دو حامی مالی ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ به اتهام تخلف انتخاباتی بازداشت شدهاند. این دو در جریان تحقیقات از جو بایدن و پسرش هانتر در اوکراین، دستیار رودی جولیانی، وکیل شخصی دونالد ترامپ بودهاند.
به گزارش ایسنا، "لو پارناس" و "ایگور فرومن" که هر دو تاجرند از سوی دادستانی نیویورک متهم شدهاند که در "جور کردن انتقال پول از خارج از آمریکا به ستاد انتخاباتی کاندیداها در سطح ملی و ایالتی نقش" داشتهاند و برای این کار مرتکب پولشویی هم شدهاند.
مطابق قوانین انتخاباتی آمریکا سیاستمداران حق ندارند برای هزینههای انتخاباتی خود از منابع خارج از این کشور استفاده کنند.
ایگور فرومن متولد بلاروس و لو پارناس متولد اوکراین است اما هر دو نفر شهروند آمریکا هم هستند.
آن طور که گزارش شده این دو نفر در جریان تحقیقات رودی جولیانی برای یافتن سرنخی از فساد ادعایی هانتر بایدن در اوکراین بسیار فعال بودهاند.
هانتر باید پسر جو بایدن، معاون سابق ریاست جمهوری آمریکا است که هم اکنون نامزد پیشرو رقابتهای درون حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری سال آینده است.
جمهوری خواهان در حالی هانتر بایدن را به علت عضویتش در هیات مدیره یک شرکت نفت و گاز در اوکراین متهم به فساد میکنند که دادستانی اوکراین پیشتر اعلام کرده بود که تحقیقات در این رابطه نشانی از قانونشکنی هانتر بایدن پیدا نکرده است.
به همین دلیل، دموکراتها میگویند ترامپ از طریق وکیل شخصی خود به دنبال فراهم کردن اطلاعات مخرب علیه رقیب دموکرات خود بوده است و با توجه به ادعای افشاگران اطلاعاتی، برای این کار دولت اوکراین را تحت فشار قرار داده است.
این دو نفر چهارشنبهشب در فرودگاه دالاس در نزدیکی واشنگتن دیسی و در حالی که مشغول سوار شدن به هواپیمایی به مقصد وین اتریش بودند بازداشت شدند.
هر دو نفر فردا روز پنجشنبه برابر قاضی در دادگاهی در ویرجینیا حاضر و تفهیم اتهام شدند.
جان داوئد، وکیل آنها که پیشتر وکیل دونالد ترامپ هم بوده به درخواست رسانهها برای توضیحات بیشتر هنوز پاسخ نداده است.
دو مرد دیگر به نامهای اندری کوکوشکین که اوکراینی است و دیوید کوریا، شهروند آمریکا هم نامشان در این پرونده آمده و روز پنجشنبه رسما علیه آنها اعلام جرم شد. کوریا هنوز بازداشت نشده است.
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، که مکالمه روز ۲۵ ژوئیه او با دونالد ترامپ جرقه آغاز تحقیقات استیضاح در کنگره را زد گفته هیچگاه این دو نفر، یعنی لو پارناس و ایگور فرومن را ملاقات نکرده هر چند "درباره آنها شنیده" است.
اتهام آنها چیست؟
در مدارک دادگاه که روز پنجشنبه علنی شده پارناس و فرومن به دروغگویی، توطئه و دستکاری در مدارک متهم شدهاند.
آنها متهماند که از طریق پولشویی و مدرک جور کردند زمینه انتقال پول از خارج آمریکا به ستادهای انتخاباتی داخل ایالات متحده را فراهم کردهاند و از این طریق قانون انتخابات آمریکا را نقض کردهاند.
در متن دادخواست علیه آنها آمده که این دو نفر پول یک منبع خارجی که نامش فاش نشده را تحت عنوان نام خود به یک ستاد انتخاباتی دادهاند و به کمیسیون انتخابات آمریکا هم دروغ گفتهاند.
آنها همچنین متهماند که یک شرکت انرژی صوری در فلوریدا تاسیس کردهاند که تحت لوای آن این مبالغ را جابجا کنند.
این دو متهم شدهاند که در سال ۲۰۱۸ مبلغ ۳۲۵ هزار دلار به یکی از ستادهای حامی نامزدی دونالد ترامپ کمک کردهاند ولی مدارک را طوری فراهم کردهاند که این پول به عنوان مخارج شرکت انرژی آنها هزینه شده است.
این پول دقیقا یکی از مبالغی است که یک نهاد نظارتی بر تخلفات انتخاباتی روی آن دست گذاشته بود.
روی هم رفته این دو نفر متهماند که تنها ظرف چند ماه مبلغ ۴۰۰ هزار دلار به ستادهای انتخاباتی جمهوریخواهان کمک مالی کردهاند.
آن طور که گزارش شده پرداخت این مبالغ به این دو نفر این فرصت را بخشیده که با رهبران حزب جمهوریخواه و همچنین دونالد ترامپ در کاخ سفید و مجموعه تفریحی ترامپ در فلوریدا دیدار کنند.
فرومن و پارناس همچنین متهماند که هزاران دلار برای ستاد انتخاباتی یک نماینده کنگره که نامش فاش نشده کمک مالی جمع کردهاند و در عوض از این نماینده کنگره خواستهاند که به اجابت درخواست آنها یعنی برکناری سفیر آمریکا در اوکراین کمک کند.
آن طور که ادعا شده این اقدام را فرومن و پارناس به نیابت مقامهای دولتی اوکراین انجام دادهاند.
به گزارش بی.بی.سی رسانههای آمریکا گزارش کرده اند که احتمالا بنابر مدارک و اسناد ستادهای انتخاباتی، نماینده کنگره که در این پرونده پایش به میان کشیده شده پیت سشنز، جمهوریخواه اهل تگزاس است که در جریان انتخابات نوامبر سال گذشته شکست خورد و کرسی خود را در مجلس نمایندگان از دست داد.
سفیر آمریکا در اوکراین هم که گفته شده این پولها برای برکناری او پرداخت شده بود خانم ماری یوانکوویچ است که چند ماه پیش از کار برکنار شد و قرار است امروز جمعه برای ادای توضیحات به کنگره برود.
او یکی از شاهدان کلیدی تحقیقاتی است که مجلس نمایندگان آمریکا در ارتباط با تماس تلفنی ترامپ با همتای اوکراینی خود به راه انداخته و هدفش یافتن حقیقت در ارتباط با این ادعا است که آیا رئیس جمهور آمریکا از قدرت خود برای دریافت کمک از یک دولت خارجی علیه رقیب انتخاباتیاش استفاده کرده یا خیر.
گرچه انتقاد از ترامپ پیش از این هم توسط جمهوری خواهان مطرح شده بود، اما تاکنون هیچ مقام ارشدی از «جریان خودی» همچون میچ مک کانل به او نتاخته است.