پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز یکشنبه در پیامی که روی صفحه فیسبوک خود منتشر کرده بود اعلام کرد ایالات متحده باید بخاطر بمباران یوگسلاوی سابق در سال 1999 عذرخواهی کند و همینطور نوشت: "آمریکا باید به خویشاوندان کشته شدگان و زخمیهایی که در جریان حملات هوایی آمریکا با بمبهای پر شده از اورانیم ضعیف شده آسیب دیدهاند و سلامتی خود را از دست دادهاند غرامت بپردازد.»
زاخارووا این پیام را در واکنش به اظهارات کایل اسکات سفیر آمریکا در صربستان نوشت که گفته بود صرب ها باید بمباران ناتو در سال 1999 را از یک "دید وسیع تر" بررسی کنند.
در 24 مارس 1999، ناتو عملیات نظامی وسیعی را علیه جمهوری فدرال یوگسلاوی آغاز کرد. رهبری ناتو ادعا کرد که جلوگیری از قتل عام آلبانیاییها در کوزوو دلیل اصلی این عملیات تحت عنوان عملیات نیروی ائتلافی بوده است. هواپیماهای ناتو طی این عملیات 78 روزه بر فراز این کشور 38،000 پرواز سورتی داشتند که طی آن 10،000 حمله هوایی انجام دادند.
کارشناسان نظامی دریافتند که طی این عملیات نیروهای ائتلافی 3 هزار موشک کروز شلیک کردند و 80 هزار بمب از جمله بمبهای خوشه ای و بمبهای دارای اورانیوم ضعیف شده بر سر مردم این کشور ریختند. به گفته نیروهای صرب، در این بمبارانها بین 3500 تا 4000 نفر کشته شدند و 10،000 نفر دیگر زخمی شدند که دو سوم آنها غیرنظامی بودند.
به گفته کارشناسان صرب، ناتو در مدت سه ماه بمباران 15 تن اورانیوم ضعیف شده بر روی صربستان ریخت و این کشور را تبدیل به کشور نخست در اروپا از نظر تعداد مبتلایان به سرطان کرد. حدود 30،000 مورد سرطان با میزان مرگ و میر بین 10،000 تا 18،000 بیمار در ده سال اول پس از بمباران به ثبت رسید.
خسارات مادی بالغ بر 100 میلیارد دلار بود. حملات هوایی علیه پالایشگاههای نفتی و پتروشیمی این کشور سیستم آبرسانی آن را با مواد شیمیایی سمی مسموم کرد.
به گفته لیوبسا راکیچ، دانشمند صربستانی مقدار اورانیوم ضعیف شدهای که ناتو بر سر مردم بالکان ریخت به اندازهای است که برای ساخت 170 بمب اتمی مانند بمبی که ایالات متحده در هیروشیمای ژاپن در 6 اوت 1945 استفاده کرد، کفایت میکند.