«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند
سرویس تاریخ «انتخاب»: سندی محرمانه به تاریخ سه شنبه، چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۸۱ به توضیحاتی درباره سفر نخست وزیر ایتالیا به روسیه و سفر رییس مجلس ایتالیا به ایران در مورد ایران پرداخته است.
به گزارش «انتخاب»؛ متن این سند که ویکی لیکس آن را منتشر کرده، در زیر آمده است:
موضوع سند: ایتالیا: نکاتی درباره سفر نخست وزیر به روسیه و سفر رییس مجلس به ایران
طبقه بندی: محرمانه
چهارشنبه ۱۲:۲۷ دقیقه شانزدهم اکتبر ۲۰۰۲
از: ایتالیا، رم
به: نامشخص
۱. روز ۱۵ اکتبر، سفیر با مشاور دیپلماتیک نخست وزیر برلوسکونی، کاستلانتا، درباره نگرانیهای آمریکا از سیاستهای روسیه در قبال ایران، متناسب با نکات گفته شده در تلگراف الف، صحبت کرده تا برای آماده سازی دیدار نخست وزیر با رییس جمهور پوتین در روز ۱۶ اکتبر در مسکو استفاده شود. (نکته: کاستلانتا به نیابت از برلوسکونی درخواست این صحبت را داده بود تا برلوسکونی از تمامی نکات موردنظر دولت آمریکا برای تاکید در جریان دیدار با پوتین آگاه باشد. پایان نکته). کاستلانتا سفیر سابق ایتالیا در تهران، بصورت خاص به نکات دولت ایتالیا درباره مداخله روسیه در برنامههای هستهای آشکار و پنهان ایران و تهدید آنها برای روابط آمریکا و روسیه علاقه داشت. در مورد عراق هم او اعلام کرد که نخست وزیر کاملا با نکات گفته شده درباره نیاز به یک تلاش بین المللی متحد و منسجم موافق است. برای فشار به صدام بمنظور کنار گذاشتن تسلیحات کشتار جمعی، کاستلانتا گفت که تنها مراسم برنامه ریزی شده برای سفر یک روزه نخست وزیر به مسکو یک مراسم بلندمدت نهار دو به دو با پوتین است. کاستلانتا انتظار داشت که او فرد همراه نخست وزیر در این مراسم ناهار باشد. کاستلانتا همچنین اشاره کرد که یک احتمال کم وجود دارد که نخست وزیر در راه برگشت در عصر روز ۱۶ اکتبر به برلین برود اگر امکان دیدار با صدراعظم آلمان وجود داشته باشد.
۲. روز ۱۰ اکتبر سفیر و فرستاده سیاسی نکات تلگراف ب. درباره ایران را با سباستیانی، مشاور دیپلماتیک پیرفردیناندو کاسینی، رییس اتاق معاونین مطرح کردند. کاسینی درخواست کرده بود که قبل از سفر از به ایران نکات موردنظر آمریکا را بشنود. آنها تاکید کردند که هرچند احتمال دیدار کاسینی با مسئولان ایرانی دخیل در مسایل .... تسلیحات .... وجود ندارد، اما مهم است که اهمیت این مسایل در ایجاد روابط قوی با اروپا بصورت خصوصی و علنی مورد تاکید قرار گیرد. مردم و دولت ایران نباید سیاست تعامل اروپا را با پذیرش سابقه تروریسم و تسلیحات کشتار جمعی ایران یکسان بگیرند.
۳. روز ۱۴ اکتبر کاسینی به سفیر اطلاع داد که در روزهای ۳۱ اکتبر تا ۴ نوامبر به ایران خواهد رفت. سفیر پیشنهاد کرد اسناد عمومی و گزارشهای اطلاعاتی درباره ایران را با کاسینی در میان بگذارد و او پذیرفت. سفارت در حال حاضر در حال کار برای آماده کردن این گزارشها است.
سمبلر
وزیر دفاع از بن زاید درباره نفوذ ایران در عراق پرسید. بن زاید پاسخ داد که ایران همه را نگران میکند. ایران با پیش بینی سقوط صدام از فرصت استفاده کرد تا اعتماد و وفاداری نیروهای شیعه را به دست آورد. هرچند اماراتیها با انتخاب یک رییس جمهور شیعه مخالف نیستند، اما نگران ظهور یک شخصیت شیعه قدرتمند هستند.