"مهدی حسینینژاد" در خصوص نظارتها در هفته گذشته در استان کرمان پس از افزایش قیمت بنزین گفت: در هفته گذشته حدود یک هزار مورد بازرسی از واحدهای صنفی مختلف انجام دادیم که در راستای این بازرسیها یک هزار و ۳۰۰ پرونده تخلف با ارزش ریالی یک میلیارد ریال تشکیل شده است.
وی با بیان این مطلب که در هفته گذشته حدود ۱۰ گشت مشترک با سایر دستگاههای ذیربط تشکیل شده است، اظهار کرد: در راستای کنترل قیمت در بازار پس از افزایش قیمت بنزین، با اتحادیههایی که کالاهای سبد خانوار را تامین میکنند، جلسات ویژه داشتهایم تا از این طریق بتوانیم کالای مورد نیاز مردم را با قیمت واقعی تامین کنیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان بیان کرد: سامانه ۱۲۴ نیز از ساعت ۷ صبح تا ۲۲ به صورت فیزیکی اپراتورهای آنها پاسخگوی ثبت و بررسی شکایات مردمی هستند که در یک هفته گذشته حدود ۲۵۰ شکایت از طریق تلفن ۱۲۴ در استان ثبت شده که بیشترین شکایات مردمی در زمینه افزایش کرایه تاکسیها درون و برون شهری و قیمت میوه بوده است.
وی از رشد ۱۰۰ درصدی شکایات مردم ثبت شده از طریق تلفن ۱۲۴ در یک هفته گذشته نسبت به هفتههای قبل از آن خبر داد و یادآوری کرد: امروز هیچ دلیلی برای افزایش قیمت سایر کالاها در پی افزایش قیمت بنزین وجود ندارد و نمی توان این افزایش قیمت بنزین را با سال ۹۰ مقایسه کرد زیرا تفاوت افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ با سال ۹۰ در این بود که در آن سال قیمت سایر فرآورده های نفتی همچون نفت، گاز و مازوت نیز افزایش پیدا کرد و این موضوع در آن سال باعث شد که بسیاری از کالاها از افزایش این قیمتها تاثیر مستقیم بگیرند اما در سال جاری تنها بنزین افزایش قیمت پیدا کرده است.
افزایش قیمتهای حاملهای انرژی یک دوران گذار دارد
حسینینژاد ادامه داد: افزایش قیمتهای حاملهای انرژی یک دوران گذار دارد و در دوران بعدی باید بازار رصد و پایش شود. در مقطع فعلی که افزایش قیمت بنزین داشتیم طبیعتا به لحاظ بعد روانی مدیریت کردن آن در زمان گذار آن مشکل است که پیشبینی میکنیم دوران گذار این موضوع حدود یک ماه باشد.
وی ادامه داد: در دوران گذار باید از بعد امنیتی، اجتماعی، فرهنگی، کارشناسی و ... به مسایل توجه کرد که مهمترین شاخصی که در این دوران گذار با توجه به هجمههای که از بیرون کشور مدیریت میشود، باید به آن اهمیت داده شود، بعد امنیت است لذا امنیت روی سایر مسایل(فرهنگی، اجتماعی و ...) سایه افکنده است و بعد از آن مباحث کارشناسی در خصوص قیمتها است و تاثیر مستقیم افزایش قیمت بنزین بر کالاها مورد ارزیابی قرار میگیرد و قیمت تمام شده کالاها مشخص میشود و از مسیر اداری آن افزایش قیمتها لحاظ میشود.
رییس سازمان صمت شمال استان کرمان با انتقاد از اینکه ما یاد نگرفتهایم که درست مصرف کنیم؛ تصریح کرد: بهطور متوسط روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود که براساس شاخصهای دنیا (تعداد خودرو، موتورسیکلت و ...) ما حدود ۳۰ میلیون لیتر مازاد مصرف داریم که این مازاد مصرف کردن ما یا بحث قاچاق بوده یا عدم مصرف بهینه را در پی داشته است که براساس آمار غیررسمی حدود ۱۰ میلیون لیتر بنزین قاچاق و حدود ۲۰ میلیون لیتر نیز مصرف بد بنزین را داریم که باید برای این موضوع چارهای اندیشیده شود.
افزایش قیمت بنزین در این زمان نباید اتفاق میافتاد
وی افزود: بعد فرهنگی به سرعت نمیتواند این بدمصرف کردن ما را اصلاح کند، پس باید اقدام دیگری برای اصلاح مصرف میشد لذا قیمت بنزین را به قیمت واقعی آن نزدیک کردند اما بنده به عنوان یک دستگاه اقتصادی معتقدم افزایش قیمت بنزین در این زمان نباید اتفاق میافتاد اما به لحاظ کارشناسی باید برای این مازاد مصرف نیز کاری میکردیم.
حسینینژاد اظهار کرد: افزایش قیمت بنزین روی برخی از کالاها تاثیر مستقیم دارد و روی برخی از کالاها نیز به لحاظ بعد روانی تاثیر میگذارد اما بنزین چون روی قیمت تمام شده بسیاری از کالاها تاثیر مستقیم ندارد به لحاظ کارشناسی نباید این افزایش قیمت روی همه کالاها تاثیر بگذارد اما به لحاظ بعد روانی همواره این تاثیر را شاهد خواهیم بود.
وی با تاکید برآنکه تنها راهکار ما برای تنظیم بازار فقط جریمه نیست، عنوان کرد: بازار را به صورت مرتب رصد میکنیم. برای قیمت کالاهایی که از افزایش قیمت بنزین تاثیر میپذیرند براساس کارهای کارشناسی ستاد تنظیم بازار، قیمت نهایی را مشخص و ابلاغ خواهیم کرد و کالاهای که قیمت تمام شده آنها با قیمت بنزین ارتباط ندارد اگر افزایش قیمتی را از سوی واحدهای صنفی مشاهد کنیم، برخورد شدید خواهیم کرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان اظهار کرد: پیشبینی ما این است که قیمت کالاها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش پیدا خواهند کرد.