arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۹۲۹۲
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۴ - ۱۲ شهريور ۱۳۹۸

معاون اول قوه قضائیه : امروز عمده پرونده‌های فساد اقتصادی مربوط به دریافت تسهیلات بانکی است/ تغییر کاربری‌ها و تصرفات غیرقانونی؛ عامل اعتراض‌ها

اژه‌ای معاون اول قوه قضائیه گفت: عمده پرونده‌های فساد اقتصادی که الان داریم مربوط به کسانی است که تسهیلات بانکی گرفته‌اند و در جایی غیر از تولید هزینه شده و بازار ارز و سکه را به هم زده‌اند، فردی که ۳۸ هزار سکه می‌گیرد با تسهیلات بانکی، هم بازار سکه را بهم می‌زند و هم تسهیلات تولیدی را خرج این کار می‌کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

معاون اول قوه قضائیه گفت: عمده پرونده‌های فساد اقتصادی که الان داریم مربوط به کسانی است که تسهیلات بانکی گرفته‌اند و در جایی غیر از تولید هزینه شده و بازار ارز و سکه را به هم زده‌اند، فردی که ۳۸ هزار سکه می‌گیرد با تسهیلات بانکی، هم بازار سکه را بهم می‌زند و هم تسهیلات تولیدی را خرج این کار می‌کند.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در مراسم تکریم از خدمات حجت‌الاسلام علی مظفری و معارفه غلامعلی صادقی به عنوان رئیس کل دادگستری خراسان رضوی که صبح امروز در ساختمان دادگستری کل خراسان رضوی برگزار شد، گفت: ایام عزای امام حسین(علیه‌السلام) را خدمت حضرت بقیه الله(عج) تسلیت عرض می‌کنم، و از خدا می‌خواهم در راه امام حسین(علیه‌السلام) بمانیم.

معاون اول قوه قضائیه افزود: جلوه‌های حرکت امام حسین(علیه‌السلام) همه در اوج است و همه ابعادش الگو و درس ابدی برای همگان است.

وی خاطرنشان کرد: اگر چنانچه دشمن خواست در اصل دین انحرافی پدید آورد و نا اهلان و طاغوتیان در مقام حق قرار بگیرند و بر جامعه مسلط شوند، به همگان واجب می‌شود به عنوان امر به معروف و نهی از منکر مقابل او بایستند.

محسنی اژه‌ای بیان کرد: در مبارزه‌ای که ناحق به جای حق قرار بگیرد، جا دارد انسان از همه چیز خودش بگذرد و این کاری بود که اباعبدالله(علیه‌السلام) هم انجام دادند.

معاون اول قوه قضائیه تصریح کرد: نمونه‌ای از پیروی از امام حسین(علیه‌السلام) همین انقلاب اسلامی است که با جبهه مقاومت مقابل تمام طاغوت‌های دنیا قد علم کرده و به این عزت روز افزون رسیده است.

وی اظهار کرد: ترامپی که آنقدر ادعای زورگویی و قلدری می‌کرد امروز برای گفت‌وگو واسطه می‌فرستد، راز این ذلت روز افزون دشمن، همین همدلی، همراهی و پیروی از نهضت امام حسین(علیه‌السلام) است.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه باید بتوانیم با وفاق و همدلی، با تشخیص اصول از فروع، دوست از دشمن، منافق از صادق به مردم و کشورمان خدمت کنیم، یادآور شد: این مهم، مستلزم مبنایی است و آن مبنا ولایت و ولی‌فقیه است.

معاون اول قوه قضائیه اضافه کرد: اگر همه ما امروز حول محور حبل الله، پیرامون ولایت، چشم و گوش باز کنیم، فکرمان را به کار بندازیم و متوجه راه ولی‌فقیه باشیم خیلی از مشکلات حل می‌شود.

وی افزود: امام زمان واسطه بین خلق و خالق و نایب بر حق او امروز حجت ما است، آن حجت نیز نمایندگانی دارد که باید کلام‌شان مورد توجه ما باشد.

محسنی اژه‌ای در خصوص اهمیت مدیر گفت: نقش مدیر در هر دستگاهی و هر مجموعه‌ای فوق‌العاده حائز اهمیت است، ما خودمان در قوه قضائیه تاکید ویژه‌ای بر نقش مدیر داریم، هر کجا در هر مقیاسی اگر ما مدیران خوب، شایسته، کاردان و با روحیه انقلابی و جهادی انتخاب کنیم با همان امکانات و قوانین نتیجه کاملا متفاوتی را تجربه می‌کنیم.

معاون اول قوه قضائیه به مثلث اقتصادی استاندار خراسان رضوی هم اشاره کرد و افزود: منشوری که استاندار خراسان رضوی در بحث اقتصادی دارد و مجموعه مسؤولان بزرگ استانی قراردادهای توسعه اقتصادی را امضا می‌کنند، بی‌سابقه است.

وی ادامه داد: اینکه استاندار می‌گوید چند هزار میلیارد سپرده در همین استان داریم و می‌توانیم از آن در جهت رونق تولید و اشتغال استفاده کنیم، یا اینکه می‌گوید حدود ۹۲ هزار میلیارد تومان قرارداد امضاء کرده‌ایم، آیا قانون و شرایط عوض شده است؟ آیا مشکلات و موانعی که در کل کشور است در این استان وجود ندارد؟ بخش عمده‌ای از این تحول به عملکرد مدیر این استان برمی‌گردد که مسائل حاشیه‌ای را رها کرده و به اولویت‌ها پرداخته است.

محسنی اژه‌ای با تاکید بر اینکه الان جنگ اقتصادی و نقطه تمرکز دشمن اقتصاد و معیشت مردم است، خاطرنشان کرد: استاندار خراسان رضوی به این اولویت مهم پرداخته است.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند اقتصاد نقطه کلیدی است، یادآور شد: ما باید از مسائل حاشیه‌ای بگذریم و همه باهم پیش برویم و در این راه نقش مدیر خیلی مهم است.

وی به حواشی اخیر درباره مبارزه با فساد در قوه قضائیه هم اشاره و اظهار کرد: کم و بیش در مقاطعی گفته می‌شود که الان شرایط جنگ اقتصادی است و با بگیر و ببند مشکلات حل و فساد ریشه کن نمی‌شود و فقط سرمایه‌گذاری را دچار مشکل می‌کند؛ من همه این حرف‌ها را قبول دارم ما در قوه قضائیه از اینکه تا آنجایی که می‌شود سایر دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های اجرایی کار خودشان را درست انجام دهند و کار به قوه قضائیه نکشد، استقبال می‌کنیم.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: اما اگر سایر دستگاه‌ها کارشان را درست انجام ندهند و ضربه به کشور و نظام بزند باز هم ما وارد نشویم؟ در یکی دو سال اخیر و اجازه‌ای که از رهبری گرفته شد برای رسیدگی ویژه به برخی پرونده‌ها، این موارد در دستور کار ما قرار گرفت.

معاون اول قوه قضائیه با بیان اینکه از سال ۹۶ حدود ۳۰ میلیارد دلار برای تامین ارز کشور هزینه شده است، متذکر شد: فقط در سال ۹۶، که ۱۸ میلیارد برای کنترل بازار ارز وارد بازار شد چقدر در کنترل بازار و بهبود وضع مردم موثر بود؟ کار بی‌سامانی بازار ارز تا جایی پیش رفت که برای مبارزه با قاچاق ارز به نیروی انتظامی و قوه قضائیه متوسل شدند.

وی افزود: نیروی انتظامی با تمام مشکلات و کمبود نیرو، عناصر اصلی برهم‌زننده بازار را پیدا کرد و به نقطه‌ای رسید که مشخص شد این عناصر اصلی زیر نظر بانک مرکزی این کارها را می‌کرده‌اند.

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه در این شرایط تحریم و جنگ اقتصادی باید به بهترین نحو از ارز استفاده کنیم، گفت: آن زمان خواستند که ما وارد شویم، اما الان با پرونده‌هایی روبه‌رو هستیم که ارز دولتی گرفته‌اند که یا جنسی وارد نکرده‌اند یا کالا آورده و احتکار کرده و با قیمت ارز آزاد به مردم بیچاره فروخته‌اند!

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: اگر تخصیص ارز درست انجام می‌شد، به واردات سنگ پا ارز دولتی نمی‌دادیم، بر ورود کالای آن وارد کننده به گمرک نظارت می‌کردیم و توزیع آن را رصد می‌کردیم قطعا کار به قوه قضائیه نمی‌رسید.

وی اظهار کرد: عمده پرونده‌های فساد اقتصادی که الان داریم مربوط به کسانی است که تسهیلات بانکی گرفته‌اند و در جایی غیر از تولید هزینه شده و بازار ارز و سکه را به هم زده‌اند، فردی که ۳۸ هزار سکه می‌گیرد با تسهیلات بانکی، هم بازار سکه را بهم می‌زند و هم تسهیلات تولیدی را خرج این کار می‌کند.

محسنی اژه‌ای با اشاره به اینکه در بعضی موارد برای یک کار فرهنگی مجوز صادر می‌شود و در نهایت تبدیل به یک کار غیر فرهنگی می‌شود، متذکر شد: مجوز داده شده و نظارتی نمی‌شود که آن شخص در پوشش این مجوز اقدامات ضد مردمی، ضد ارزشی و ضد امنیتی می‌کند.

معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: آنجا هم قوه قضائیه وارد نشود؟! به یک خبرگزاری یا نشریه مجوز داده می‌شود و آن شخص در قبال تمام مطالب منتشر شده مسؤول است، ما نمی‌توانیم به صرف اینکه یک مجوز صادر شد نظارت و پیگیری نداشته باشیم.

وی با بیان اینکه امروز بخشی از اعتراض‌ها به خاطر تغییر کاربری‌ها و تصرفات غیر قانونی است، گفت: بپرسیم چه کسی باید این‌ها را نظارت کند؟ مگر دادگستری خراسان رضوی چقدر تلاش حقوقی کرد تا پرونده‌ای که برای بیش از ۱۰۰ هزار نفر از مردم مشکل ایجاد کرده بود را بررسی و آن را حل کند؟

محسنی اژه‌ای با اشاره به عملکرد مظفری تصریح کرد: طلبه‌ای فاضل، دلسوز، خیرخواه و خوش فکر است که خلاقیت بالایی دارد و من به سهم خودم از تلاش‌های پنج ساله او در خراسان رضوی و قم تشکر می‌کنم.

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به روحانی بودن صادقی افزود: سالیان سال هم معمم بوده، هم کار قضایی و هم کار مدیریتی کرده است و در سیستان و بلوچستان، گیلان و مدت زیادی هم در خراسان رضوی و دادستانی انقلاب و عمومی فعالیت کرده است.

وی خاطرنشان کرد: ما هیچگاه نباید از خودمان راضی باشیم، باید از خداوند شکرگزار و از مردم راضی باشیم تا بتوانیم با کیفیت و صبر بیشتری کار کنیم.

نظرات بینندگان