دستیار و مشاور فرمانده معظم کل قوا با بیان اینکه نیروهای مسلح ما از تجربه هشت سال دفاع مقدس برخوردار هستند، گفت: نیروهای مسلح آمریکا را به طور کامل رصد میکنند به طوری که اشراف اطلاعاتی در خصوص آمریکا داریم و تحرکات آمریکا را از دریای مدیترانه تا اقیانوس هند رصد میکنیم.
سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما با بیان اینکه جنگ هشت ساله از سوی عراق بر ایران تحمیل شد، اظهار داشت: در آن مقطع با غافلگیری استراتژیک در سطح مسئولان عالی کشور رو به رو شدیم، لذا ایران آمادگی لازم برای جنگ نداشت، ما بیشتر مسائل امنیتی کشور را در آن دوران دنبال میکردیم، در شهریور سال ۵۹ هنوز استحکام سیستماتیک پیدا نکرده بودیم که در این شرایط یک نوع غافلگیری بزرگی در ابعاد مختلف و غیر قابل تصور و پیش بینی به وجود آمد و ما را در شرایط خاص قرار داد.
اهم سخنان سرلشکر صفوی را به نقل از خبرگزاریها در ادامه بخوانید:
* قبل از شروع جنگ گزارشی را نیروهای مرزی ارائه دادند که عراقیها پشت مرزها بودند. در آن زمان بنی صدر گفت که شما پاسداران، امنیت این مناطق را برقرار کنید و به فکر جنگ نباشید بهگونهای که ایشان جنگ را قبول نمیکردند، فرماندهی کل قوا یا شورای عالی دفاع و یا ستاد مشترک ارتش مسئولیت رصد دشمن را بر عهده داشت به طوری که در آن دوران سپاه پاسداران واحد نظامی نداشت و بنی صدر طی مصاحبهای اعلام کرد که در مرز به سر میبرد و خبری از جنگ نیست و میخواهند دولت او را تضعیف کنند.
* در دوران جنگ میخواهند ارادهای را بر کشور دیگر تحمیل کند؛ در زمان فعلی دشمنان فرامنطقهای میخواهند اراده سیاسی خودشان را با جنگ اقتصادی، عملیات روانی، عملیات سایبری و یا جنگ نرم بر ملت و دولت تحمیل کنند، ترامپ کسی است که از تعادل عقلانی و رفتاری برخوردار نیست لذا آمریکا را یک سیستم اداره میکند.
* ایران بالاترین قدرت تاثیرگذاری را در منطقه دارد. رهبر معظم انقلاب از پوتین دعوت کردند تا پشتیبان هوایی را در سوریه داشته باشند و لذا ائتلاف ایران، روسیه، سوریه و عراق شکل گرفت و به پیروزی رسیدیم. ترکیه تا سال ۲۰۱۶ با آمریکا در صحنه سوریه هماهنگ بود، اما ائتلاف سیاسی در سطح منطقه تغییر یافته است و اکنون جزو دوستان ایران محسوب میشود.
* عراق در ابتدای جنگ ۳۵ میلیارد دلار ذخیره ارزی داشت. عراقیها ۵۷% از تولید ناخالص داخلی خودشان را صرف جنگ با ایران کردند، در آن دوران عراق ۳۶ میلیون جمعیت داشت به طوری که بیش از دو میلیون نفر وارد جنگ شدند و ۴۰ درصد از نیروی کارشان از کشورهایی مانند مصر به عراق وارد شدند.
* هنوز ائتلاف آمریکا با برخی از کشورهای عربی وجود دارد، اما ماهیت شان تغییر یافته است.
* (با اشاره به فروش سلاح آمریکا و اروپا به شش کشور شورای همکاری خلیج فارس): ترامپ امنیت را تجاری کرده است به طوری که به سعودیها و کویتیها میگویند اگر میخواهید امنیت داشته باشید باید پول بدهید.
* عربستان ۲۶۲ میلیارد بشکه نفت ذخیره خام دارد و روزانه بین ۸ تا ۱۱ میلیون بشکه نفت قبل از حادثه آرامکو از زیرزمین در میآورد و حدود پنج میلیون آن را از طریق دریای سرخ و بقیه را از طریق تنگه هرمز صادر میکرد، بزرگترین تولید کننده نفت عربستان بود. روزانه بین ۱۷ الی ۱۸ میلیون بشکه نفت از تنگه هرمز صادر میشود که بیشترین آن برای عربستان سعودی بود.
* محصول دفاع مقدس نظریه مقاومت بود. در اول جنگ دو نظریه سازش و مقاومت مطرح بود به طوری که نظریه سازش را بنیصدر مورد توجه قرار داده بود و مقاومت را امام و مقام معظم رهبری در پیش گرفتند و معتقد بودند که باید مقاومت از سوی ملت و دولت ایران صورت بگیرد لذا ما با مقاومت به پیروزی رسیدیم و عراق با شکست مواجه شد.
* مقاومت هم اکنون در سوریه، عراق و یمن شکل گرفته است به طوری که جبهه انقلاب اسلامی ایران و جبهه مقاومت به پیروزیهای بزرگی دست یافته اند، جبهه دیگر که آمریکا و کشورهای حامی آنها هستند و روز به روز با شکست مواجه میشوند، جبهه مقاومت با پشتوانه مردمی و از رهبری خردمند برخوردار است و روز به روز قدرت مند میشود این در حالی است که قدرت آمریکا و صهیونیستها رو به افول است.
* عاقلانهترین راه این است که آبرومندانه عربستان جنگ را در یمن متوقف کند و الا چارهای جز شکست بیشتر نخواهد داشت.
* نیروهای مسلح از تجربه ۸ سال دفاع مقدس برخوردار هستند و آمریکا را به طور کامل رصد میکنند به طوری که اشراف اطلاعاتی در خصوص آمریکا داریم و تحرکات آمریکا را از دریای مدیترانه تا اقیانوس هند رصد میکنیم.
* آمریکا میداند اگر بخواهد برای ایران مشکل ایجاد کند خسارت بیشتری میبیند، رهبر ایران قدرتمند، خردمند و شجاع است و اگر مشکل به وجود آید ایران جواب میدهد، ترامپ میخواهد مجددا رئیس جمهور شود اگر با ایران جنگ کند رای آوریاش ضعیف میشود، رئیس ستاد مشترک آمریکا طی مصاحبهای گفته بود به قدرت ایران احترام میگذارد، ایران در ارتفاع ۶۰ هزار پایی توانسته بود هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را ساقط کند، لذا باید اذعان داشت که آمریکاییها جنگ را شروع نخواهند کرد البته ما برای بدترین حالتها خودمان را آماده میکنیم.
* ما نظامیها بیشتر از سیاسیون جنگ را درک میکنیم و بیشتر مراقب هستیم که جنگ رخ ندهد. اداره کشور به لحاظ اقتصادی آنچنان مطلوب نیست، نظر مقام معظم رهبری، دولت، مجلس و نیروهای مسلح صلح و امنیت پایدار در منطقه غرب آسیا است.
* (با اشاره به اینکه استراتژی ما تهاجمی نیست): ایده سرزمین گشایی نداریم، منابع اقتصادی ایران در مقیاس جهانی بالاترین است به طوری که بیش از ۱۷ تا ۱۸ درصد از ذخایر گاز جهان را داریم، روسیه ۲۳ درصد گاز جهان را به خود اختصاص داده است، بنابراین ما احتیاجی به استراتژی تهاجمی نداریم.
* هر جنگی در منطقه به نفع صهیونیستها است به طوری که آنها با پول عربستان امنیت خودشان را تامین میکنند؛ این در حالی است که ایران قدرتمند است و ملت ایران ملتی صلحطلب هستند و از رهبری خردمند برخوردار هستیم به طوری که رهبر انقلاب جهان اسلام را نگاه میکنند و نه منطقه غرب آسیا را.
* ما حاضریم با ۱۵ کشور همسایه قرارداد عدم تخاصم منعقد کنیم. ما میتوانیم با برخی از کشورهای منطقه ائتلاف تشکیل دهیم البته این ائتلاف باید به صورت همه جانبه باشد،۶۰۰ میلیون جمعیت در اطراف ایران حضور دارد و میتوانیم از این ظرفیت در حوزه گردشگری و یا صادرات استفاده کنیم.
* مدل پیروزی دفاع مقدس میتواند مدلی برای پیروزی در جنگ اقتصادی باشد، در زمان جنگ هم قوای سه گانه و هم ملت با هم متحد بودند به طوری که گروههای سیاسی با هم برای پیروزی در جنگ متحد بودند.
* (با اشاره به شرایط نامطلوب اقتصادی): تحریمهای ظالمانه زندگی مردم را به شدت تحت تاثیر گذاشته است. فقط تحریم اقتصادی نیست، مقداری مشکلات فسادهای اقتصادی، مشکلات نفوذیها و ناکارآمدیها در برخی از دستگاهها داریم. نرخ بیکاری تا به اندازهای کنترل شده است و وضعیت کارخانهها و صنایع متوسطه بهتر شده است.
* مرزهای دفاعی مان را به دریای مدیترانه رساندهایم یعنی محور ایران، سوریه، لبنان تا منطقه مدیترانه رفته است.
* آمریکا باید حرفهای سید حسن نصرالله را جدی بگیرد. الان دفاع ما عمیق شده است و قدرت دفاعی مان تا مرزهای مدیترانه رفته است و از خلیج فارس تا اقیانوس هند امتداد دارد. شعاع دفاعیمان را به چندین هزار کیلومتر آن طرفتر از مرزها رساندیم.