arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۹۴۵۸۶
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۳ - ۱۸ مرداد ۱۳۹۸

آموزش‌وپرورش: مدرسه ۳۵ هزار دانش‌آموز لرستان در سیل تخریب شد

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان با بیان اینکه مدرسه حدود ۳۵هزار دانش‌آموز این استان در سیل امسال تخریب شد، گفت: ۳۰میلیارد تومان برای نوسازی مدارس تخصیص داده شده‌است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان با بیان اینکه مدرسه حدود ۳۵هزار دانش‌آموز این استان در سیل امسال تخریب شد، گفت: ۳۰میلیارد تومان برای نوسازی مدارس تخصیص داده شده‌است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، رضا زینی‌وند مقدم در شورای اداری آموزش‌وپرورش استان لرستان با اشاره به اینکه در بحث بازسازی، تعمیر و تجهیز مدارس آسیب‌دیده از سیل ۱۰ خیر برجسته کشوری در پلدختر و معمولان حضور پیدا کردند، اظهار داشت: خیرین از نزدیک مدارس، شرایط شهر و مردم سیل‌زده را مشاهده کردند که همان منجر به تشکیل همایش ۹ اردیبهشت با حضور خیرین سراسر کشور در سالن اجلاس صداوسیما شد.

وی با بیان اینکه در همان جلسه ۲۱۴ میلیارد تومان برای مناطق سیل‌زده در نظر گرفته شد و تلاش ما این بود که همه نگاه‌ها را به شرایطی که پیش آمده معطوف کنیم و بتوانیم با پشتیبانی خیران بخشی از مشکلات‌مان را حل کنیم، افزود: جذب اعتبار ۸۶ میلیارد تومانی از همان محل ۲۱۴ میلیارد تومانی نسبت به استان تخصیص داده شد البته ۷۰ میلیارد تومان تخصیص و ۱۶ میلیارد دیگر را نیز برای تخصیص قول داده‌اند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان با بیان اینکه ۳۰ میلیارد تومان برای نوسازی مدارس تخصیص و ۱۳ میلیارد هم جذب برای استانداردسازی شده، عنوان کرد: ۲ ونیم میلیارد تجهیزات را اختصاص داده‌اند، علاوه بر آن تلاش‌ها در شورای برنامه‌ریزی و جلسات ستاد مدیریت بحران این استان سهم عمرانی مدارس آموزش‌وپرورش از اعتبارات استانی تا سال ۹۶ فقط ۲ ونیم درصد بود، در حالی که در کشور میانگین حدود ۸ درصد است و با تلاش‌ها ارتقا پیدا کردیم و به ۶ درصد رسیده‌ایم، از ۱۸ میلیارد تومان ارا به ۵۷ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام گرفته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه استاندار لرستان ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تجهیزات کمک کرد و تحت‌عنوان مناطق حاشیه‌ای و در جلسه آسیب‌های اجتماعی نیز یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تحت‌عنوان تعمیرات کمک کرده‌بود، بیان کرد: تعمیرات در حدود ۲۱۶ مدرسه از ۳۱۰ مدرسه‌ای که در سیل آسیب جدی دیدند تقریباً نهایی و کار انجام شده‌است، جای نگرانی نیست در حدود ۴۱ پروژه کار شروع ساخت‌وساز آن‌ها آغاز، قرارداد منعقد شده و در حال انجام است.

زینی‌وند با بیان اینکه بسیاری از مدارس ما برای مهر آماده نمی‌شود و ناچار ما باید به سراغ پروژه‌های نیمه‌تمام برویم، گفت: در پلدختر و معمولان بیش‌ترین مشکل را داریم، ۲ پروژه مهم نیمه‌تمام که یکی ۶ کلاسه و دیگری ۱۲ کلاسه را داریم که در واقع زمان می‌خواست قول داده‌اند ۲ پروژه بزرگ در مناطق سیل‌زده تکمیل و تا اول مهر تحویل دهند.

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان با اشاره به تعمیر مدارس خاطرنشان کرد: نزدیک به ۳۵ هزار دانش‌آموز در سیل مدرسه آن‌ها تخریب شده‌است، ۱۱۳ مدرسه تخریبی، ۳۱۰ مدرسه دچار آسیب جدی و ۱۷۹ مدرسه نیز تجهیزات‌شان را از دست دادند. حدود ۳۵ هزار دانش‌آموز در این مدارس تحصیل می‌کردند.

زینی‌وند مقدم با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ کلاس پیش‌ساخته که برای شهر امکان استفاده از کانکس وجود ندارد ما درخواست داده‌ایم، اظهار داشت: بخشی از آن‌ها مستقر شده و در حال انجام کار است، ان‌شاءالله تا اول مهر کار را به نحو احسن انجام دهیم و هیچ دانش‌آموزی بدون کلاس درس در آن زمان نباشد.

وی با تأکید به اینکه حدود ۷۰۰ فرهنگی خانه‌های‌شان بین ۵۰ تا صددرصد در سیل آسیب جدی دید و از بین رفته‌است، افزود: در حدود یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان کمک مالی از استان‌های قم، مرکزی، تهران و همدان دریافت کرده‌ایم و حدود ۱۳۴ کامیون اقلام از همان اوایل سیل از این استان‌ها به لرستان اعزام و برای فرهنگیان و دانش‌آموزان مناطق سیل‌زده ارسال کردیم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان با اشاره به اینکه ۱۵ بسته لوازم‌خانگی از بنیاد برکت اخذ کرده و یک تعداد از طرف خیرین و سایر استان‌ها نیز در حال انجام است تا خانه‌های همکاران سامان پیدا کند، خطاب به سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش عنوان کرد: ما یک وام ۱۰ تا ۲۰ میلیونی از دکتر الهیار قول برای فرهنگیان قول گرفتیم که محقق نشده و بخشی از مشکلات حل شود.

وی با بیان اینکه ۲۰ میلیون را به‌صورت بلاعوض یا کم‌بهره از طریق صندوق ذخیره پیگیری کردیم و بنا شد که مساعدت شود که مساعدت نشده‌است، بیان کرد: پرداخت مطالبات سیل‌زده به نتیجه نرسیده و مساعدت داشته باشید. ما در استان لرستان تنها اداره کلی هستیم که هیچ وسیله نقلیه کمک‌دار نداریم و با توجه به وضعیتی که سیل ایجاد کرد این هزار روستا برای مقطعی به خدمت راه برقرار شده و با اولین بارندگی دچار مشکل خواهند شد، در ساماندهی نیروی انسانی و بازدید از این مناطق با مشکل جدی مواجه هستیم.

زینی‌وند مقدم با درخواست از سرپرست وزارت آموزش‌وپرورش برای در اختیار قرار گرفتن ۲ وسیله نقلیه کمک‌دار به آموزش‌وپرورش استان لرستان گفت: ما ۲۵ منطقه‌ای که داریم هیچ‌کدام یک وسیله نقلیه ندارند و ۳۳ وسیله نقلیه که در اختیار مناطق بود را اسقاط کردیم و هنوز جایگزین نشده‌است.

مدیرکل آموزش‌وپرورش لرستان با اشاره به اینکه در بحث سرانه آموزشی مدارس ما عنایت ویژه‌ای را انتظار داریم در این استان سرانه فصل ۲ مساعدت شود، خاطرنشان کرد: حدود ۸ سال است که نیروی خدماتی وارد بدنه آموزش‌وپرورش نشده‌است، یک‌سری نیروی خدماتی گرفتیم سه ماه استفاده کردیم، اما به‌دلیل عدم تأمین اعتبار در حال پیگیری مناقصه هستیم که بتوانیم بخشی از مشکلات را پوشش بدهیم.

زینی‌وند مقدم اظهار داشت: در بحث تجهیزات هنرستان همان‌طور که در چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور و برنامه توسعه پیش‌بینی شده‌است آموزش‌های دوره متوسطه به‌صورت هدفمند تا ۵۰ درصد به آموزش فنی در کشور ۳۶ درصد و در استان لرستان ۲۸ درصد است، به‌دلیل عدم زیرساخت‌هایی که وجود دارد ما از میانگین کشور عقب هستیم.

وی افزود: در زمینه هنرستان‌های کشاورزی، دامپروری کار‌هایی را انجام دادیم و در بحث توسعه هنرستان‌های دامپروری و گیاهان دارویی نیز در شورای عالی آموزش‌وپرورش یک ردیف اعتباری با کمک استاندار برای تجهیز این امر اختصاص داده‌ایم که هنوز اعتباری به ما ندادند و انتظار داریم در این زمینه و ساماندهی نیروی انسانی مساعدت شود.

نظرات بینندگان