معاون رئیس حزب عدالت و توسعه ترکیه گفت که کشورش وارد یک جنگ در سوریه میشود که هدف از آن نابودی "گروههای تروریستی" است.
به گزارش ایسنا، پس از ورود حدود ۸۰۰۰ نیروی مسلح مخالف سوری به اضافه نیروهای ارتش ترکیه به همراه تجهیزات نظامی به خاک سوریه، نومان کورتولموش، معاون رئیس حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه در مصاحبه با شبکه "هابر ترک" اظهار کرد: وارد یک جنگ در سوریه میشویم و در نهایت پیروز خارج خواهیم شد.
وی ادعا کرد: قصد اشغال هیچ بخشی از خاک سوریه را نداریم و هدف ما نابود کردن گروههای تروریستی است. هرگونه تحولی در شمال سوریه برای امنیت ملی ترکیه بسیار مهم است.
معاون اردوغان در ادامه بر حمایت کشورش از تمامیت ارضی سوریه تأکید کرد و گفت: ترکیه با تمامی حملات "تروریستی" از شمال سوریه مقابله خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که یگانهای مدافع خلق کرد و دیگر "گروههای تروریستی" در این اراضی مستقر شوند.
این مقام ترکیهای ادامه داد: پیش از این به پاکسازی شمال سوریه از لوث گروههای "تروریستی" به همراه شریکان آمریکاییمان چشم داشتیم و گفتوگوها میان دو طرف درباره منطقه امن پس از آن آغاز شد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرد که صبر آنکارا رو به پایان است و کشورمان قصد انجام عملیات نظامی علیه "تروریستها" را دارد.
کورتولموش درباره اهداف عملیات نظامی کشورش در شمال سوریه نیز تصریح کرد: ترکیه قصد اشغال هیچ بخشی از خاک سوریه را ندارد و هدف ما بر نابودی گروههای "تروریستی" و فراهم کردن محیطی آرام برای شهروندان سوری متمرکز است. شهروندان سوری میتوانند از طریق منطقه امن به کشورشان بازگردند و علیرغم اینکه آمریکا بدون پس گرفتن سلاحهایی که در اختیار گروههای "تروریستی" قرار داده، از منطقه خارج میشود اما ما در این جنگ با کمترین خسارت پیروز خواهیم شد.
در همین راستا، فخرالدین آلتون، رئیس اداره ارتباطات در ریاست جمهوری ترکیه اظهار کرد، ترکیه بسیار صبور بود و با هماهنگی همپیمانان در زمینه مقابله با گروههای "تروریستی" در سوریه اقدام کرد اما دیگر حتی یک دقیقه هم نمیتواند منتظر بماند.
وی در توییتر نوشت: هدف ترکیه واضح و روشن است و در نابودی گذرگاه تروریستی در مرزهایمان، جنگ با حزب کارگران کردستان (پکک)، مقابله با داعش و جلوگیری از بازیابی قدرت آن خلاصه میشود.
حامی آکسوی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه نیز با صدور بیانیهای در این باره ادعا: آنکارا مصمم به پاکسازی شرق فرات از گروههای "تروریستی" و ایجاد منطقه امن بوده و هدف از این اقدام نیز حفاظت از امنیت ترکیه و تضمین امنیت، صلح و ثبات سوریه است.
وی افزود: اتخاذ تدابیر لازم در قبال تهدیدات تروریستی، اساسیترین حق ترکیه و مبتنی بر حقوق بینالمللی است. آنکارا تاکنون برای تحقق این تدابیر با همکاری متحدان نهایت تلاش خود را به کار گرفته است.
آکسوی ادامه داد: مقامات نظامی آمریکا به وعدههایشان در قبال ترکیه پایبند نبودند. بروکراسی امنیتی آمریکا متوقف نشده و واشنگتن آن را با "پید"، (حزب اتحاد دموکراتیک سوریه) و "یپگ"، (یگانهای مدافع خلق کرد) که شرق فرات را اشغال کردهاند، ادامه میدهد. آمریکا نه تنها این بروکراسی را متوقف نکرده بلکه آن را تشدید کرده و رویکردی را اتخاذ کرده که متناقض رابطه ناتو با ترکیه است.
وی تصریح کرد: ترکیه نمیتواند نظارهگر تقویت "پید"، "یپگ" و "پکک" باشد. این سازمانها شبیه داعش هستند که جنایات آنها علیه ملت سوریه و شهروندان ترکیهای مشخص است.
این مقام ترکیهای ادعا کرد: از طریق طرح منطقه امن تهدید خطرناک علیه تمامیت ارضی سوریه در منطقه شرق فرات از بین میرود و زمینه برای عدم تکرار داعش و مشکلات مشابه در آینده فراهم خواهد شد.
آکسوی در ادامه خاطرنشان کرد که تمامی مسائل مطرح شده بار دیگر در جریان گفتوگوی تلفنی اخیر اردوغان و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مطرح شده است.
در صورت بازگشت کردهای سوریه به محور دمشق- مسکو-تهران، بزرگترین بُرد آنها حفظ موجودیت و مشارکت احتمالی در ساختار سیاسی سوریه آینده خواهد بود. بنابراین، کردهای سوریه قبل از آنکه درنگ شود و ناقوس جنگ به سرعت به صدا درآید، یا باید تصمیم بگیرند خود را به دستان سرنوشت بسپارند و وارد جنگ بودن یا نبودن شوند یا اینکه در راهبردی منطقیتر، آغوش خود را بر روی حکومت مرکزی بگشایند. حضور در کنار آمریکا و محکوم کردن سرنوشت خود به رئیسجمهوری جمهوری فاقد ثبات روانی در واشنگتن، نمیتواند آینده و فرجامی برای کردهای سوریه داشته باشد.