پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نخستوزیر اسبق بریتانیا در کتاب خاطراتش نوشته است که نخستوزیر فعلی این کشور در سال 2016 فقط برای بالا بردن سوابق سیاسی و بدون اعتقاد به کاری که میکند، در کمپین خروج این کشور از اتحادیه اروپا شرکت کرد.
به گزارش فارس، «دیوید کامرون» نخستوزیر اسبق بریتانیا در کتاب خاطرات خود «بوریس جانسون» نخستوزیر کنونی این کشور را فردی دروغگو خواند.
به نوشاه روزنامه «گاردین»، کامرون در کتاب خاطرات خود که امروز (یکشنبه) منتشر شد نوشته است جانسون فقط بهخاطر اینکه بتواند برای خود سابقهای فراهم کند در سال ۲۰۱۶ از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا حمایت کرد.
همچنین او در کتاب جدید خود «پریتی پتل» وزیر کشور فعلی و «دومینیک کامینگز» مشاور نخستوزیر فعلی و طراح اصلی برگزیت را که پیشتر برای او کار میکردند مورد انتقاد قرار داده است.
به عقیده گاردین جنجالیترین قسمت این کتاب، ادعای کامرون مبنی بر «نژادپرستانه بودن محتوای کمپین جانسون» برای ترغیب شهروندان انگلیسی به رأی دادن به خروج از اتحادیه اروپا است.
کامرون توضیح میدهد جانسون احتمال پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را دستآویزی برای توجیه لزوم رأی دادان به برگزیت تبدیل کرد. او در این کتاب این سوال را مطرج میکند: «چرا [جانسون] بر کشوری تمرکز کرد که عضو اتحادیه اروپا نبود؟»
او در پاسخ به این سوال مینویسد: «جواب این است که این کشور (ترکیه) مسلمان است و برای ایجاد هراس از اسلامگرایی، مهاجرت گسترده و تغییر و تحول در جامعه [انگلیس] مورد بهرهبرداری قرار گرفت. این امر بسیار واضح بود».
همچنین کامرون درباره ادعای جانسون مبنی بر در اولویت قرار دادن حق حاکمیت بریتانیا بیان میکند، این مسئله «بعد از این نگرانی جانسون در اولویت دوم قرار دارد: بهترین عواید برای خودش چه خواهد بود؟»
کامرون در این کتاب «مایکل گوو» دوست سابقش که مسئول فعلی برنامهریزی برای برگزیت بدون توافق است را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «صفت بارز او یک چیز است: خیانتکاری. خیانت به من و سپس خیانت به بوریس».
کامرون طی روزهای اخیر اعلام کرده است که ممکن است برگزاری همهپرسی دوباره برای خروج از اتحادیه اروپا ضروری باشد و کمپین دادن رأی به برگزیت در سال ۲۰۱۶ به مردم را فریب داده است. او که در زمان برگزاری همهپرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نخستوزیر این کشور بود بهخاطر ایجاد تفرقه و تردید در کشورش در این دوره، در این کتاب از مردم عذرخواهی کرد.
مردم بریتانیا (انگلیس، ایرلند شمالی، اسکاتلند و ولز) سوم تیر ماه سال ۱۳۹۵ در یک همهپرسی به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. قرار بود فرآیند خروج تا پیش از ابتدای امسال تکمیل شود، اما ناکامی لندن و بروکسل در توافق در مورد وضعیت رابطه سیاسی و اقتصادی پس از اجرای برگزیت، به تعویق در این فرآیند منجر شد.
جانسون از زمان تصاحب مقام نخستوزیری بارها اعلام کرده است با توافق یا بدون توافق با اتحادیه اروپا در تاریخ ۳۱ اکتبر (۹ آبان) برگزیت را اجرا میکند. با این حال او مدعی است برگزیت با توافق را به اجرای آن بدون حصول توافق ترجیح میدهد.
از این رو در تلاش است برای شرط اتحادیه اروپا برای پذیرش توافق برگزیت به نام «ترتیبات پشتیبان» که شامل ضمانت جلوگیری از بسته شدن مرز بین ایرلند شمالی و جمهوری ایرلند است، یک طرح جایگزین پیدا کند. شرطی که پارلمان انگلیس در زمان نخستوزیری «ترزا می» سه بار آن را رد کرده بود.