونگذاران آمریکایی قصد دارند تحریمهای قانونی و اقتصادی قاطع و بی سابقه ای را متوجه تمام دستگاههای دولتی و شخصیتهای مرتبط با نظام سوریه کنند؛ علاوه بر اینکه زمینه را برای از میان رفتن نفوذ ایران در منطقه و نیز کاهش قدرت مانور روسیه در سوریه فراهم کرده و این دولت را به سمت امتیاز دهی برای تحقق صلح سیاسی در چارچوب تلاشهای سازمان ملل سوق دهند.

به گفته دکتر ایمن عبدالنور، معارض سوری، این قانون به مثابه یک هشدار بزرگ به دولتهای متعددی از جمله هم پیمانان آمریکاست، که تصور می کنند مورد محاکمه قرار نمی گیرند. وی تاکید می کند که پس از صدور قانون سزار، هر شخصی که با نظام اسد در تعامل باشد، در معرض تحریمهای شدید آمریکا قرار می گیرد.

از سوی دیگر، عبیده فارس، رئیس بخش مطالعات مرکز مطالعات استراتژیک جسور، در گفتگو با القدس العربی گفت: به موجب قانون سزار، تمام طرفهایی که وارد معاملاتی در زمینه تکنولوژی های نظامی و خدماتی با نظام سوریه شوند، مورد تحریمهای شدید قرار می گیرند. علاوه بر این، تحریمهای خزانه داری آمریکا شامل شرکتهای اقتصادی فعال در زمینه انرژی، سازندگی، سرمایه گذاری، ارتباطات و ... که در سوریه فعالیت می کنند و یا با نظام اسد به صورت مستقیم با غیر مستقیم همکاری داشته باشند، می شود؛ چه این شرکتها روسی باشند، یا ایرانی و چینی.

طبق این قانون، فعالیتهای اقتصادی در مناطق خارج از سیطره نظام سوریه گسترش می یابد؛ تا شرکتها به سمت سرمایه گذاری و همکاری در این مناطق سوق داده شوند.

اما در مقابل، محدودیتهای اقتصادی زیادی بر مناطق تحت سیطره نظام سوریه اعمال می شود، تا احتمال فروپاشی اقتصاد آن ممکن شود. چه بسا ایالات متحده به این وسیله قصد دارد مردم سوریه را به سمت تظاهرات علیه نظام سوریه واداشته و فشار بر نظام اسد، روسیه و ایران را افزایش دهد.

نظرات بینندگان