نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: ارائه لیست مجزا توسط حامیان قالیباف، نقطه شروع انحراف است. قطعا نه تنها اصولگرایان، بلکه اصلاحطلبان نیز ظرفیت بیشتر از یک لیست ندارند.
حجتالاسلام و المسلمین محمدحسین حسینزاده بحرینی امشب در ستاد انتخابات شهرستان مشهد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: دوره یازدهم دوره بسیار مهم و حساسی است. در دوره دهم به دلیل برخی اتفاقاتی که در کشور رخ داد که بخشی به خود مجلس مربوط بود و بخشی هم به مجلس مربوط نبود و عوارض آن از خارج متوجه مجلس شد، مجلس در ذهن مردم مقداری تنزل جایگاه پیدا کرد.
وی افزود: اولین وظیفه نمایندگان مجلس یازدهم این است که این جایگاه را در ذهن و چشم مردم بازسازی کنند. مجلس باید به جایگاه واقعی خود برگردد، یعنی اگر در تاریخچه انقلاب این جمله را از امام شنیده بودیم که مجلس در راس امور است، شعار نبود، از نظر ایشان در یک نظام مردمسالار، نمایندگان مردم باید در مهمترین مسائل تصمیمگیری و اظهار نظر کرده، مجریان را مواخذه کنند و در راس امور بودن خود را نشان دهند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مجلس دهم این موضوع مقداری رنگ باخته، بنابراین فرای مسائل مهمی که در کشور وجود دارد و مجلس یازدهم باید آنها را حل و فصل کند، باید از این زاویه نیز به جایگاه اصلی خود برگردد و مجدد در چشم و ذهن مردم مورد تعظیم قرار بگیرد. این کار مهمی است که مجلس یازدهم باید به صورت جدی به آن توجه کند.
بحرینی در خصوص ارائه لیست واحد توسط اصولگرایان، گفت: هنوز برای یک لیست مشخص جمعبندی نکردیم اما در جریان اصولگرایی جلساتی برگزار شده، رایزنیهایی انجام میدهند و در نهایت به لیست واحدی خواهند رسید. توقع این است که اصولگرایان در مشهد با یک لیست در انتخابات حضور پیدا کنند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در خصوص احتمال لیست مجزا توسط حامیان قالیباف، بیان کرد: این نقطه شروع انحراف است. قطعا نه تنها اصولگرایان، بلکه اصلاحطلبان نیز ظرفیت بیشتر از یک لیست ندارند، اگر برای اصولگرایان موفقیت در انتخابات مهم بوده که هست، حتما باید تلاش کنند تا به یک لیست واحد برسند.
وی با اشاره به عملکرد کمیسیون اقتصادی مجلس، تصریح کرد: از جنبه نظارتی به کمیسیون اقتصادی نمره بالایی نمیدهم و شاید حداکثر نمره 12 داده شود. از نظر تقنینی، نمرهای تاکنون میگیرد و نمرهای نیز ظرفیت دارد که تا پایان دوره بگیرد. از بعد تقنینی تاکنون نمره 14 میدهم، زیرا چند قانون خوب در این دوره در کمیسیون اقتصادی مصوب شد و در صحن نیز به تصویب مجلس رسید، ایرادات شورا را برطرف کرد و در مجمع نیز تلاش کردیم تا به ثمر برسد و نهایتا ابلاغ شد، این قوانین به قدری اهمیت دارد که نمره 14 بدهم.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: چند قانون مهم دیگر نیز اکنون در صحن داریم که مالیات بر ارزش افزوده، لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون بانکداری و لایحه حذف سود مرکب است، هر کدام از این قوانین که به نتیجه برسد، نمره کمیسیون را یک نمره ارتقا میدهد و تا پایان این دوره ظرفیت دارد که به 18 برسد.
بحرینی در خصوص افزایش قیمت بنزین، عنوان کرد: اگر از شخص بنده سوال کنید میگویم که بیاطلاع بودم و اگر از بسیاری از نمایندهها نیز بپرسید، اظهار بیاطلاعی میکنند. ما حدود دو ماه پیش جلسه غیر علنی داشتیم که در آن تمام سناریوهایی که در ذهن رئیس مجلس بود، مطرح شد و هیچ کدام رای نیاورد، در خصوص این گزینه که وضعیت موجود ادامه پیدا کند، رایگیری شد که رای بالایی به دست آورد.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی افزود: ذهنیت نمایندگان با توجه به آن رایگیری جلسه غیر علنی این بود که چنین اتفاقی نمیافتد و تصور این بود که شورای سران از طریق رئیس مجلس از نظر نمایندهها خبر دارد و تصمیمی غیر از این نمیگیرد. ما در حد چند ساعت قبل باخبر شده بودیم.
وی با اشاره به اینکه مردم همواره با دو انگیزه در انتخاباتها حضور پیدا میکنند، تصریح کرد: انگیزه اول، تکلیف است که مردم باید در سرنوشت خود دخالت کنند. وقتی در یک مقطعی وضعیت اداره کشور با ضعف مواجه میشود، تکلیف جدیتر شده و در دوره بعد یک مشارکت بیشتر و پرشورتری پیدا میشود تا مجلس بعدی تقویت شود. این انگیزه همواره بوده و این دوره نیز به همان قوت خواهد بود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: انگیزه دومی که این بار وجود دارد، این است که ما یک ملت هستیم، این ملت مسئولانی را انتخاب میکنند که در طول دوره خدمت محک میخوردند و در مقطع بعدی بار دیگر مردم باید در خصوص آنها تصمیم بگیرند که آیا مجدد این فرد را انتخاب کنند یا نشان داده که توانایی این کار را ندارد. اگر شرایط کاملا عادی بود، این سوال جدی نمیشد، اما وقتی شرایط بغرنج میشود، مردم باید حساس شوند.
بحرینی ادامه داد: این وضع معلول تصمیمگیریها و رفتارهای ما یعنی مجموعه عوامل حکومتی است. همه ما دخیل بودیم و هیچ کس نباید بگوید که من دخیل نبودم، اما واقعیت این است که همه به یکگونه رفتار نکردند، برخی در به وجود آمدن این وضع مستقیما مقصر هستند و برخی تلاش زیادی کردند تا جلوی انحراف و این اتفاقات را بگیرند اما به این دلیل که نیرو، همفکر و همراه کافی در مجالس و دولت نداشتند، توفیقشان به اندازهای نبود که از این وضعیت جلوگیری شود. تشخیص این مورد کار مهمی است. مردم باید تشخیص دهند که چه کسی در این وضعیت مقصر است و چه کسی تلاش کرده تا وضع را بهتر کند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم ایران مردمی هستند که در مقاطع خاصی رفتاری انجام دادند که قابل پیشبینی نبوده و ممکن است اکنون تصور شود که مردم در این انتخابات به دلیل شرایط اقبال زیادی نخواهند داشت، فشارهای اقتصادی به قدری زیاد بوده که ممکن است باعث سرکوب انگیزه افراد برای مشارکت در انتخابات شود اما مردم به انگیزه اول یعنی از زاویه تکلیف نگاه میکنند که کار خود را انجام خواهند داد و حتما بانشاط حضور پیدا میکنند. پیشبینی من این است که مشارکت از دور قبل انتخابات مجلس کمتر نخواهد بود.
وی در خصوص شفاف کردن منابع مالی خود، عنوان کرد: هر نامزدی یک شبکه حامیان مالی خواهد داشت، یا شخصا تمکن مالی دارد یا اگر مانند من تمکن نداشته باشد، باید جمعی را انگیزهمند کند و آنها باورشان شوند که این فرد صلاحیت ورود به مجلس را دارد تا یک گوشه کار را بگیرند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این مرز تشخیص است. ممکن است فردی شبکهای را دور خود جمع کند که بده بستان شکل بگیرد. این مرزی است که دستگاههای نظارتی ناظر بر انتخابات باید دقیق باشند. اینکه مجلسی خوب یا وابسته به عدهای سرمایهدار باشد، در این بخش مشخص میشود.
بحرینی بیان کرد: در دورههای قبل تامین مالی من توسط افرادی انجام شد که از قشر متوسط یا متوسط رو به پایین بودند، از زندگی خود زدند یا قرض گرفتند تا به من کمک کنند، اگر این دوره نیز بحث انتخابات جدی شده و وارد تبلیغات شوم، این افراد کمک میکنند، در این مرحله خودم را موظف میدانم و دستگاه نظارتی نیز باید همه ما را ملزم کند که ریز مبالغ برای تبلیغات را به مرجع نظارتی اعلام کنیم. ما این ماده را در مجلس تصویب کردیم، اما هنوز قانون نشده است، با این وجود من خود را متعهد میدانم که این کار را انجام دهم.