پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : غفور راستین گفت: از این تعداد ۱۲۴ نفر با کمک واحدهای امدادی اورژانس پیش بیمارستانی پس از دریافت خدمات درمانی اولیه به بیمارستان منتقل و ۲۲ نفر به صورت سرپایی در محل حادثه درمان شدند؛ ۶ نفر نیز جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به اینکه در این مدت شهر اصفهان با مجموع ۱۰۶ مورد ۷۰ درصد کل مسمومیتهای با منوکسیدکربن در استان اصفهان را به خود اختصاص داده است ادامه داد: در شهر اصفهان به دلیل مسمومیت با منوکسیدکربن ۸۹ نفر در بیمارستان بستری، ۱۳ نفر سرپایی درمان و ۴ نفر فوت شدند.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان تصریح کرد: از مجموع مسمومیتهای با این گاز در استان ۵۱ درصد مردان، ۴۰ درصد زنان و ۹ درصد کودکان بودند.
وی اظهارکرد: ۱۱ درصد از مجموع این افراد تا ۱۰ سال، ۱۶ درصد ۱۱ تا ۲۰ سال، ۲۱ درصد ۲۱ تا ۳۰ سال، ۲۴ درصد ۳۱ تا ۴۰ سال، ۱۴ درصد ۴۱ تا ۵۰ سال، ۸ درصد ۵۱ تا ۶۰ سال، ۴ درصد ۶۱ تا ۷۰ سال و یک درصد بالاتر از ۷۰ سال سن داشتند.
راستین افزود: در این مدت ۳۰ درصد از حوادث مسمومیت با منوکسیدکربن در استان به دلیل استفاده از زغال برای گرمایش، ۲۱ درصد وجود نقص در دودکش بخاری، ۱۱ درصد استفاده از پیک نیک و زغال در چادر، ۱۷ درصد وجود مشکل در آبگرمکن، ۹ درصد روشن کردن پیک نیک داخل خودرو و ۹ درصد براثر استفاده از گاز پیک نیک برای گرم کردن مغازه یا اتاق بوده است.
وی گفت: در سال گذشته نیز ۴۴۵ نفر در استان اصفهان با منوکسیدکربن مسموم و راهی بیمارستان شدند و ۲۶ نفر نیز جان خود را از دست دادند.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان تصریح کرد: در این مدت بیشترین موارد مسمومیت منوکسیدکربن با ۲۱۱ مصدوم و ۷ فوتی مربوط به شهر اصفهان و پس از آن خمینی شهر با ۴۸ مصدوم و نجف آباد با ۵۳ مصدوم و ۴ فوتی بوده است.
هرساله با آغاز فصل سرما میزان مسمومیت با منوکسید کربن افزایش مییابد.
منوکسیدکربن، گازی بدون رنگ و بوست. عمدهترین منبع تولید این گاز سوختن ناقص نفت و گاز است ولی در اثر احتراق هر نوع ماده سوختنی بویژه در محیطهای در بسته و فاقد اکسیژن تولید گاز منوکسیدکربن امکانپذیر است.
استفاده از آبگرمکن یا بخاریهای مستعمل یا دارای نقص فنی و بدون دودکش یا دارای دودکش بدون عملکرد مناسب در محل سکونت، بیشترین موارد ابتلا به مسمومیت را تشکیل میدهد.
علائم مسمومیت حاد با این گاز شامل سردرد، سرگیجه، تهوع و استفراغ و درد شکم و سپس حالت بیهوشی، تشنج و اغماست.
در بیماران مبتلا به ناراحتیهای قلبی ممکن است تشدید بیماری یک علامت هشدار دهنده باشد.
از سایر علائم مسمومیت با گاز منوکسیدکربن میتوان به سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشارخون و گاه تنگی مردمکها اشاره کرد.
اگر فردی در اثر ابتلا به مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن جان خود را از دست ندهد ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغزی شود و مسمومیت شدید با این گاز میتواند کشنده باشد.