شورای وحدت که قرار بود ساز وحدت اصولگرایان را کوک کند، این روزها خود به معمای جریان اصولگرا تبدیل شده است و بعید به نظر نمی رسد سازهای مخالف از درون همین جلسات کوک شود.
سال ۹۷ بود که عدهای از اصولگرایان کنار هم جمع شدند تا جلساتی را برای کلید زدن فعالیت انتخاباتی مجلس برگزار کنند. این جلسات به صورت محدود ادامه داشت تا اینکه رسما خبر تشکیل شورایی به نام شورای وحدت اصولگرایان برای انتخابات مجلس یازدهم علنی شد.شورایی که به گفته محمدرضا میرتاجالدینی «مکانیزمی است که برای همگرایی اصولگرایان در انتخابات مجلس 98 درنظر گرفته شده و قرار است انتخابات را پوشش دهد و همه در آن حضور داشته باشند».جلساتی که از حدادعادل، باهنر، قالیباف تا جلیلی، محسن رضایی و دیگر چهره های اصولگرا به آن رفت و آمد دارند.
اما این شورا و مکانیزم جلسات و چگونگی حضور طیفهای مختلف اصولگرایی در آن این روزها به ابهامی بزرگ در جریان اصولگرایان تبدیل شده است. نه اطلاعات مشخصی درباره اعضای این شورا وجود دارد، نه مشخص است که ریاست این شورا بر عهده چه کسی است، نه کسی از نحوه برگزاری و اداره جلسات این شورا خبری دارد. تنها هر چند وقت یکبار خبری از حضور یا عدم حضور افراد و جریانها در این شورا شنیده میشود.
محسن کوهکن هم درباره نحوه اداره جلسات شورای وحدت و ریاست این به خبرآنلاین میگوید: افرادی این جلسات را اداره میکنند و سازوکار قطعی آن وقتی مشخص شود آن را رسانهای خواهند کرد، چرا که هنوز سازوکار شورای وحدت و ارکان، عناوین و چارچوب آن کاملا روشن نشده است.
از شورای وحدت اصرار و از پایداری انکار
جبهه پایداری هم مانند گذشته قصه پیچیده و بغرنجی دارد. آن طور که محسن کوهکن به خبرآنلاین میگوید اعضای جبهه پایداری ابتدا در جلسات شورای وحدت شرکت نمیکردند اما جدیدا وارد جلسات شورا شدهاند.
تغییر موضعی که شاید به توصیه آیتالله مصباح به اعضای جبهه پایداری مربوط شود. حمیدرضا ترقی در گفتگو با ایسنا از توصیه آیتالله مصباح به جبهه پایداری برای شرکت در جلسات شورای وحدت خبر داده بود. اما سخنگوی جبهه پایداری ادعای ترقی را درباره حضور جبهه پایداری در جلسات شورای وحدت تکذیب می کند. مجید متقیفر گفته: از موضوع خبر نداریم اصلا و نمیدانیم محل جلسات کجا هست، دنبالش هم نرفتیم و در جلسات شورای وحدت شرکت نکردیم. به طبع کسی هم به نمایندگی از ما در جلسات نبود. حالا اگر می گویند نماینده جبهه پایداری در جلسات حاضر می شود، نام او را بیان کنند.
ترقی اما در واکنش به متقیفر گفته است که نام عضو جبهه پایداری که در جلسه شورای وحدت حاضر بوده را میداند اما نیاز به گفتنش نیست.
حالا در میان همه ابهامها درباره شورای وحدت، معمای حضور جبهه پایداری هم به آن اضافه شده است.
جمنا؛ عضو شورای وحدت یا مجموعهای موازی
جمنا یا همان جبهه مردمی نیروهای انقلاب، مجموعهای بود که توانست اصولگرایان را در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به وحدت نسبی برساند و نتیجه کارشان برخلاف دورههای قبل به یک کاندیدا ختم شد. اما این بار به نظر میرسد خود جمنا میتواند عامل اختلاف باشد تا وحدت.
محسن کوهکن درباره نقش جمنا در اننخابات مجلس یازدهم به خبرآنلاین میگوید: «من اطلاعی از جمنا ندارم و فکر نمیکنم چیزی به عنوان جمنا دیگر وجود خارجی داشته باشد». ادعایی که محمدرضا باهنر هم روز گذشته آن را تایید کرد و دقیقا همان نکتهای که غلامرضا مصباحی مقدم هم به آن اشاره کرده بود و گفته بود جمنا برای انتخابات ریاستجمهوری تشکیل شده بود و کار آن تمام شده است و حالا شورای به نام شاجا، شورای ائتلاف جریان ارزشی انقلاب تشکیل شده است که همان شورای وحدت اصولگرایان است.
در مقابل مهدی چمران هم اظهار بیاطلاعی کرده و گفته است: «جمنا تغییری نکرده و نمیدانم آقای مصباحیمقدم از کجا چنین حرفی را گفتهاند، چون ایشان با جمنا ارتباط نداشته و در جمنا مسئولیتی ندارند که درباره تمامشدن جمنا مطلبی را اعلام کنند».
قالیباف در میان شورا و دلش جای دیگر است
گفته میشود که شورای وحدت سعی دارد که همه طیفهای اصولگرایی را زیر چتر خود جمع کند تا اصولگرایان بتوانند طعم وحدت و لیست مشترک در انتخابات را پس از مدتها بچشند، اما اعضای حاضر در شورا، همزمان موازیکاری میکنند و فعالیتهای خارج از این شورا پی میگیرند و تکرویها گویا ادامه دارد.
محمدباقر قالیباف که به گفته محسن پیرهادی دبیرکل حزب پیشرفت و عدالت در جلسات شورای وحدت شرکت میکند، همزمان فعالیتهای خودش را برای انتخابات مجلس یازدهم دنبال میکند و برای خودش فراخوان انتخاباتی میدهد و از جوانان میخواهد برای مجلس ثبتنام کنند. فراخوانی که با طعم نواصولگرایی به نظر نمیرسد هیچ نسبت و هماهنگی با شورای وحدت و نظرات دیگر اصولگرایان داشته باشد.
همه اینها نشان میدهد تلاش شورای وحدت برای شکلگیری یک اتحاد و ائتلاف میان اصولگرایان تا به امروز بینتیجه بوده و قرار نیست از «ارکستر اصولگرا» صدایی هماهنگ به گوش برسد. شورای که در مرحله اول متوقف شده و نه توانسته در مورد جلسات و اعضای حاضر در آن شفاف سازی کند و روال معمولی را پیبگیرد و نه در تعیین رئیس و کادر خود موفقیتی به دست آورده است و در خوان اول خود متوقف شده است. باید دید در آینده میتواند از هفتخوان ائتلاف اصولگرایی عبور کند و به نتیجه برسد.
حسن بیادی، فعال سیاسی اصولگرا، معتقد است که نتیجه دیدار میان احمدینژاد و قالیباف و ملاقاتهای احتمالی آینده این دو شخصیت سیاسی، در به صحنه کشاندن مردم بسیار میتواند مفید به فایده بوده و بسترهای لازم را برای ایجاد یک جریان جدید فراهم نماید.