نخست وزیر استرالیا با تاکید بر اینکه رئیس جمهور آمریکا خویشتنداری را در رابطه با ایران ترجیح میدهد، گفت که کشورش وارد هیچگونه درگیری نظامی با ایران نخواهد شد.
به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه گاردین، اسکات موریسون، نخست وزیر استرالیا که اکنون در آمریکا به سر میبرد، در جمع خبرنگاران گفت که کشورش در ائتلاف تحت امر آمریکا در تنگه هرمز حضور دارد و این، جای است که استرالیا در آن مشارکت خواهد داشت.
وی ادامه داد: هیچ بحث دیگری انجام نشده است. از حضور ما در این عملیات تقدیر شده است که من بار دیگر به همه یادآوری میکنم، برای محافظت از دریانوردی آزاد در تنگه هرمز است. موضوعات دیگری که آمریکا دنبال میکند، مسائلی است که خودشان پیگیری میکنند و من بهطور شفاف مشخص کردهام که وقتی درباره مشارکت در عملیات تنگه هرمز صحبت میکنم، تنها درباره دریانوردی آزاد است، همین. و این امر مورد استقبال قرار گرفته است.
موریسون همچنین با تقدیر از آنچه خویشتنداری رئیس جمهور آمریکا درقبال ایران خواند، گفت: من روز گذشته از صحبتهایم با رئیس جمهور ترامپ دریافتم که تمایل درونی او خویشتنداری در رابطه با این مسائل است و من او را به خاطر این، تحسین کردم.
وی با بیان اینکه استرالیا بر اساس منافع ملی خود تصمیمگیری میکند، افزود: ما به دلیل اهداف مشترکمان با آمریکا همکاری میکنیم، نه به خاطر اینکه آنها از ما درخواست کردهاند. مردم همچنین نباید درباره آنچه ترامپ ممکن است در رابطه با ایران انجام دهد یا ندهد، از واقعیت جلو بزنند.
به نوشته گاردین، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در جریان دیدار خود با نخست وزیر استرالیا گفته بود که میتواند همین حالا علیه ایران دست به اقدام نظامی بزند.
ترامپ طی یک هفته گذشته اظهارات مختلفی درباره ایران مطرح کرده است که از آن جمله، اقدام نظامی علیه کشورمان در پاسخ به حمله به تاسیسات نفتی عربستان بوده است، حملهای که آمریکا ایران را به دست داشتن در آن متهم میکند.
اما او کمی بعد از تهدید خود عقب نشینی و سپس اعلام کرد که در واکنش به این حمله و برای محافظت از عربستان در برابر تجاوزات خارجی نیروی بیشتر و تجهیزات دفاعای به منطقه اعزام میکند.
به گزارش ایسنا، ابتدای هفته گذشته تاسیسات نفتی آرامکو واقع در شرقیترین نقطه عربستان هدف یک حمله پهپادی قرار گرفت که گفته میشود، در اثر آن نیمی از تولید نفت ریاض متوقف شده است.
انصارالله یمن پس از وقوع این حمله بهطور رسمی مسئولیت آن را بر عهده گرفت اما مقامات سعودی و آمریکایی تلاش دارند ایران را مقصر بدانند و مدعیاند که جمهوری اسلامی عامل حمله بوده است.
وزیر امورخارجه کشورمان طی این روزها تاکید کرده است که ایران هیچ نقشی در حمله به آرامکو نداشته است.
ظریف این ادعاهای آمریکاییها علیه کشورمان را ناشی از شکست واشنگتن در فشار حداکثری بر ایران دانسته و گفته بود که طرح اتهامات بیاساس علیه جمهوری اسلامی و مقصر دانستن ایران به فاجعه یمن خاتمه نمیدهد.
وی همچنین در پاسخ به ادعای سعودیها در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: با توجه به اینکه رژیم سعودی، ایران را بابت حمله به تأسیسات نفتی خودش مقصر میداند - که اتهامی بیاساس است - جالب است که آنها با نقض آتشبس مورد حمایت سازمان ملل، برای تلافی به «حدیده» یمن حمله کردند. واضح است که حتی خود سعودیها هم دروغ دخالت ایران را باور ندارند.
یونان تأکید کرده که این کشور هیچ کشتی نظامی را برای شرکت در ائتلاف آمریکا به تنگه هرمز اعزام نمیکند.